FINS LAPLAND
noorderlicht
scroll down
VEen uniek verblijf in een gezellige wildernislodge staat garant voor een onvergetelijke Lapland ervaring. De wildernislodge is door z'n afgelegen ligging uitermate geschikt om het noorderlicht waar te nemen. U kan er genieten van een sauna en een hot tub aan de rand van het meer en u zal er kennis maken met de heerlijke lokale keuken.

De wildernislodge telt slechts een 8-tal kamers, hierdoor zijn de excursiegroepjes uiterst klein waardoor u een enorme meerwaarde ervaart. Dit programma is ideaal om even te ontvluchten en ten volle te genieten van de natuur en al het moois wat Lapland u zal bieden.

U neemt deel aan de langere husky- en sneeuwscootertochten, ideaal voor iemand die het graag wat actiever heeft. Verder beleeft u nog een mooie dag in de natuur met diverse activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en een rendiersledetocht op het programma. Als absoluut hoogtepunt ontdekt u ook de magie van sneeuw en ijs in Snow Village met o.a. een diner in het ice restaurant. Een groot pluspunt bij dit programma is dat er een selectie van dranken in de wildernislodge inbegrepen is.


Mogelijke vertrekdata: 07/02/2021 & 21/02/2021

5 dagen

Nederlands begeleide groepsreis


DAG 1 | Brussel - Kittilä

Vertrek vanuit Brussel in de voormiddag richting de luchthaven van Kittilä per rechtstreekse vlucht.

Aankomst in de loop van de voormiddag. Lunch bij aankomst en vervolgens wordt u voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken voor de duur van uw verblijf. De uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Vervolgens wordt u per bus naar de wildernislodge gebracht waar u de komende dagen kennis zal maken met de rust en de pracht van de Lapse natuur. Deze lodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt. Elke chalet telt 2 à 3 kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toiletfaciliteiten en een woonruimte met een aantal zetels en kitchenette. De hoofdchalet is de centrale plaats, hier is ook de keuken en de gezellige eetruimte voorzien. De saunahut is aan de oevers van een meer gelegen.

Dit verblijf in een dergelijke eenvoudige maar zeer comfortabele en gezellige wildernischalet is een ideale gelegenheid om eens tot uzelf te komen in een oase van rust. Bovendien is de noordelijke ligging en de afgelegen locatie ver weg van alle kunstlicht een ideale basis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet.

Elke avond van uw verblijf kan u genieten van een typisch Finse en hout gestookte sauna (badkledij verplicht). Op de eerste dag van uw verblijf kan u ook genieten van de hot tub op het buitenterras. Hopelijk kan u genieten van een heldere sterrenhemel en het noorderlicht.

Tot slot wordt er voor de ganse groep een heerlijk 3 gangen diner bereid met koffie/thee. Tijdens het diner in de lodge zijn tafeldranken zoals water, frisdrank, wijn of bier inbegrepen.

DAG 2 | Lake Lodge

Na het ontbijt in de hoofdchalet wacht uw gids u op voor een dag vol winters avontuur.

Na een korte instructieles vertrekt u op een lange sneeuwscootersafari in de wondermooie Lapse natuur. U rijdt met 2 personen op een sneeuwscooter langs diverse locaties in de natuur. Af en toe wordt er halt gehouden. Zo wordt er onder meer gereden naar de top van een van de vele heuvels in deze regio. Bij helder kan weer kan u er genieten van prachtige vergezichten. Onderweg kan u genieten van een wildernislunch in een gezellige chalet of kota (duur: 6u).

Opmerking: Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen aan dit programma op voorwaarde dat ze minstens 1m40 groot zijn. Zij kunnen plaatsnemen op de sneeuwscooter. Om een sneeuwscooter te mogen besturen dient u minstens 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol


In de vooravond worden de sauna en de hot tub opgewarmd en kan iedereen nagenieten van de belevenissen van de dag onder een open hemel.

Ondertussen wordt opnieuw een heerlijk 3-gangendiner bereid.

Tijdens een van de avonden zal uw gastheer of gastvrouw een woordje uitleg doen over het magische noorderlicht. Na deze presentatie zal u het 'hoe' en het 'wat' van dit bijzondere natuurfenomeen beter begrijpen. De wildernislodge ligt ver weg van alle kunstlicht en is daarom een uitstekende locatie om vanaf het meer noorderlicht waar te nemen. Het noorderlicht is echter een natuurfenomeen en het al dan niet zien hangt af van vele factoren. Niettemin wordt vanaf deze locatie heel regelmatig noorderlicht waargenomen.


Kies een nachtelijke sneeuwscootersafari
Wie nog niet genoeg heeft gehad van het 'sneeuwscooteren', kan na het diner deelnemen aan een facultatieve sneeuwscootersafari. Als het donker wordt, vertrekt u op een sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerkaatsen op de sneeuw wat samen met het licht van de maan zorgt voor een fantastische beleving. En met wat geluk kan u tijdens de tocht ook het noorderlicht spotten.

Duur: 3u
Vertrek: om 21u00
Prijs: € 150,00/pers. - Single driving toeslag: € 65.00/pers.
Minstens 10 deelnemers vereist, verplicht vooraf te reserveren.

DAG 3 | Lake Lodge

Ontbijt in de hoofdchalet.

Vandaag staat de dag in het teken van het 'genieten' van de natuur en de immense stilte rondom u.

Op het nabijgelegen meer kunt u samen met de gids aan ijsvissen doen. Eerst wordt u getoond hoe er gevist wordt en hoe u een gat in het ijs maakt. Hierna kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan.

Na het ijsvissen maakt u een rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen rendierboerderij waar u geniet van een soeplunch. U krijgt er een woordje uitleg over de rendieren en het leven op de boerderij. Natuurlijk kunt u ook een kort ritje maken op een rendierslede.

's Avonds kan u opnieuw genieten van de sauna en hot tub.

Hierna geniet u opnieuw van een 3-gangen in de lodge.

DAG 4 | Lake Lodge

Ontbijt in de hoofdchalet.

Vrije namiddag.

Per bus wordt u in de namiddag naar een lokale huskyboerderij gebracht. Bij aankomst staan de honden te huilen van ongeduld. De huskyherder zal u alles goed uitleggen hoe u een slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. U rijdt met 2 personen op een slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal onderweg geniet u van een hemelse stilte en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

U maakt een mooie en lange tocht van maar 15 km (duur: 1u30). Voor en na de tocht is er tijd om foto's te nemen van de honden en beantwoordt de huskyherder uw vragen. De lunch wordt ofwel in de lodge of op de huskyboerderij voorzien.

Na het bezoek aan de huskyboerderij wordt u naar het Snow Village gebracht. Dit ijshotel is gelegen middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs.

Deze sfeervolle sneeuw- en ijsconstructie wordt elk jaar opnieuw opgebouwd en gesculpteerd waardoor ze over alle nodige hotelfaciliteiten beschikt. Vooral de Ice Bar, het Ice Restaurant en de sfeervol verlichte ijssculpturen zijn beslist het bezichtigen waard.

Korte rondleiding bij aankomst, gevolgd door een welkomstdrankje in de Ice Bar en een 3-gangendiner in het koude restaurant. Na het diner heeft u nog wat vrije tijd om de Ice Suites te bezichtigen en fotograferen alvorens u terugrijdt naar de lodge.

DAG 5 | Kittlä - Brussel

Ontbijt in de hoofdchalet, gevolgd door checkout en inleveren van de thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht.

Verleng uw verblijf in Levi
U kan dit programma ook verlengen met een verblijf op individuele basis in het gezellige skidorpje van Levi (hotel, chalet, glazen iglo,...). U vindt de betere skipistes van Finland terug, alsook diverse restaurantjes en winkeltjes. Prijs te verkrijgen op aanvraag.
Vertrek: 07/02/2021

€ 2.345

Vertrek: 21/02/2021

€ 2.345

Prijzen per persoon in €.

Minimum aantal deelnemers: 12, maximum: 18.

Minimum leeftijd: 12 jaar. Jonger kan op voorwaarde dat het kind > 1m40 groot is.

De inhoud van het programma is gegarandeerd. De volgorde van excursies kan wisselen.

Tijdens de excursies geldt een nultolerantie voor alcohol. Om met een sneeuwscooter te mogen rijden moet u minstens 18 jaar zijn en over een geldig rijbewijs beschikken.

Single supplement voor sneeuwscootertochten verplicht voor singles of reisgezelschappen die oneven uitkomen. Omwille van veiligheid en verzekeringsrichtlijnen kan er niet gedeeld worden met andere deelnemers of gidsen.

Een goede reisverzekering is absoluut aangeraden. Indien u een annulatieverzekering afsluit, kies dan voor de optie 'Inclusief vakantieonderbreking' zodat u eventueel niet- genoten diensten ter plaatse kan terugbetaald krijgen. Ook een uitgebreide bijstandsverzekering inclusief gemotoriseerde (winter)sporten wordt aanbevolen.


Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Rechtstreekse vluchten in economy class

Maaltijden zoals beschreven in het programma en bijhorende dranken

Alle vermelde transfers zoals beschreven in het programma

Uitmuntende service ter plaatse door Nederlandstalige begeleiding

Alle vermelde excursies zoals beschreven in het programma en bijhorende winterkledij die u ter beschikking krijgt

Wildernislodge

De wildernislodge Lake Lodge is gelegen aan de rand van een meer gelegen nabij de Zweedse grens. Door de afgelegen en noordelijke ligging ver weg van alle kunstlicht is dit een ideale locatie om het noorderlicht te spotten. De wildernislodge bestaat uit kleinere chalets die rondom de hoofdchalet gelegen zijn. In deze centrale plaats is ook het restaurant en een gezellige zitruimte voorzien met open haard.

De wildernislodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt. Iedere chalet telt een 2 à 3-tal kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toilet-faciliteiten en een gemeenschappelijke woonruimte met haard en zetels waar u tijdens de vrije momenten kan vertoeven. Alle kamers zijn voorzien van twin bedden waarvan sommigen samen kunnen geplaatst worden. De badkamers werden recent gerenoveerd. Voor families zijn er grotere kamers met extra stapelbed beschikbaar.

Rondom de hoofdchalet liggen een aantal gezellige chalets. U kan er gebruik maken van de gratis wifi, maar deze locatie nodigt eerder uit om eens 'offline' te gaan en volop te genieten van de prachtige natuur rondom de chalets. U kan er genieten van prachtige zonsopgangen of -ondergangen en heel wat activiteiten gaan door in de onmiddellijke omgeving van de chalets.

Verder beschikt het complex over een houtgestookte saunahut met hot tub aan de oevers van het meer gelegen. U kunt de sauna en hot tub gedurende uw verblijf meerdere avonden gebruiken. Voor jonsten zijn er sleetjes voorzien om te spelen rond de chalets.


i.s.m.Vragen? Neem contact met me op

Astrid De Smedt

astrid@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak