TANZANIA

Katavi en Sadaani

Paradijselijk genieten op drie Benedenwindse Eilanden Scroll down

˅

RONDREIS DOOR TANZANIA

FLY-IN SAFARI SELOUS EN SAADANI TANZANIA

Een mooie reis waarbij safari & strand gecombineerd worden. U overbrugt de lange afstanden per vliegtuig, comfortabel en bovendien spectaculair om de prachtige landschappen vanuit de lucht te zien. Na een wildrijke safari in het ongerepte Selous Game Reserve verblijft u een enkele nachten in het unieke Saadani National Park. Een bijzondere combinatie van wild, bush, kust, strand en mangrove bossen.


TIPS & TOPS SAFARIREIS TANZANIA PER VLIEGTUIG: 

Accommodaties in Katavi en Sadaani

Wanneer u met Ster Reizen op reis gaat, bepaalt u zelf het comfortniveau dat het beste bij u en uw budget past. Bij bijna elke reis kunt u kiezen uit diverse accommodatietypes, verschillend in mate van comfort en belevenis. Voor de meest exclusieve en persoonlijke reiservaring boekt u een verblijf in een privé villa; u geniet van de intimiteit van uw eigen gezelschap gecombineerd met de hospitality van een veelsterrenhotel. Het is ook mogelijk om tijdens een reis verschillende opties te combineren. Laat ons uw wensen weten en we stellen graag een reis op maat samen. 

Wanneer u kiest voor een reis of strandvakantie naar een van onze exotische strandbestemmingen bieden we u een ruime keuze aan bijzondere hotels en resorts. Ster Reizen heeft een selectie gemaakt van kleinschalige accommodaties met een hoog service niveau en veel persoonlijke aandacht. Met oog voor detail en inrichting, op een unieke locatie. Avontuurlijk, authentiek of juist stijlvol en klassiek, aan u de keus.

Dagoverzicht

1  Aankomst in Dar es Salaam

2  Vlucht naar Selous Game Reserve – wandelsafari – The Retreat Selous

3  Bootsafari Selous Game Reserve – The Retreat Selous

4  Safari per voertuig Selous Game Reserve – The Retreat Selous

5  Vlucht Saadani Nationaal Park – wandelsafari – Saadani A Tent With A View

6  Bootsafari Saadani Nationaal Park – Saadani A Tent With A View

7-8  Safari Saadani Nationaal Park – Saadani A Tent With A View

9  Vlucht naar Dar es Salaam

Hoogtepunten van deze reis:

Ruaha en Selous

SELOUS GAME RESERVE

In het zuiden van Tanzania ligt het Selous Game Reserve, het grootste wildpark van Afrika. Dit is Afrika op haar wildst! Het reservaat is uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.  Ontelbare olifanten en roofdieren bevinden zich langs de oevers van de Rufiji rivier, waarin het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. De bomen langs de rivier lijken te leven door de vele vogels. Selous G.R. is één van de weinige parken in Afrika waar boottochten gemaakt kunnen worden; een absolute belevenis wanneer u stroomopwaarts vaart langs badende olifanten, aangestaard door tientallen nijlpaarden.

RUAHA N.P.

Ruaha N.P. is een uniek stukje Afrika, ruig en ongerept, gelegen tussen de rivieren Njombe en Ruaha. Flora en fauna van Oost- en Zuidelijk Afrika ontmoeten elkaar hier, wat resulteert in spectaculaire landschappen en bijzondere wildsoorten. Het park wordt gevoed door de Ruaha rivier, die zich een weg baant tussen grillige rotsformaties, bossen en door savannelandschappen met acacia´s en Baobab bomen. Deze levensader oefent grote aantrekkingskracht uit op allerlei soorten wild

KATAVI EN SADAANI

KATAVI NATIONAAL PARK

Voor de ervaren en bereisde safariganger zijn er in Tanzania nog een paar wildparken die garant staan voor een ultieme wilderniservaring. Katavi N.P. is, net als Mahale N.P., één van die nationale parken. Er wordt per dag een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Het park is groot en uitgestrekt en nog nauwelijks door mensenhanden aangetast. Er zijn nog nauwelijks wegen en er is maar één zeer kleinschalige accommodatie. Uw safari in Katavi is dus absoluut uniek. De aantallen wilde dieren zijn enorm; de rivieren ‘puilen’ uit van de nijlpaarden en krokodillen en op de drassige grasvlaktes ziet u grote kuddes buffels, gevolgd door leeuwen, luipaarden en hyena’s.

SAADANI N.P.

Saadani is een zeer uniek park waar het strand en het mariene leven samenkomt met de bush en het grote wild. U vindt er grote hoeveelheden wild, zoals giraffe, buffel, olifant, leeuw, luipaard, sabel antilope, eland, hartebeest, gnoe, hyena en een grote aanwezigheid van vele vogelsoorten. Het landschap wordt gedomineerd door acacia bomen en mangroven. U vindt er ook de bijzondere ‘walking palm’. Voor de kust van Saadani worden af en toe dolfijnen en walvissen gezien. In Madete Marine Reserve is tevens een special schildpadden project.

RONDREIS DOOR TANZANIA

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Deze inspiratiereis werd ontworpen door Astrid De Smedt in samenwerking met onze lokale partners

E-mail: astrid@sterreizen.be
Telefoon: 053/71.05.40
WhatsApp: 0473/75.04.08
Chat: www.sterreizen.be