scroll down
V


IJsland & Ierland Cruise

Denk aan IJsland en je maakt vanzelf associaties: het hippe Reykjavík, de schitterende therapeutische Blauwe Lagune of misschien de muziek van Björk of Sigur Rós. Maar dit land van kokende modderpoelen, spuitende geisers, gletsjers en watervallen zit vol avontuur. Het adembenemende landschap inspireert artiesten en fotografen.

IJsland is het dunst bevolkte land van Europa, met een puur, onvervuild en enigszins magisch landschap. De zomers zijn verbazend warm, rijk en groen. De dagen worden steeds langer, tot midzomer, wanneer de zon nét de horizon raakt maar nooit echt onder gaat. In de winter kun je de verbazende groene, blauwe, gele en roze lichtgolven van het noorderlicht in de nachtelijke hemel bewonderen en het is minder koud dan je zou denken.

Noord-Ierland wordt overstelpt met lofbetuigingen. Als je hier bent, kun je "een van de meest fantastische autoritten ter wereld" rijden (de Causeway kustroute), naar "de beste plek om Halloween te vieren" (Derry~Londonderry) gaan en volgens Golf Digest spelen op de beste golfbaan ter wereld (Royal County Down). Maar Noord-Ierland heeft meer te bieden dan fantastische bezienswaardigheden en ervaringen: het heeft spirit. Dit is een land waar mythen rondzingen, van de Sperrin Mountains tot de Giant's Causeway. Het is een plek waar creativiteit zegeviert, van de muziekscene in Belfast tot literaire grootheden van vroeger en nu. En het is een culinair epicentrum waar heerlijk eten centraal staat, met innovatieve restaurants en gezellige oude pubs.

4 - 16 augustus 2023 | 12 nachten

Jewel of the Seas | Royal Caribbean Cruise line

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen (waar beschikbaar)
Vaarroute

Kajuiten en prijzen

Binnenkajuit

Cat. 4V: € 1.885 pp
Single € 2.755

Buitenkajuit

Cat. 2N: € 2.170 pp
Single € 3.250

Balkonkajuit

Cat. 2D: € 2.685 pp
Single €4.145

Vermelde  prijzen  zijn  per  persoon op basis van  dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag. 

Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfer Wieze - Amsterdam - Wieze
Gratis parkeerplaats ter beschikking.

Fooien + uitstekende service ter plaatse door Ster ReizenExcursies

De tweede grootste stad van het land, vaak aangeduid als de hoofdstad van Noord-IJsland , is zowel bruisend als mooi, en dient als een ideaal knooppunt om het ongelooflijke landschap te verkennen waardoor het omgeven wordt.

Akureyri, gelegen boven aan een 60-kilometerlang fjord, het langste van het land en omgeven door bergen met strepen sneeuw, was oorspronkelijk gevestigd in de 9e eeuw en werd voor het eerst officieel aangeduid als stad in de 16e eeuw. Tegenwoordig gaat het prat op een bevolking van ongeveer 17.000, een schilderachtige haven en een reeks interessante winkels, gezellig drukke cafés en kwaliteitsrestaurants. De belangrijkste bezienswaardigheden omvatten de  Akureyri-kerk, een prachtige botanische tuin (gesticht in 1912) en het fascinerende Akureyri-museum.

Vanaf hier is het mogelijk om sommige van de meest gedenkwaardige landschappen van het land te verkennen, te beginnen met Akureyri's eigen fjord, Eyjafjörður, waar u verschillende musea aantreft (waaronder het Icelandic Folk and Outsider Art Museum), vissersdorpjes zoals Grenivík en veel spectaculaire berglandschappen. Verderop ligt het eiland Grimsey, het vulkanische wonderland van het Mývatn-meer en een hele reeks watervallen, kloven, kerken en locaties van saga's.

AKUREYRI | GODAFOSS WATERVALLEN   124 Euro  pp

Deze excursie gaat door onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

AKUREYRI | A TASTE OF AKUREYRI  69 Euro  pp

Deze excursie gaat door onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.


De meest noordelijke hoofdstad van de wereld is zo relaxt en ontspannen als nergens anders op aarde. Door Reykjavík stroomt geothermisch water en het heeft een overweldigende achtergrond van ontoegankelijke lavavelden, majestueuze gletsjers en regenboogkleurige huizen, en daardoor is het beroemd om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. 

Maar wat minder bekend is, is dat de piepkleine IJslandse stad een cultureel aanbod heeft dat veel bestemmingen twee keer in grootte overtreft. Verken de musea en kunstgalerieën van wereldklasse overdag en breng daarna de avonden door in gezellige cafés en bars. De bloeiende eetcultuur bevat traditionele Scandinavische gerechten en internationale trends, en het creatieve vermogen van de stad heeft een hoge snelheid met internationaal gerenommeerde ontwerpers, musici en kunstenaars. Zelfverzekerd, maar niet verwaand; deze stad is echt uniek.

REYKJAVIK | BEST OF GOLDEN CIRCLE  79 Euro  pp

Deze excursie gaat door onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

Belfast is tientallen jaren conflict te boven gekomen en bezig een van Ierlands meest intrigerende steden te worden. In de 19e eeuw zorgde de locatie op de oevers van de rivier de Lagan dat de stad een industrieel centrum werd voor touw maken, scheepsbouw, tabak en textiel. En een groot deel van deze erfenis gaf vorm aan de bouwkunst: Edwardiaanse en Victoriaanse gemeentelijke gebouwen en pakhuizen met grandeur zijn te vinden in de stad naast de veelbetekenende littekens van het meer recente verleden. 

Terwijl de erfenis van het complexe conflict van Belfast dat bekendstaat als The Troubles nog steeds aanwezig is, zijn er vele andere kanten van de hoofdstad van Noord-Ierland’om te verkennen, van de schilderachtige straatjes van Cathedral Quarter tot de onlangs opgeknapte wijk Titanic Quarter, waar de noodlottige RMS Titanic werd gebouwd. 

Belfast wint ook aan stootkracht als veelbelovende bestemming voor fijnproevers, met een nieuwe generatie chef-koks die verrukkelijke gerechten creëren. Buiten de stadsgrenzen hebben County Down en naastgelegen County Antrim een weelde aan dingen om te doen en/of te zien. Alle negatieve vooroordelen die er nog waren, zullen verdampen na een korte tijd in deze fascinerende en gastvrije stad.

BELFAST | HIGHLIGHTS OF BELFAST   25 Euro  pp

Deze excursie gaat door onder begeleiding van William, een lokale Engelstalige gids.

Slechts een paar bestemmingen dragen hun ziel zo openlijk als Liverpool, een aantrekkelijke, energieke stad vol humor, individualiteit, durf en geschiedenis. De inwoners staan bekend om zowel hun sportieve loyaliteit als hun warmte en gevatheid. In het hart zit de industriële geschiedenis; wat ooit smerige pakhuizen waren, zijn nu chique flats en een enorme hoeveelheid aan hippe bars, restaurants en hotels voor elke smaak en budget. 

Natuurlijk is het ook de stad van de muziek, niet alleen van de Beatles maar ook van Frankie Goes to Hollywood, een litanie van tienerbands en, voor de meer geraffineerde smaken, het oudste professionele symfonische orkest van het VK, het Liverpool Philharmonic. In het handige, compacte centrum vindt u onafhankelijke boek-, mode- en interieurwinkels, vooral rond het gebied RopeWalks. Er zijn plekken van muzikale legendes en met culturele verdienste, zoals The Tate Liverpool, slechts een van de vele galerieën, musea en creatieve plekken rond de haven die het zeker waard zijn te ontdekken. 

Dit is ook waar oud en nieuw botsen; het fascinerende, historische Museum van Liverpool en het strakke architectonische centrum RIBA North zijn beide voorbeelden van het aanpasbare en bewonderenswaardige bestaan van deze steeds veranderende stad. 

LIVERPOOL | BEST BITS OF LIVERPOOL!  35 Euro  pp

*Om de club binnen te gaan, dienen er een 30-tal trappen genomen te worden.

Deze excursie gaat door onder begeleiding van Jenna, een ervaren lokale Engelstalige gids.


Dover, gelegen aan de zuidoostkust van Engeland, is een historische stad met een rijke maritieme geschiedenis en een adembenemend landschap. 

White Cliffs of Dover: De iconische White Cliffs of Dover zijn een must-see attractie. Deze krijtrotsen rijzen op uit de zee en bieden adembenemende uitzichten. Maak een wandeling langs de kliffen en geniet van het spectaculaire landschap. Op een heldere dag kun je zelfs de kust van Frankrijk zien liggen.

Dover is een stad vol geschiedenis, natuurlijke schoonheid en maritieme pracht. Het is een bestemming die zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers zal bekoren. Geniet van de unieke charme van Dover tijdens je bezoek aan deze fascinerende stad.

DOVER | THE WHITE CLIFS ALL THE WAY!  35 Euro  pp

Deze excursie gaat door onder begeleiding van Cory, een ervaren lokale Engelstalige gids.Welkom aan boord

Scheepslengte 293 m

Aantal passagiers 2144

Bemanningsleden 859

Aantal dekken 13

Bouwjaar 2004
Vernieuwd in 2021

Zusterschepen  Brilliance - Radiance  - Serenade

JEWEL OF THE SEASVragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak