Deze cruise op de Donau, de rivier waarlangs de grootste rijken van Europa zijn ontstaan, voert u mee op een uitzonderlijke reis doorheen de geschiedenis. Onze riviercruise langs de bakermat van de Europese cultuur doorkruist liefst 10 landen, tot aan het grote deltagebied bij de Zwarte Zee. 

16 JUNI 2023  |  BRUSSEL - BOEKAREST (ROEMENIË) - GIURGIU - ROUSSE (BULGARIJE)

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht en aankomst in Boekarest. 

Transfer naar het centrum en bezoek aan de hoofdstad van Roemenië: het Revolutieplein en het Universiteitsplein, de triomfboog en het paleis van “Ceausescu” (buitenkant). 

Daarna volgt een transfer richting Giurgiu (+/- 2u.), waar we inschepen aan boord van de M/S Amadeus Silver II. Welkomstcocktail en diner aan boord. ’s Avonds afvaart richting Rousse.

16 JUNI 2023  |  ROUSSE (BULGARIJE)

Na het ontbijt, vrije tijd voor een wandeling in Rousse met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Welkomstdrink. Diner aan boord.

OPTIONEEL: VELIKO TARNOVO dagexcursie met lunch)
Prijs per persoon: € 95

Veliko Tarnovo is de voormalige hoofdstad van Bulgarije. Ontdek het Tsarevets fort. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het dorp Arbanassi, beroemd om zijn versierde kerken. 

Privéconcert met orthodoxe liturgische muziek in de kerk van Aartsengelen Michael en Gabriël.              

17 JUNI 2023  |  ORIAHOVO (BULGARIJE)

Vroeg in de ochtend legt het schip aan in de kleine haven van Orjahovo aan de Bulgaarse kant van de Donau. Vrije tijd om de stad te ontdekken en lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Diner en folkloreshow aan boord.

OPTIONEEL: SOFIA (dagexcursie met lunch)

Prijs per persoon: € 95

We rijden richting Sofia, de bruisende en kosmopolitische hoofdstad van Bulgarije (transfer: ± 3u.). Wandeling langs de belangrijkste verkeersaders van het centrum en bezoek aan de Alexander Nevsky kathedraal, gebouwd in neobyzantijnse stijl en imposant met zijn gouden koepels. Het is één van de grootste orthodoxe kathedralen ter wereld en hét symbool van Sofia. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het archeologisch museum dat opmerkelijke collecties herbergt, waaronder prachtige Thracische schatten.

18 JUNI 2023  |  VAREN DOOR DE IJZEREN POORT (SERVIË)

Tussen Roemenië en Servië begint het prachtige landschap van de IJzeren Poort. De Donau baant zich hier een weg doorheen het gebergte door het vormen van indrukwekkende kloven. Ontbijt, lunch en diner aan boord. Geniet van het impressionante landschap.

19 JUNI 2023  |  BELGRADO (SERVIË)

Na het ontbijt, bezoek aan Belgrado, hoofdstad van Servië: het fort van Kalemegdan, de levendige wijken van het centrum met de Republic Square, de Kneza Mihaila Straat en de kathedraal van de Heilige Sava. Lunch aan boord. In de namiddag, vrije tijd of deelname aan een optionele excursie. Diner aan boord.

OPTIONEEL: NOVI SAD EN HET KRUSEDOL KLOOSTER (halve dag)
Prijs per persoon: € 45

Bezoek het orthodoxe klooster van Krusedol. Het klooster werd opgericht in de 16e eeuw en is versierd met weelderige en goed bewaard gebleven schilderijen. Verder naar Novi Sad. Het centrum van de stad is gebouwd rond het centrale plein, het Vrijheidsplein, in Oostenrijks-Hongaarse architectuur.

OF

HET KONINKLIJK PALEIS VAN BELGRADO EN HET TITO MUSEUM (halve dag)
Prijs per persoon: € 50

Het Karadjordjevic Dynasty Palace, gelegen in het Dedinje district, bestaat uit twee majestueuze gebouwen: het Koninklijk Paleis en het Witte Paleis. Bezoek aan het Koninklijk Paleis met marmeren interieurs, een bibliotheek, rijkelijk versierde salons en ontvangstruimte, evenals de Koninklijke Kapel. Het bezoek gaat verder met het herdenkingsmonument van Tito, gelegen in het Museum van Joegoslavië. 

20 JUNI 2023  |  VUKOVAR (KROATIË) - MOHACS (HONGARIJE)

's Ochtends aankomst in Vukovar. Na het ontbijt vrije tijd aan boord met lunch of ontscheping voor deelname aan de optionele excursie. In de voormiddag vaart het schip M/S Amadeus Silver II verder richting Hongarije, met aankomst in de late namiddag. Diner aan boord.

OPTIONEEL: BEZOEK AAN SLAVONIË (dagexcursie met lunch)
Prijs per persoon: € 95

In het noordoosten van het land, ver weg van de sfeer van de Adriatische kust, ligt de regio Slavonië, een onbekend deel van Kroatië, landelijk en wild. De Donau en zijn bijrivieren, de Sava en de Drava, doorkruisen de rijke vlaktes met vruchtbare gronden bezaaid met bossen. ‘s Ochtends vertrek voor een wandeling door Vukovar. De stad is helaas bekend geworden door de belegering tijdens de oorlog in de jaren negentig, maar is nu volop bezig aan haar heropleving. Bezoek aan het Museum van de Archeologische Vucedol Cultuur, een beschaving die zich tussen 3.000 en 2.400 voor Christus op de Donauvlakte heeft ontwikkeld en zich over een groot deel van Kroatië en Midden-Europa heeft verspreid. 

Verder richting het Kopacki Natuurpark. Het  park is een natuurlijk juweel van Slavonië en één van de grootste natuurlijke moerassen van Europa. Op een oppervlakte van 238 hectare is er een binnenlandse delta met moerassen, alluviale bossen met prachtige bomen, kanalen en meren. Er zijn meer dan 44 verschillende vissoorten en 290 vogelsoorten. Ontdek het park te voet en per bootje.

Daarna bezoek aan het dorp Karanac, in het hart van de Baranja regio, een bijzondere ervaring. Lunch in het dorp waar de voorouderlijke tradities nog steeds bestaan. In de namiddag bezoek aan Osijek, de hoofdstad van Slavonië. Wandeling door het stadscentrum in barokke stijl en ontdekking van de overblijfselen van het fort Tvrda langs de Drava rivier. Inscheping in Mohacs, Hongarije.

21 JUNI 2023  |  BOEDAPEST (HONGARIJE)

's Ochtends bezoek aan de “Parel van de Donau”. Wandeling langs de Boeda kant, de historische stad, door de steegjes van de kasteelwijk, de Mathiaskerk en het Vissersbastion. Aan de andere kant van de Donau is Pest, de moderne stad, met het Heldenplein en het stadspark. Lunch aan boord. In de namiddag vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord. Nachtrondvaart om het prachtig verlichte Boedapest te bewonderen.

OPTIONEEL: DE JUWELEN VAN BOEDAPEST (halve dag)
Prijs per persoon: € 70

Bezoek aan de nationale opera in neorenaissancestijl. Het pand werd van 1875 tot 1884 gebouwd door Miklós Ybl en is een van de meest prestigieuze operagebouwen van Europa. Binnenin treffen we een weelderige omgeving aan met een eretrap, unieke lampen en luchters, beeldhouwwerken en muurschilderingen. Vervolgens bezoek aan het Parlement in neogotische stijl, één van dé symbolen van Boedapest. De bouw ging van start in 1885 en nam 17 jaar in beslag. Het is de locatie waar het Hongaars parlement vandaag de dag zetelt en waar de kroonjuwelen werden ondergebracht. (Belangrijk: Het bezoek aan het Parlement kan zonder verwittiging geannuleerd worden. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid.)

22 JUNI 2023  |  BRATISLAVA (SLOVAKIJE)

Aankomst in Bratislava, hoofdstad van Slovakije. Na het ontbijt maken we een wandeling te voet door de historische binnenstad, prachtig gerestaureerd en geïnspireerd door de barokke stijl. We komen langs het Vredesplein met het presidentiële Grassalkovich Paleis, de Michael Toren, hét symbool van de stad en laatste overblijfsel van de middeleeuwse vestingwerken, als ook het voormalige stadhuis en een reeks gebouwen uit de 14e en 15e eeuw. Stop voor het Primatiaal Paleis om de elegante architectuur te bewonderen. Na de lunch aan boord is er vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord.

OPTIONEEL: HET KASTEEL VAN DEVIN (halve dag)
Prijs per persoon: € 40

Het kasteel van Devin, gelegen op een rotspunt in een betoverende omgeving, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de samenvloeiing van de Donau en de Morava. Stadswallen, kapellen, koepels,…De indrukwekkende ruïnes getuigen van de pracht en praal van het kasteel, verwoest door Napoleon in 1809.

23 JUNI 2023  |  WENEN (OOSTENRIJK)

Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan Wenen, de barokke hoofdstad van Oostenrijk. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad: de beroemde Ring met de Opera en het Hofburg paleis, de smalle straatjes van het stadscentrum en de gotische Stephansdom, het symbool van de stad (buitenkant). Lunch aan boord. ‘s Middags vrije tijd of deelname aan een optionele excursie. Diner aan boord. ’s Avonds, mogelijkheid tot deelname aan een muziekconcert.

OPTIONEEL: PALEIS VAN SCHÖNBRUNN (halve dag)
Prijs per persoon: € 65  

Bezoek aan het kasteel en wandeling in de tuinen van het “Weense Versailles”, de Habsburgse zomerresidentie. Het paleis herbergt prachtige salons en is met zijn tuinen één van de meest indrukwekkende en goed bewaarde barokke bezienswaardigheden van Europa.

OF

ART NOUVEAU IN WENEN EN HET LEOPOLD MUSEUM (halve dag)
Prijs per persoon: € 60

Tijdens de jaren 1900 kende de art nouveau hoogdagen in Wenen. We starten onze excursie met een rit langs een aantal absolute meesterwerken uit deze kunststroming, zoals de Wiener Postsparkasse, het Museum für angewandte Kunst, het Musenhaus en het Majolikahaus. We houden ook halt op de Karlsplatz, waar zich het beroemde metrostation van Otto Wagner bevindt. We wandelen tot aan de Wiener Secession, het moderne tentoonstellingsgebouw in kenmerkende art-nouveaustijl. Daarna brengen we een bezoek aan het Leopold Museum in het MuseumsQuartier, dat een echte schatkamer vormt van de Weense art nouveau, met onder meer de belangrijkste collectie werken ter wereld van Egon Schiele evenals schilderijen van Gustav Klimt. (duur transfer: ± 2 u.)

OPTIONEEL: CONCERT KLASSIEKE MUZIEK (avond)
Prijs per persoon: € 80 

In een mooi paleis in Wenen laat één van de meest gerenommeerde stadsorkesten u genieten van de mooiste composities van Johann Strauss, de koning van de wals en van W. A. Mozart. Muzikale virtuozen, uitstekende operazangers en talentvolle balletdansers laten u kennismaken met de Weense tradities en charme.

24 JUNI 2023  |  MELK (OOSTENRIJK)

In de voormiddag vaart het schip langs de uitzonderlijke landschappen van de Wachau, waar de meanders van de Donau een parade van groene natuur bieden. Na de lunch aan boord, vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord. Piano concert aan boord gebracht door Martin Ivanov.

OPTIONEEL: DE ABDIJ VAN MELK EN WIJNDEGUSTATIE (halve dag)
Prijs per persoon: € 65

De abdij van Melk, die uitkijkt over de Donau, is één van de mooiste voorbeelden van barokke contrareformatie architectuur. Bezoek aan de abdij en de tuinen. Na deze excursie volgt een wijndegustatie.  

25 JUNI 2023  |  LINZ (OOSTENRIJK)

Na het ontbijt vrije tijd in Linz met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursies. Afscheidsdiner aan boord.

OPTIONEEL: STADSBEZOEK LINZ (halve dag)
Prijs per persoon: € 20 

Ontdek te voet de regionale hoofdstad van Opper-Oostenrijk. Deze stad biedt een harmonieus architecturaal geheel dat één van de beste voorbeelden is van het barokke erfgoed. Het is een moderne en innovatieve stad met een grote diversiteit aan culturele evenementen.

EN/OF HERDENKINGSPLAATS VAN MAUTHAUSEN (halve dag)
Prijs per persoon: € 60 

Bezoek aan het memorial van Mauthausen. Tussen 1938 en 1945 werden zowat 190.000 mensen uit heel Europa gedeporteerd naar dit werkkamp, één van de grootste tijdens de Tweede Wereldoorlog.

OF PAREL VAN DE BOHEMEN (dagexcursie met lunch)
Prijs per persoon: € 115

’s Ochtend vertrek naar Tsjechië (transfer ongeveer 2u). Bezoek aan Cesky Krumlov, één van de mooiste steden van de Bohemen, prachtig gerestaureerd met een combinatie van gotische, renaissance en barokke architectuur. Lunch in een restaurant en bezoek aan het kasteelmuseum.

OF KENNISMAKING MET PRAAG (dagexcursie met lunch)
Prijs per persoon: € 135

‘s Ochtends vroeg vertrekken we per autocar naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië (duur transfer: +/- 4 u.). We maken een wandeling door deze eeuwenoude stad en starten met de wijk rond het kasteel (buitenzijde) en Mala Strana. We lunchen in een restaurant. In de namiddag steken we de Karelsbrug over om de sfeer op te snuiven in het oude stadscentrum: Kruittoren, Wenceslausplein en het stadhuis met zijn beroemde astronomische uurwerk. We komen weer aan bij het schip omstreeks 22 uur. (duur transfer: ± 2 u.)

OF BEZOEK AAN SALZBURG (dagexcursie met lunch)
Prijs per persoon: € 115

Vertrek richting Salzburg, “de stad van de muziek”. Gelegen in een prachtige bergachtige omgeving met uitzicht op een middeleeuwse vesting. Salzburg biedt haar bezoekers de charme van de vele pittoreske smalle straatjes en uitgestrekte pleinen met kerken en barokke paleizen. Wandeling door de stad en lunch in een restaurant.

26 JUNI 2023  |  PASSAU - MÜNCHEN (DUISLAND) - BRUSSEL

Ontscheping ’s morgens in Passau en vertrek naar München (transfer ongeveer 2u30), hoofdstad van Beieren. Stadswandeling (afhankelijk van de vluchturen): het plein met het Stadhuis en de aangrenzende straten, de kathedraal, de München Residenz (buitenkant) en de beroemde Maximiliaanstraat. 

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.


AMADEUS SILVER II

De M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel, een prachtig cruiseschip, het mooiste op de Douro. Uniek, dankzij zijn comfort en elegantie, biedt het zijn 118 passagiers het plezier van een schitterende vaart doorheen de Douro-vallei in combinatie met de Portugese levenskunst. Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om Portugal te ontdekken. 


135 meter lang - 11,40 meter breed - 168 passagiers - 46 bemanningsleden - 84 kajuiten verdeeld over 3 dekken - bouwjaar 2015 - voltage 220V

KAJUITEN

GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES

Is in voorbereidingPRIJS

Comfort kajuit met gesloten venster

€ 3.885,- pp in dubbel

€ 5.515,- pp in single

Deluxe kajuit met Frans balkon Strauss dek

€ 4.275,- pp in dubbel

€ 6.095,- pp in single

Deluxe kajuit met Frans balkon Mozart dek

€ 4.555,- pp in dubbel

Prijzen voor Junior suite Mozart dek zijn op aanvraag

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN