Griekse eilanden
Nederlandstalig begeleide cruise

8 - 16 september 2023 | 9 dagen 

Infinity | Celebrity Cruise

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen (waar beschikbaar)

Vaarroute

8 september 2023 | ATHENE HOTEL BE MY GUEST 

Na de landing van onze vlucht worden we met taxi's naar ons hotel gebracht om er in te checken. De wijk Plaka ligt op wandelafstand zodat we die dag nog aangenaam kunnen afronden.

De stad Athene is de grootste stad van Griekenland en de belangrijkste stedentrip bestemming van het land. De meeste toeristen denken bij Griekenland gelijk aan een zonvakantie op een van de eilanden, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden. Met stip bovenaan deze lijst staat de hoofdstad Athene. De stad heeft een eeuwenoude geschiedenis die helemaal teruggaat tot 3500 jaar voor Christus. De stad beleeft zijn hoogtijdagen in de vierde en vijfde eeuw voor Christus, als wijsgeren als Socrates, Plato en Aristoteles door de straten van Athene lopen. In deze periode is ook de Akropolis van Athene gebouwd, wat nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is. De belangrijkste vondsten die op dit plateau gedaan zijn, liggen nu aan de voet van de heuvel in het Akropolismuseum.

Zelfs als je geen zin hebt om de vele restanten uit de Griekse en Romeinse oudheid te bezoeken is Athene een leuke en hippe stedentrip bestemming. In de stad zijn overal leuke restaurants, winkelstraten en bars te vinden. Bezoek beroemde ouzobar “Brettos Plaka” of koop een speciaal biertje bij Brewstreet.

9 september 2023 | ATHENE |  --:--  |  16:00

Deze dag beschikken we over een ganse dag om Athene te ontdekken. We hebben de keuze, te voet of met de fiets (gewoon of elektrisch) onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

10 september 2023 | THESSALONIKI | 10:00 | 18:00

Thessaloniki is de hoofdstad van het gelijknamige departement en van het district Macedonië, in Noord Griekenland. Thessaloniki is een leuke stad die ongeveer 550 kilometer van de Griekse hoofdstad Athene ligt. De stad heeft een mooie boulevard en veel bezienswaardigheden en is uitermate geschikt voor een stedentrip. In deze regio wonen ongeveer één miljoen mensen en het is dus na Athene de drukst bewoonde streek.

Deze stad werd gesticht in 315 voor Christus door Kassandros, ter ere van zijn vrouw Thessaloniki, de zus van Alexander de Grote. De stad werd gesticht in een periode dat de Grieken zich klaarmaakten om het Midden-Oosten te veroveren. Sindsdien heeft de stad een belangrijke rol gespeeld in zowel de Griekse als in de Euraziatische geschiedenis

11 september 2023 | MYKONOS | 09:30 | 20:30

In de Middellandse Zee ligt het zonnige eiland Mykonos, dat bekend staat om haar bruisende nachtleven, mooie steden en overvloed aan gouden stranden. Mykonos maakt deel uit van de eilandengroep Cycladen en ligt vlakbij de eilanden Tinos, Siros, Naxos en Paros. Tijdens een vakantie op Mykonos maak je kennis met de ontspannen, Griekse eilandensfeer. De wereldberoemde witte huisjes, de strakblauwe zee en het heerlijke weer maken een vakantie op Mykonos onvergetelijk.

De hoofdstad van Mykonos is Mykonos Stad, dat in het westen van het eiland ligt. De inwoners noemen Mykonos Stad ook wel Chora (‘hoofdstad’), zoals op veel Griekse eilanden. Mykonos Stad heeft een schitterende bouwstijl: witte huisjes met blauwe luiken, smalle straatjes en balkonnetjes vol bloemen kleuren het straatbeeld. Huisjes met hun voeten in het water die je meenemen naar Venetië, terrasjes op het strand en gezellige markten maken een bezoek aan Mykonos Stad puur genieten. Rode en blauwe koepels wisselen elkaar af en geven de ‘witte stad’ kleur. Het vele wit creëert in combinatie met de blauwe zee en lucht een prachtige omgeving.

Wanneer je Mykonos Stad bezoekt tijdens een vakantie op Mykonos, moet je zeker de beroemde windmolens van Kato Mili bewonderen. Ze staan aan de kust en kijken op een indrukwekkende manier uit over het opspattende water van de Middellandse Zee. Vooral met zonsondergang is een bezoekje aan de windmolens prachtig. Liefhebbers van shoppen en souvenirs kunnen zich hier helemaal uitleven: grote merken en kleine winkeltjes zijn hier in overvloed te vinden.

12 september 2023 | KUSADASI (Ephesus) | 08:00 | 20:00

Kusadasi in Turkije is de toegangspoort naar een van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. De heilige Paulus predikte in het grote theater en de gevel van de Celsus-bibliotheek staat er nog altijd als een getuigenis van de functie van de stad als centrum van onderwijs en cultuur.

Niet ver van Efeze stond ooit de tempel van Artemis (ook bekend als de tempel van Diana), een van de zeven wereldwonderen, die pelgrims van rond het Middellandse Zeegebied aantrekt. Hoewel deze niet meer overeind staat, kunt u tussen de funderingen en resten van de hoge zuilen wandelen.          

Ook andere historische locaties zijn hier in de buurt: het huis van Maria waar volgens de overlevering de moeder van Jezus aan het einde van haar leven woonde en de basiliek van Sint Jan, gebouwd in de 6e  eeuw, markeert de plek van zijn graf. (Net als Maria bracht hij zijn laatste jaren in Efeze door.) Vlakbij weerspiegelt het fort van Selcuk de perioden van Byzantijns en Ottomaans gezag over de regio.

Er zijn maar weinig havens aan de Middellandse Zee zo magisch als Kusadasi, met de bijzonderheden die uiteenlopen van eeuwenoude wonderen tot heilige plekken, en als u hier bent, bent u in gezelschap van enkele grootheden uit de oudheid.

13 september 2023 | RHODOS | 08:00 | 18:00

Rhodos is de hoofdstad van het eiland Rhodos. Voor het gemak heeft men het meestal over Rhodos Stad, om hiermee aan te geven dat men het over de stad heeft en niet over het hele eiland. De geschiedenis van Rhodos Stad gaat ver terug. De stad is in de vijfde eeuw voor Christus gesticht en groeide al snel uit tot een grote stad waar meer dan honderdduizend inwoners woonden. In die tijd behoorde Rhodos tot de grootste steden van Europa. Dankzij de meerdere havens was Rhodos een belangrijke haven- en handelsplaats. Dit heeft de consequentie ten gevolge gehad dat Rhodos een gewilde stad was om te bezitten. In de loop der eeuwen heeft Rhodos dan ook meerdere bezetters gehad die allemaal hun sporen achtergelaten hebben in de stad. Zo zie je nog enkele moskeeën staan uit de tijd van de Turkse overheersing, zijn de vestingwerken van de historische binnenstad overblijfselen van de tijd dat de Johannieteridders Rhodos in handen hadden en zie je vooral rondom de Mandrakihaven gebouwen die stammen uit het begin van de twintigste eeuw, toen Rhodos in Italiaanse handen was.


In de jaren zestig van de vorige eeuw werd het toerisme in Rhodos Stad ontwikkeld. Het was de eerste Griekse bestemming die tijdens de militaire junta klaargestoomd werd voor het massatoerisme. In de loop van de jaren tachtig was Rhodos de drukst bezochte toeristische bestemming van Griekenland. Het liet in bekendheid en populariteit het veel grotere Kreta achter zich. Rhodos Stad was de belangrijkste pilaar binnen het massatoerisme. Het resultaat hiervan was Rhodos New Town, wat een nieuwe toeristische stad was ten oosten van de middeleeuwse binnenstad. Aan het begin van deze eeuw trad het verval in deze nieuwe wijk in. Inmiddels is een groot deel weer opgeknapt en bruist Rhodos Stad als voorheen. Binnen het eiland Rhodos behoort Rhodos Stad nog steeds tot de absolute topbestemmingen. Daarnaast komen er veel toeristen die elders op het eiland verblijven overdag naar Rhodos Stad voor boottochten en vooral om de oude binnenstad te bezoeken.

14 september 2023 | SANTORINI | 07:00 | 22:00

Santorini, de kers op de taart van de Griekse Cycladen, staat het meest bekend als het eiland met in het midden de enorme vulkanische caldera. Alle schepen uitgezonderd de grootste kunnen in deze prachtige, schilderachtige baai aanleggen. Cruisebezoekers die een middag of een dag blijven, kunnen zich onderdompelen in de kunst, het eten en de legendarische wijnen van dit eiland dat volgens sommigen de locatie van de verloren beschaving Atlantis is. Op Santorini kunt u doen wat Dionysus, de Griekse god van de wijn, zou doen en de heerlijke wijnen van het eiland proeven of Indiana Jones spelen en de archeologische schatten van het oude Thera verkennen. De geneugten van Santorini zullen u doen verlangen naar meer en dan komt u zeker terug.  

15 september 2023 | HYDRA | 08:00 | 18:00

Het schitterende Hydra is hét eiland voor wie genieten van de zon, de zee en het ontspannen eilandleven. Hydra maakt deel uit van de Saronische eilanden en ligt voor het vasteland van Griekenland, bij Athene en Piraeus. In de buurt liggen de eilanden Aegina, Salamis en Spetses. Hydra is erg rotsachtig, maar heeft ook pijnboombossen en heerlijke stranden. Toeristen en Grieken weten door de natuurlijke schoonheid het eiland dan ook ieder jaar weer te vinden. De prachtige stadjes, rijke historie en ruige natuur maken Hydra een geliefde vakantiebestemming.

De hoofdstad van Hydra is Hydra Stad, dat aan de noordkust van het langgerekte eiland ligt. Wanneer je Hydra Stad binnenvaart, komen de dobberende bootjes en witte huizen op de glooiende heuvels je al tegemoet. De opvallende huizen, gebouwd in de klassieke stijl, nemen je mee terug in de tijd van heldhaftige kapiteins en enorme vloten. De gezellige pleintjes, sjokkende ezeltjes en kleurrijke steegjes tekenen het straatbeeld. De enorme stadsmuren en verdedigingswerken geven een kijkje in het verleden, terwijl de sfeervolle terrasjes uitnodigen tot een verkoelend drankje.

De boulevard loopt langs het diepblauwe water omhoog en biedt vanaf boven een schitterend uitzicht. Bovenin Hydra Stad heb je de kans om de levendige straatjes die het eiland rijk is te ontdekken. Nieuwbouw en auto’s kom je hier niet tegen, betoverende uitzichten des te meer. De authentieke uitstraling en vriendelijke locals geven Hydra Stad de ontspannen, Griekse vakantiesfeer.

16 september 2023 | ATHENE | 06:00 | --:--

Afhankelijk van het uur van de terugvlucht gaan we de beschikbare tijd in Athene nuttig gebruiken.

Binnen enkele weken kunnen we daar verder op ingaan.

Hotel Be My Guest

De dag voor de cruise verblijven we in het Be My Guest hotel in kamer met ontbijt.
Dit hotel heeft een ideale ligging op wandelafstand van Plaka, de Akropolis en van de plaats waar we aanvangen met de fietstocht door de stad.

Kajuiten en prijzen

Binnenkajuit

Cat 11: € 1.898

UITVERKOCHT

Buitenkajuit

Cat. 02: € 2.238

UITVERKOCHT

Balkonkajuit

Cat V1 : € 2.786

UITVERKOCHT

Vermelde  prijzen  zijn  per  persoon op basis van  dubbele bezetting van de kajuit.
Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag. 

Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension + classic drankenpakket + gratis Wifi + gratis fooien 

+ 1 hotelovernachting in kamer met ontbijt in Athene

Vluchten met SN Brussels Airlines

08 september Brussel - Athene  10:30 - 14:45  SN3245
16 september Athene - Brussel  11:05 - 13:25  SN3246

Transfers h/t luchthaven - Athene |  Athene - cruiseterminal op dag 2

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Taksen - havengelden - wervelende shows

Excursies
met lokale Engelstalige gidsen

We wensen tijdens deze cruise het aantal begeleide excursies te beperken tot de echte top locaties. Het komt de totaalprijs van de reis ten goede en het biedt eveneens het voordeel dat je op verschillende aanlegplaatsen je eigen ding kan doen. Mykonos, Rhodos, Kusadasi en Santorini zijn hiervoor de uitgelezen plaatsen.  

We bieden de excursies aan tegen kostprijs en ervan uitgaande dat de meeste reizigers zullen deelnemen. Indien er onvoldoende deelnemers zijn dienen we de excursie te annuleren.


ATHENE DAG 1 | gratis begeleiding

Transfer van de luchthaven haar het hotel - gezellige wandeling door Plaka


ATHENE DAG 2 | €35 pp

Onze highlight fietstour duurt 3 uur waarin we halverwege een stop maken voor Griekse yoghurt.

Tijdens de tour zie je:

Meerprijs voor elektrische fiets: €20

THESSALONIKI | €48  pp incl. toegangsprijs Witte Toren

MIKONOS | gratis begeleiding  |  Tendered
KUSADASI | op aanvraag - gelegenheid om Efeze te bezoeken

De best bewaarde stad uit de Griekse en Romeinse tijden. Als u Efeze bezoekt kunt u het echte gevoel krijgen hoe het leven 2000 jaar geleden eruit zag in de gloriedagen van de Griekse en Romeinse tijd. Op het gebied van ruïnes is het zelfs beter dan Rome. 

De stad is erg groot en er is zoveel te zien dat het een "must see" is voor geschiedenis liefhebbers. Efeze was een bloeiende rijke Romeinse stad met een drukke haven en een winstgevende pelgrimshandel, die kwamen voor de tempel van Artemis. Enkele bekende ruines in de stad zijn het antieke amfitheater met 25.000 zitplaatsen, de havenstraat met kolommen, fonteinen en monumenten, de marmeren weg die van het theater naar de bibliotheek van Celsus leidt en natuurlijk de bibliotheek van Celsus zelf die zelfs in meerdere films voorkomt. Daarnaast is er nog veel meer te zien in deze best bewaarde stad in Turkije. 

PROGRAMMA

Taxi + gids.


RHODOS | gratis begeleiding

PROGRAMMA

Iedereen kan op eigen houtje een bezoek brengen aan de oude stad. Deze ligt op 10 minuten wandelen van het schip. Wij zorgen voor de begeleiding tijdens deze korte wandeling.

SANTORINI | gratis begeleiding  |  Tendered

PROGRAMMA

Iedereen kan op eigen houtje met de tenders naar Santorini. Je kan te voet naar boven maar voor enkele Euro's kan je met de lift naar boven. Ster Reizen zorgt voor een begeleiding naar Oia. Deze is volledig gratis. De prijs voor de bus (enkele Euros) wordt ter plaatse betaald.

HYDRA | €30 pp - stadstour met gids  |  Tendered

Ik heb een Hydra een gids op de kop kunnen tikken die met ons een stadswandeling zal maken. We worden door schilderachtige straatjes geleid en krijgen ook nog cultuur op ons bord. Deze wandeling duurt 1u30 tot maximaal 2 uur. De gids is Engelstalig. Hieronder een overzicht:

ATHENE | 

PROGRAMMA

We verlaten het schip in de ochtend om ons naar de luchthaven te begeven.


Welkom aan boord

Scheepslengte 294 m

Aantal passagiers 2170

Bemanningsleden 997

Aantal dekken 12

Bouwjaar 2001

Zusterschepen Constellation, Millenium, summit

INFINITY


Het cruiseschip Infinity is een van de vier cruiseschepen uit de Millennium klasse van Celebrity Cruises.Celebrity Cruises heeft in maart 2001 de Infinity, in de vaart genomen. Samen met haar zusterschepen, de Millennium, de Summit en de Constellation bieden deze super-de-luxe 5-sterren cruise schepen haar gasten een wereld van onovertroffen service en unieke ontspanning. Kortom, ook een verblijf op dit zeer luxueuze cruisschip, zal van uw cruisevakantie uw ultieme droomreis maken.

De schepen van Celebrity zijn stuk voor stuk toonbeelden van exclusieve stijl en raffinement. Overal aan boord waar U kijkt ziet U meubilair van ongeëvenaarde kwaliteit, perfect afgewerkte houtsoorten en marmer, geëtst glas en gepolijste graniet en dit allemaal verrassend Europees. Vanzelfsprekend wordt u op culinair gebied het beste geboden via de uitgelezen menu's. Oog- en tongstrelende gerechten geserveerd op prachtig porselein zijn telkens weer een gastronomische verrassing.


Onderstaande video geeft in snel tempo een mooi overzicht van dit schip. Na het bekijken ervan hoef ik niet veel meer toe te voegen. Dit is een schip dat jullie zeker zullen weten te waarderen. Het levert gegarandeerd een onvergetelijke cruise-ervaring.Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

+32 53 71 05 40

+32 475 64 05 50

Plan een afspraak

ZOOM-meeting? bel me 0475 640550