Italië

Toscane



Scroll down

˅

Toscane, onze favoriete regio in Italië. Als je het ons vraagt zijn de glooiende heuvels en het Toscaanse landschap een van de mooiste plekken in Europa. Het ultieme vakantiegevoel ga je tijdens een roadtrip door Toscane zeker beleven! De prachtige natuur gecombineerd met een heleboel historische steden, heel lekker eten en de allerbeste wijnen uit onder andere de Chianti streek zal ervoor zorgen dat jullie steeds willen terugkeren.

VLUCHTEN

15/09/2022

Brussel 14u15 - Bologna 15u55

Operated by Brussels Airlines

23/09/2022

Pisa 19u35 - Brussel 21u20

Operated by Ryanair

Inclusief: 2 x 8 kg handbagage + 2 x 20 kg ruimbagage

ACCOMMODATIE 15-18/09/2022 - Bologna

Palazzo Di Varignana Resort & Spa ****

Type kamer: 1 x superior kamer
Maaltijdregime: ontbijt

Dit luxe resort in een 18e-eeuwse villa op het platteland ligt op 1 km van de Cripta di San Lorenzo di Varignana, 9 km van de wijnmakerij Umberto Cesari en 15 km van de visvijvers van San Martino.

De stijlvolle kamers hebben gratis wifi en een flatscreen-tv. De luxere kamers beschikken daarnaast over een balkon of een terras. De suites hebben een slaapbank en een Nespresso-apparaat. Sommige suites hebben een bubbelbad en een stoomcabine. Er is roomservice beschikbaar.

Parkeren is gratis. Tot de andere voorzieningen behoren een spa, een hottub, sauna's en binnen- en buitenzwembaden. Verder zijn er drie restaurants, een bar, een fitnesscentrum en tennisbanen. 

Hotel gratis te annuleren tot: 06-09-2022

ACCOMMODATIE 18-20/09/2021 - Firenze

Croce Di Malta Hotel ***

Type kamer: 1 x superior kamer
Maaltijdregime: ontbijt

Dit charmante hotel is gehuisvest in een voormalig klooster en ligt op 3 minuten lopen van de Basilica of Santa Maria Novella en op 15 minuten lopen van de Galleria dell'Accademia met Michelangelo's David-beeld.

De lichte, warm ingerichte kamers beschikken over gratis wifi en een satelliet-tv. De suites zijn voorzien van een zitgedeelte, een gewelfd plafond of een plafond met panelen en/of een balkon met uitzicht op de tuin. De familiekamers op twee verdiepingen hebben twee badkamers.

Er is een restaurant, een pianobar met panelen van eikenhout en een elegante eetzaal met gerestaureerde fresco's. Andere voorzieningen zijn een dakterras met uitzicht op de stad, een binnenplaats en een seizoensgebonden buitenzwembad.


Hotel gratis te annuleren tot:  13-09-2022

FIRENZE

Het is aan te raden om zeker een dag door te brengen in Florence. Deze Toscaanse stad heeft voor kunstliefhebbers ontzettend veel interessante musea, waaronder Palazzo Vecchio, Uffizi en Galleria dell’Accademia.

Dwaal door de straatjes van Florence terwijl je de palazzo’s bewondert en wie weet kom je wel het werk van street art kunstenaar Clet Abraham tegen. Florence is namelijk zijn thuisbasis en verspreid door de stad vind je veel van zijn werk.

Ook een bezoek aan de Ponte Vecchio mag niet ontbreken. En als je sportief bent geniet je van een geweldig uitzicht over de stad na het beklimmen van de klokkentoren. Ook het uitzicht bij Piazzale Michelangelo, op de zuidelijke oever in Florence, is prachtig.

AREZZO

Arezzo is minder bekend bij vakantiegangers in Toscane, waardoor de sfeer in de stad wat authentieker is. Arezzo is voornamelijk bekend als de stad waar de Italiaanse film La Vita è Bella is gefilmd.

Als je door de stad wandelt zul je regelmatig foto’s van scènes uit de film tegenkomen. Het is dan ook een aanrader om de film te kijken voordat je naar Arezzo komt, zodat je de plekken in de stad zult herkennen.

Van Arezzo terug naar Florence is het 75 kilometer.

ACCOMMODATIE 20-23/09/2021 - Pisa

Locanda Sant'Agata ***

Type kamer: 1 x standaard kamer
Maaltijdregime: ontbijt

Dit hotel is een oude boerenhoeve gelegen op 4 km van het centrum van Pisa. De kamers zijn voorzien van balkenplafonds en terracotta vloeren. Elke kamer beschikt over badproducten van olijfolie en een lcd tv met satellietzenders.

Buiten biedt een tuin extra ruimte voor ontspanning en recreatie. Wie met de auto komt, kan hem (kosteloos) op het parkeerterrein van het verblijf parkeren. Tot de aangeboden faciliteiten behoren een transferservice, roomservice, een wasservice en een muntwasserette. Sportieve gasten die het omliggende landschap op de fiets willen verkennen, zullen de fietsverhuur op prijs stellen. Een congreszaal biedt de mogelijkheid om conferenties, lezingen of congressen te organiseren. 

Het agriturismo restaurant van Locanda Sant'Agata serveert traditionele Toscaanse gerechten met klassieke Italiaanse gerechten en de wijn Chianti. Het dagelijkse ontbijt bestaat uit lokale kaas en ham, gebakjes en verse Italiaanse koffie. 

Hotel gratis te annuleren tot:  18-09-2022

VINCI

Dit is het geboortedorp van niemand minder dan Leonardo da Vinci. Het huis waar hij is geboren en opgegroeid staat net buiten Vinci en is tegenwoordig een museum. 

LUCCA

Wandel bijvoorbeeld over de stadsmuren en beklim de Torre dell’Orologio voor het mooiste uitzicht over de binnenstad. En vergeet niet om het Piazza dell’Anfiteatro te bezoeken, het ovale plein dat je meeneemt naar de tijd van de Romeinse amfitheaters. 

PISA

De stad met de beroemde scheve toren. Vanuit Lucca ben je zo in Pisa. Op het plein Piazza dei Miracoli vind je niet alleen de Toren van Pisa, maar ook de marmeren Duomo en de bijbehorende doopkapel. Ook de ommuurde begraafplaats aan dit plein, het Camposanto, is een bezoek waard.

HUURWAGEN

Lancia Ypsilon of gelijkwaardig

Ophalen op 15/09 in de luchthaven van Bologna

Afleveren op 23/09 in de luchthaven van Pisa

TOTAALPRIJS: € 2.636

Prijs inclusief


Mogelijke upgrades

Bovenstaande offerte wordt gemaakt onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en bevestiging door de touroperator.

Deze offerte werd ontworpen door Lindsey Scheerlinck

E-mail: lindsey@sterreizen.be
Telefoon: 053/71.05.40
Chat: www.sterreizen.be