DOURO

De Douro rivier kronkelt langs ruwe en romantische landschappen. Het werk en het doorzettingsvermogen van de mens hebben de vruchtbare terrassen gevormd uitgestrekt over de hellingen. Bedekt met wijngaarden produceert de regio wat haar faam maakt: porto en vinho verde. Kom aan boord van de M/S Queen Isabel 5*, die plaats biedt aan 118 passagiers, en geniet van een pracht van een cruise langs de valleien van deze gouden rivier. Dit unieke landschap met vele dorpjes, wijngaarden en een verscheidenheid aan kerken en kloosters is Unesco werelderfgoed. 

Deze talrijke middeleeuwse en barokke parels vormden de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk. Tijdens uw cruise maakt u een excursie naar Spanje om Salamanca te ontdekken, de thuisbasis van de oudste universiteit van Europa, opgericht in 1218. De talrijke seculiere en religieuze monumenten, de twee kathedralen en de Plaza Mayor maken het een waardevolle halte. Een bezoek aan Porto met haar bruggen en kleurrijke gevels dompelt u onder in het hart van de Portugese ziel.

DAG 1 - Brussel - Porto

Lijnvlucht naar Porto. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia).

Inscheping aan boord van M/S Queen Isabel 5*. Welkomstcocktail en diner aan boord.

DAG 2 - Regua - Pinhao

De M/S Queen Isabel vangt zijn vaart aan. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. 

Kleine dorpjes liggen als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Regua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro. In de namiddag, vertrek per autocar naar Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. Bezoek aan de kathedraal waarvan het geheel, ondanks de mengeling van vele bouwstijlen, bijzonder fascinerend is door haar schoonheid en grootsheid. U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. 

’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, de Quinta da Avessada, gelegen in het hart van de wijnstreek. Dit familiebedrijf produceert de bekende Moscatelwijn. De avond start met een aperitiefje temidden van de wijngaarden in een muzikaal kader, terwijl het uitzonderlijk mooie avondlicht zich over de wijngaarden werpt. Bezoek aan het wijnlandgoed onder leiding van de eigenaar, gevolgd door een typische landelijke maaltijd met zelf geproduceerde wijnen en dit alles opgeluisterd door lokale muzikanten.

Daarna terugkeer naar het schip in Pinhao, een belangrijk wijnbouwcentrum, gelegen aan de samenvloeiing van de Pinhaorivier en de Douro.

DAG 3 - Vega Terron 

In de voormiddag vaart het schip tot Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe en steile valleien van de Douro. De rivier werd verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. 

Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel steekt dit middeleeuws dorp uit boven het plateau dat zich uitstrekt naar Spanje ten oosten en tot aan de Douro-vallei ten noorden. 

Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

DAG 4 - Vega Terron - Salamanca - Barca d'Alva

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. 

Bezoek aan de universiteit, gesticht in 1215 op de patio de las Escuelas. 

Bezoek aan de nieuwe kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en beschermd een rijkelijk versierd gewelfd interieur. 

Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. 

Vrije tijd in de namiddag om verder rond te kuieren door de smalle straatjes van deze historische parel.

Terugkeer aan boord in Barca d’Alva en diner.

DAG 5 - Regua

In de voormiddag vaart het schip doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden die zich verspreiden over elke centimeter land. 

Lunch aan boord. In de namiddag, bezoek aan een prachtig gelegen wijnlandgoed en wijnproeven. Vervolgens verder per bus richting Solar de Mateus, een elegant landhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. 

Terugkeer aan boord en diner.

DAG 6 - Porto

In de voormiddag vaart het schip richting Porto. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. 

Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht over de rivier. Het historische centrum prijkt op de Unesconwerelderfgoedlijst. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. 

In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, en is één van de oudste monumenten van de stad. De kapel van het Heilig Sacrament, links van het transept, herbergt een prachtig altaar met een gebeiteld zilveren altaarstuk. 

Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders met proeverij. ’s Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

DAG 7 - Porto

‘s Morgens, vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordoosten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. 

Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein), een opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuws geheel. Bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. 

Lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag, richting Braga om het uitzonderlijk erfgoed van de stad te ontdekken. 

Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’, is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. 

’s Avonds, diner en fado concert aan boord.

DAG 8 - Porto - Brussel

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

Belangrijke nota: De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden naargelang de vluchturen, vaarroute of technische specificaties. Door weersomstandigheden kan een aanlegplaats geannuleerd of vervangen worden: dit kan enkel beslist worden door de Kapitein die altijd een oplossing zal zoeken zo voordelig mogelijk voor de passagiers. 


Principal 

Standaardkajuit

2.280

Superieur

Luxekajuit

€ 2.760

Panorama

Luxekajuit met balkon

€ 3.020

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN
Technische specificaties

Volledig gebouwd in Portugal, in Navalria, door Martifer Group, in Aveiro en volledig uitgerust met nationale meubels van Paços de Ferreira, presenteert het hotelschip MS Queen Isabel zichzelf met een luxe ontwerp waar het comfort en de elegantie tot in elk detail tot uiting komen. 

Om de passagiers een mooie en onvergetelijke reis te bezorgen tijdens hun cruise in de rivier de Douro. Met een capaciteit van 118 passagiers verdeeld over 59 dubbele hutten, elk uitgerust met panoramische ramen die een landschapszicht van 180 graden geven. 

Alle hutten zijn uitgerust met HD-tv, met toegang tot verschillende internationale grote zenders en een Video On-Demand-systeem. Dit schip heeft een Al Fresco-restaurant waar alle passagiers kunnen genieten van het landschap terwijl ze zichzelf verwennen met de beste Douro-keuken en ook met de wereldberoemde wijnen van de Douro-vallei.

Passagiers kunnen genieten van een mooi verwarmd zwembad op het zonnedek, maar ook in vorm blijven op de scheepsfitnessruimte of ontspannen tijdens een massagetherapie in de spa aan boord. Dit schip is uitgerust met een geavanceerd glasvezelnetwerk dat een zeer snelle breedband internettoegang via Wi-Fi mogelijk maakt (hotspots verspreid over het hele schip).

DouroAzul streeft ernaar om de ervaring van zijn gasten te verbeteren en om te innoveren met betrekking tot de activiteiten die het tijdens zijn cruise aanbiedt. 

MS Queen Isabel heeft een helipunt op het zonnedek, waardoor een kleine helikopter kan worden bediend die passagiers de mogelijkheid biedt om rondvluchten door de Douro-vallei toe te voegen aan hun cruise-ervaring.

Met de MS Queen Isabel ging DouroAzul verder op haar missie voor meer 'groene cruises' op de rivier de Douro, en creëerde ze een gebied van 156 vierkante meter uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen op het zonnedek die energie zullen opwekken voor gebruik door de systemen van het schip.