ALASKA

Magische winterrondreis door AlaskaScroll down

˅

REIS NAAR HET NOORDERLICHT

Deze reis biedt u een onvergetelijk winters avontuur vol contrasten. Bezoek de bruisende stad Seattle en ontdek de geheimen van Anchorage. Navigeer over besneeuwde winterwegen door ongerept landschap, maak een unieke sneeuwschoenwandeling, ontspan in de sauna en sluit uw dag af bij een knisperend kampvuur. Zie hoe de hemel verlicht wordt door dansende kleuren van de overweldigende Aurora Borealis, ook wel bekend als het Noorderlicht. Een absoluut hoogtepunt van een toch al gedenkwaardige reis. Where the world can’t find you… 

TIPS & TOPS MAGISCHE AURORA BOREALIS IN ALASKA:

Dagoverzicht

1   Aankomst in Seattle – op eigen gelegenheid naar uw accommodatie

2-3  Vrije tijd in Seattle

4-5  Vlucht naar Anchorage – vrije dag

6  Vertrek naar Talkeetna – sledetocht door besneeuwd boreaal bos

7  Treinreis per Aurora Winter Train naar Fairbanks

8  Vlucht naar Bettles

9-10  Begeleide sneeuwschoenexcursie of langlaufen - wachten op Aurora Borealis in de lodge of in de Aurora Viewing Cabin

11  Vlucht terug naar Fairbanks – shuttleservice naar uw accommodatie

12  Vlucht naar Calgary – privé wegtransfer naar uw hotel

13  Einde reis of verlenging Jasper National Park

Hoogtepunt van deze reis: Fairbanks

GOLDEN HEART CITY

Hoewel de goudkoorts in Alaska maar van betrekkelijk korte duur was, heeft het Fairbanks voor eens en voor altijd op de kaart gezet als Golden Heart City. Dankzij de Chena-rivier en een spoorlijn groeide Fairbanks uit tot Alaska’s tweede stad. Inmiddels is Fairbanks tevens via twee highways bereikbaar. Een moderne stad met de allure van een metropool, en toch ligt het midden in de wildernis. Hier kunt u genieten van the best of both worlds, met veel faciliteiten, cultuur en uitgaansmogelijkheden, en talrijke mogelijkheden om de natuur vanuit de Golden Heart City te ontdekken.

AURORA BOREALIS

Fairbanks ligt 190 kilometer ten zuiden van de noordpoolcirkel. In de wintermaanden kunt u hier tijdens heldere nachten de indrukwekkende noorderlicht aanschouwen! Vanuit de stad kunt u deelnemen aan allerlei winteractiviteiten, zoals een tocht per hondenslede. Daarna is het heerlijk om door en door op te warmen in een warmwaterbron. Hoe anders is het leven in de korte zomer, als de zon nauwelijks ondergaat en het landschap groen is. Trek er overdag op uit in een kajak, maak een spectaculaire tocht per raft, of maak een rondvlucht, om ‘s avonds terug te keren naar het comfort van Fairbanks. Of kies ervoor om verder te reizen, naar die andere wereld ten noorden van de noordpoolcirkel. U bent er al bijna!

RONDREIZEN DOOR ALASKA

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Deze inspiratiereis werd ontworpen door Astrid De Smedt in samenwerking met onze lokale partners

E-mail: astrid@sterreizen.be
Telefoon: 053/71.05.40
WhatsApp: 0473/75.04.08
Chat: www.sterreizen.be