Zomerwind die olijfgaarden streelt, pijnbomen die hun kruinen naar de zon strekken, de heerlijke geur van lavendel ... het zuiden van Frankrijk herbergt een onvergelijkbare levenshouding. Voel het samen met ons op deze prachtige riviercruise door Bourgondië en de Provence. Op de Rhône en Saône, door wereldberoemde wijnstreken en een natuur vol kleuren, waan je je God in Frankrijk aan boord met alle comfort. 

Ervaar het natuurlijke paradijs van de Camargue met zijn flamingo's en witte paarden; romantische, dromerige stukken land, met rotsen en forten waartussen de tijd stilstaat; en de bruisende culturele diversiteit van Avignon en Lyon.


Zeg even vaarwel tegen het dagelijkse leven. Neem een time-out  tijdens 8 onvergetelijke dagen die je dwars door het hart van Zuid-Frankrijk voeren. De Rhône & Saône zorgen voor een unieke en verrijkende ervaring die zeker naar meer smaakt!


Val voor de charme van
Zuid-Frankrijk

12 OKTOBER 2023  |  LYON

Vertrek 's morgens per TGV vanuit Brussel naar Lyon. Transfer naar de haven nabij het stadscentrum van Lyon. Nadat we zijn ingescheept en kennis heeft gemaakt met ons nieuwe premium cruise schip, worden we officieel verwelkomd met een cocktailreceptie in de Panorama Bar. Geniet 's avonds van een elegant welkomstdiner voordat het anker wordt opgehaald en het schip koers zet naar de Saône.

13 OKTOBER 2023  |  MÂCON

In de ochtend bereiken we de eerste bestemming, de stad Mâcon in het zuiden van Bourgondië. Vanaf hier maken we een mooie  excursie langs de omliggende wijnstreek Mâconnais en Beaujolais. Bezoek aan het wijnhuis "Georges Duboeuf", gekend als één van de beste wijnproducenten van de Beaujolais.  En natuurlijk niet zonder wijndegustatie. Lunch aan boord. In de middag bezoeken we de imposante kloosterruïnes van de abdij van Cluny. Tijdens het avondmaal varen we verder stroomopwaarts over de Saône.

14 OKTOBER 2023  |  CHALON-SUR-SAÔNE - TOURNUS

In de vroege ochtend is het schip aangemeerd in Chalon-sur-Saône, de op één na grootste stad van Bourgondië. De schoonheid van de regio kan het beste worden verkend tijdens een ochtendexcursie die ons langs beroemde wijndorpen voert naar Beaune, de "wijnhoofdstad van Bourgondië". We rijden langsheen prestigieuze wijndomeinen en brengen een bezoek aan het mooie "Hotel Dieu". We nemen het middagmaal aan boord en gaan daarna op uitstap naar Brancion en de naburige 17e-eeuwse waterburcht van Cormatin. De tour eindigt met de terugkeer naar het schip in Tournus, waar we 's avonds tijdens het avondmaal richting Lyon gaan varen. 

15 OKTOBER 2023  |  LYON

De derde grootste stad van Frankrijk, na Parijs en Marseille, ligt aan de samenvloeiing van de Rhône en Saône en is vooral bekend om zijn opvallend mooie, door UNESCO beschermde oude binnenstad en voortreffelijke keuken. De dag start met een panoramische rondrit door de stad, gevolgd door een wandeling door het oude stadscentrum. Middagmaal aan boord en dan zet ons schip in de namiddag de reis verder langs de Rhône richting Avignon. Puur genieten van het mooie landschap en weer een heerlijk avondmaal.

16 OKTOBER 2023  |  AVIGNON

Geen enkele andere plaats in Europa was van 1309 tot 1377 zo belangrijk voor de kerkelijke wereld als Avignon, destijds de zetel van de pausen. Na een goed ontbijt gaan we op stap voor de stadstour met een bezoek aan het Pauselijk Paleis, een abosilute TO DO! Onze middagexcursie draait om een ​​architectonisch meesterwerk uit de oudheid: het drie verdiepingen tellende aquaduct Pont du Gard werd 2000 jaar geleden door de Romeinen gebouwd om water naar de nabijgelegen stad Nîmes en andere provincies. We vervolgen onze tocht met een bezoek aan het dromerige stadje Uzès. Na een zware culturele dag, misschien eens na het zoveelste culinaire festijn vroeg onder de wol?

17 OKTOBER 2023  |  ARLES

Na het ontbijt komen de natuurliefhebbers aan hun trekken en gaan we op excursie naar het natuurpark van de Camargue.  Het word voor velen zeker een verrassende ervaring met zijn unieke flora en fauna en is vooral bekend  voor de half wilde stieren en de witte Camargue-paarden.  Na het middagmaal aan boord gaan we weer op stap voor een stadstour op zoek naar de Romeinse erfenis van Arles. Met de klanken "Carmen" van componist Georges Bizet in de oren bewonderen het tot de verbeelding sprekende amfitheater gebouwd rond 90 na Christus. 

18 OKTOBER 2023  |  VIVIERS - GORGES DE L' ARDECHE - LE POUZIN

Vroeg in de ochtend stopt uw ​​schip in Viviers. Dit is  het startpunt voor een spectaculaire excursiebestemming: de vallei van de Ardèche, ook wel de "Grand Canyon van Europa" genaamd. Deze trekt zowel natuurliefhebbers als sportliefhebbers aan. Uitkijkplatforms bieden een onvergetelijk panorama van het unieke landschap dat gedurende miljoenen jaren door het riviertje de Ardèche is gecreëerd! Na de excursie keren we terug naar het schip in Le Pouzin en lunchen. De rest van de namiddag is gewijd aan uw ontspanning en de voorbereiding van een speciaal culinair hoogtepunt 's avonds: het galadiner van de kapitein.

19 OKTOBER 2023  |  LYON

In de ochtend heb we het startpunt van onze reis in Lyon terug bereikt en is het tijd om afscheid te nemen na het ontbijt. Na de ontscheping gaat  het per bus transfert terug naar het station en keren we met de TGV terug naar Brussel.


AMADEUS PROVENCE

Hotelschip Amadeus Provence, behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Provence staat bekend om haar moderne elegantie en de unieke pool achterop het Zonnedek. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, terwijl u prachtige panorama’s voorbij ziet komen? Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Provence zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Welkom aan boord!110 meter lang - 11 meter breed - 140 passagiers - 40 bemanningsleden - 62 kajuiten en 8 suites verdeeld over 4 dekken - bouwjaar 2017 - voltage 220V

KAJUITEN

GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES


EXCURSIES

Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis op uw cruise met onze gevarieerde en spannende excursies. Alle excursies zijn inbegrepen  in deze reis. Niet deelnemen is een unieke kans laten liggen! Maar U bepaalt hoe intens u de dag indeelt.  Daarom is het zeker belangrijk om deel te nemen aan de voorstelling ervan op de eerste dag.  

Mâconnais-excursie naar het eerste wijnpark van Europa 

Met zijn pastelkleurige gebouwen en pannendaken straalt de Mâconnais een mediterrane charme uit. Onze excursie neemt je mee door de pittoreske wijngaarden van de Beaujolais en Mâconnais, langs kastelen en paleizen die getuigen van de rijkdom van de regio. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan "Georges Duboeuf's Hameau du Vin": voor de originele achtergrond van een gereconstrueerd 19e-eeuws treinstation wacht een avonturenpark op u, dat u dichter bij de geschiedenis van de regionale wijnbouw brengt in een speelse manier. Geniet van audiovisuele vertoningen, spannende tentoonstellingen en 3D-films in de dynamische bioscoop. 

Bezoek aan de abdij van Cluny 

Tegenwoordig is het moeilijk voor te stellen dat Cluny ongeveer 1000 jaar geleden het spirituele centrum van Europa belichaamde. De kloosterkerk van Cluny III was de grootste kerk in het christendom tot de voltooiing van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. 

Hoewel een groot deel van de abdij van Cluny in puin ligt, getuigt het nog steeds van de grootsheid en grootsheid van het verleden. 

Bezoek de overblijfselen van de vijfbeukige kerk en dompel je onder in de fascinerende wereld van de monniken, waarvan er tot 10.000 in de middeleeuwen in het klooster van Cluny woonden.

Bourgondische excursie naar Beaune met wijnproeverij 

Na het ontbijt rijdt u langs een zeer mooie route, langs beroemde wijnsteden zoals Pommard en Meursault, Chassagne en Puligny naar Beaune, de wijnhoofdstad van Bourgondië. In Beaune staat een bezoek aan het Hôtel-Dieu, in 1443 gesticht als hospice, op het programma. Het "Hôtel-Dieu de Beaune" kijkt terug op meer dan 500 jaar geschiedenis en werd tot 1971 gebruikt voor verpleging. Tegenwoordig is het een van de interessantste musea van Frankrijk. De vier gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn, vertegenwoordigen het Hôtel-Dieu in vroegere tijden. De kamers puilen uit van de schatten: meubels, beelden, keramiek, schilderijen, wandtapijten... en de keuken is gerestaureerd zoals hij er in de 19e eeuw uitzag.


Middeleeuwse Brancion en Cormatin 

Vanuit Chalon voert je route je naar het zuiden langs de Wijnroute. U rijdt langs het dorpje Brancion en uw volgende bestemming tijdens deze mooie schilderachtige tocht is het kleine stadje Cormatin, dat bekend staat om zijn kasteel waarvan de fundamenten dateren uit de 13e eeuw. 

De bouw van het huidige paleis begon in 1605, met vandaag de dag alleen nog de noordelijke vleugel.

 Maar dit imposante gebouw heeft ook enkele bijzonderheden die je tijdens een gedetailleerde rondleiding leert kennen. Het kasteel is ongetwijfeld een van de mooiste van heel Bourgondië.

Stadstour door Lyon

Lyon, gelegen aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône, is een van de oudste steden van Frankrijk, bekend om de kwaliteit van zijn zijdeproducten en gastronomie. De stadstour begint met een busrit naar de basiliek van Notre-Dame de Fourvière. 

De bekende bedevaartskerk ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Na een individueel bezoek en een rit langs de oevers van de Saône, waarbij u de kathedraal van St. Jean en het Palais de Justice zult zien, heeft u de mogelijkheid om de oude binnenstad van Vieux Lyon te verkennen. 

Slenter door de wijk die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met zijn huizen in Italiaanse renaissancestijl en het beroemde Romeinse amfitheater.

Stadstour door Avignon met het pauselijke paleis 

Alle wegen leiden door kronkelende steegjes, langs de vele kleine stadspaleizen, kapellen en kerken naar het beroemde pauselijke paleis, dat u tijdens deze excursie zult bezoeken. Avignon staat bekend als de "Stad van de pausen" vanwege zijn rol in de 14e eeuw. In die tijd vormden het fort, de kerk en het paleis het machtscentrum in de christelijke wereld. Van 1309 tot 1377 woonden zeven pausen in dit indrukwekkende complex, een van 's werelds meest fascinerende voorbeelden van gotische architectuur. Een blik op de "Pont d'Avignon" - een vervallen brug uit de 12e eeuw - mag natuurlijk niet ontbreken op deze excursie. De brug overspande ooit de Rhône en is nu bij velen bekend vanwege een volkslied over dansen op de brug. 

Excursie naar het monument Pont du Grand en naar Uzès 

De Pont du Gard is het grootste overgebleven stuk van wat ooit een 50 kilometer lang aquaduct was, gebouwd door de Romeinen in het midden van de 1e eeuw na Christus om zoet water naar de stad Nîmes te brengen. Het wordt beschouwd als een oud architectonisch meesterwerk. 

Bijna 2000 jaar geleden vervoerde het drie verdiepingen tellende aquaduct met een lengte van 275 meter een watervolume van 20.000 kubieke meter - dagelijks - en voorzag zo grote delen van de Romeinse provincies in het zuiden van water.

Maak op de terugweg een omweg naar het pittoreske stadje Uzès met zijn smalle straatjes en dromerige pleinen.

Stadswandeling Arles 

Tijdens onze 2 uur durende wandeling krijgt u de gelegenheid om Arles te leren kennen. De stad, gesticht door de Galliërs, beleefde haar hoogtijdagen onder keizer Constantijn, werd de hoofdstad van Gallië en vervolgens de zetel van een aartsbisschop. Vanaf de 6e eeuw behoorde de stad tot het Frankische rijk en in de 9e eeuw werd het de hoofdstad van het koninkrijk Bourgondië. De rijke geschiedenis wordt weerspiegeld in de talrijke oude en Romeinse monumenten, waarvan vele sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Natuurlijk mag een bezoek aan de arena niet ontbreken.

U kunt ook enkele pelgrims ontmoeten die aan boord gaan van de Franse Camino de Santiago, die begint in Arles, of tijd hebben om wat te drinken in Van Gogh's "Night Café"-sjabloon voordat uw gids u terugbrengt naar het schip.

Excursie naar het natuurpark Camargue 

De Camargue is als een klein land op zich: zodra u zich enkele kilometers ten zuiden van Arles waagt, dompelt u zich onder in de sfeer van deze unieke streek. Om de natuurlijke schoonheid van dit landschap te behouden, werd het gebied in 1927 en 1970 uitgeroepen tot botanisch-zoölogisch natuurgebied. 

De Camargue herbergt een verbazingwekkend aantal dieren, zoals de halfwilde stieren, de beroemde Camargue-paarden en een veelvoud aan vogelsoorten. Tijdens de excursie ga je ook naar Saintes-Maries-de-la-Mer en bezoek je deze prachtige plek, gelegen aan de monding van de Rhône in de Middellandse Zee. 

Excursie naar de kloof van de Ardèche 

De kloof van de Ardèche wordt vaak de "Grand Canyon van Europa" genoemd. In de loop van miljoenen jaren heeft de Ardèche zich een weg gebaand tot 300 meter diep in het kalkzandsteen en vormt een van de mooiste landschappen van Frankrijk. De kloof begint naar het noorden met de natuurstenen boog van de "Pont d'Arc", die ongeveer 60 m hoog is en naar verluidt de grootste natuurlijke brug van Europa is. 

Je rijdt langs het bizarre canyonlandschap en geniet van adembenemende uitzichten vanaf uitstekend ontworpen uitkijkpunten.  

PRIJS

comfort kajuit (gesloten venster)
Hayden dek

€ 2.859,- pp in dubbel

€ 4.289,- pp in single

comfort kajuit met horizontale panorama schuifraam
Strauss dek

€ 3.079,- pp in dubbel

€ 4.709,- pp in single

comfort kajuit met horizontale panorama schuifraam
Mozart dek

€ 3.299,- pp in dubbel


INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN