scroll down
Vextra VOORDEEL bij boeking tem 28 FEB 2023

$ 200 BOORDKREDIET!NOORSE FJORDEN
Nederlandstalig begeleide cruise

NORSE LEGENDS

Een cruise naar Noorwegen is echt top! Ster Reizen heeft zich op deze bestemming een uitstekende ervaring opgebouwd. Deze cruise is werkelijk een van de mooiste uit het aanbod. Naast de 4 topbestemmingen in Noorwegen beschikken we over een prachtig schip, nl. de MS ROTTERDAM*****, het recentste schip van de Holland America Line.

Extra voordeel bij deze cruise: naast onze eigen Nederlandstalige begeleiding, gebeurt veel van de communicatie aan boord in het Nederlands.


15 - 22 juli 2023 | 8 dagen

Rotterdam | Holland America Line

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


Vaarroute

15 juli 2023 | AMSTERDAM | --:-- - 17:00

Afvaart 17u00

Omstreeks 9 uur 's morgens vertrekt de bus naar Amsterdam. De cruiseterminal in Amsterdam is een voorbeeld voor andere cruisehavens. Een prachtige realisatie waarbij aan alles werd gedacht.

16 juli 2023 | DAG OP ZEE

Amsterdam -> Eidfjord

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Met Holland Amercia Line hun entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

17 juli 2023 | EIDFJORD | 07:00 - 15:00

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers.

Hardangervidda, in de buurt van Eidfjord, is de grootste hoogvlakte van Europa en tevens het grootste Nationaal Park in Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Bezoekers komen hier om te wandelen, hiken, fietsen en langlaufen. In het park vindt u ook het grootste aantal wilde rendieren in Europa.

Talrijke ravijnen, zoals de beroemde Måbødalen Vallei, voeren in zuidelijke richting vanaf de Hardangervidda-hoogvlakte naar de fjorden langs de kust. Ongeveer 16 kilometer (10 mijl) ten zuiden van Eidfjord ziet u de dramatische 182 meter hoge (597 voet hoge) Vøringfossen waterval. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderij Kjeåsen op een richel ligt, ongeveer 600 meter (1.968 voet) boven de Simadalsfjord.

18 juli 2023 | ALESUND | 08:00 - 17:00

Het is dan ook geen toeval dat Ålesund en haar omgeving tot de meest toeristische regio's in Noorwegen behoren. Voor velen is het bekende Art Nouveaustadje een ideaal startpunt om vandaan het UNESCO-wereldnatuurerfgoed de Geirangerfjord te bezoeken. Of het vogeleiland Runde en de dramatische besneeuwde bergtoppen rond de Hjørundfjord en de Sunnmørsalpene.

Het stadje Ålesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan, en staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl, nadat het in 1904 is herbouwd na een verwoestende brand. Vandaag de dag is Ålesund het culturele centrum van de regio, en er worden dan ook meerdere festivals georganiseerd. Onder andere het Norwegian Food Festival, het festival van de nieuwe Noorse literatuur, het Ålesund Theaterfestival, en verschillende muziek en kunstfestivals zoals het Jugendfest en het Trandal Country Festival worden in Ålesund georganiseerd.

19 juli 2023| GEIRANGER | 07:00 - 17:00

Geirangerfjord is een van de mooiste plekjes in Scandinavië en misschien wel van de hele wereld. Deze behoren tot de langste en diepste fjorden ter wereld, met steile muren van steen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water. Watervallen klateren vanuit de hoogte, vrij stromende rivieren kronkelen door het bos en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het zal u niet verbazen dat deze door de gletsjer gevormde meesterwerken langs de westkust van Noorwegen in 2005 tot een UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen, samen met de nabij gelegen Nør yfjord.

Het kleine dorpje Geiranger ligt aan de kop van de Geirangerfjord. Dit is puur ongerepte natuur. Adem de schone frisse Noorse lucht en geniet van het spectaculaire landschap. De cruiseschepen gaan voor anker aan het eind van het Geirangerfjord en passagiers kunnen wandelen, kajakken, fietsen en skiën om het natuurschoon persoonlijk te aanschouwen.


20 juli 2023| BERGEN | 08:00 - 17:00

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Ga het schip af en betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat door UNESCO sinds 1979 als werelderfgoed wordt beschouwd en waar kleine boten in de haven liggen en houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant staan. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar smaragdgroene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Het is ook prima te bewandelen, met historische gebouwen en uitstekende markten waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

Omgeven door bergen en een dichtbegroeid bos en gelegen halverwege Geiranger in het noorden en Stavanger in het zuiden, biedt Bergen ook veel buiten de stad om te doen. Of u zich nu aanmeldt voor een excursie met gids of zelfstandig eropuit gaat, u zult zeker van Bergen gaan houden.


21 juli 2023| OP ZEE


22 juli 2023| AMSTERDAM | 07:00

Aankomst: 07u00Geiranger

Kajuiten en prijzen

Binnenkajuit

Cat. L: € 1.629

Buitenkajuit

Cat. F: € 2.349

*Balkonkajuit

Cat. VH: € 2.349

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.

(*) Balkonkajuit cat. VH heeft een gedeeltelijk belemmerd uitzicht vanwege de reddingssloepen ter hoogte van de reling. Voor een kajuit met volledig vrij uitzicht (bijvoorbeeld cat. VE met een uitstekende ligging) dien je rekening te houden met een meerprijs van 150 euro pp.

Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfer Wieze - Amsterdam - Wieze
Gratis
parkeerplaats bij vertrek

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Have It All pakket twv € 315 pp

  • Gratis Signature drankenpakket (incl. rode en witte wijnen, schuimwijnen en bieren zoals Duvel, Leffe Tripel, Lindemans Kriek, La Trappe blond, dubbel en Triple, Chimay Red, Hoegaerden....

  • Gratis wi-fi

  • Gratis Signature dinerpakket (Pinnacle Grill)

  • Gratis excursie twv $100

Excursiesmet lokale Nederlandstalige gidsen

EIDFJORD | € 69 pp

Je kunt Eidfjord niet bezoeken zonder het Noorse natuurcentrum Hardanger en de machtige Vøringsfossen-waterval. Ga met ons mee op onze begeleide bustour om alle populaire attracties te verkennen!
De excursie begint in Eidfjord. Met de bus volg je de Eio-rivier, beroemd om zijn forel- en zalmvissen, helemaal tot aan het "Hardangervidda Nature Centre". De ingang is bij de prijs inbegrepen. In dit gezinsgerichte centrum leer je alles wat er te weten valt over de Noorse natuur, het klimaat en het milieu, gepresenteerd op de meest interessante manier. Je bezoekt verschillende tentoonstellingen, maar het hoogtepunt is een panoramische film die je zal meenemen op een visuele reis langs de fjord, bergen en watervallen.

Na het bezoek gaat de excursie verder naar de Måbødal-vallei, waar je omgeven zult zijn door spectaculaire bergen. We rijden door verschillende tunnels en over authentiek steen bruggen en komen aan op het bergplateau Hardangervidda. Dit is de grootste nationale park van Noorwegen - en het is een indrukwekkende plek. Als we over de boomgrens rijden door steile berghellingen, zal je versteld staan van hoge toppen, watervallen en bergboerderijen.

De bus rijdt dan verder, via een weg met verschillende haarspeldbochten, richting het uitkijkpunt Vøringsfossen waterval. Camera's in de aanslag, je staat op het punt iets groots te zien.

Met een dramatische val van 182 meter is de prachtige Vøringsfossen moeilijk onder woorden te brengen. Jij kunt zien hoe spectaculair het is door de korte wandeling van de bus naar het uitkijkplatform.

Daar zie je de betoverende waterval die vanaf het Hardangervidda-plateau naar beneden valt in de kronkelende Måbødalen-vallei. Vøringsfossen is een van de hoogste watervallen van Europa en een absolute "must see"!

Na deze geweldige indrukken rijden we terug naar Eidfjord.

ALESUND | € 18 pp - OF GRATIS EXCURSIE VIA REDERIJ

Deze tour geeft je een overzicht van de stad en een kijkje in het leven van Vikingen. Je zal in hun voetsporen treden en de magie en schoonheid van de stad ervaren.

Een wandeling door Ålesund onthult een stad vol kleurrijke architectuur en sterke maritieme tradities.

Geniet van Art Nouveau-huizen in het voetgangersgebied en de pittoreske haven Brosundet waar vissers hun vangst rechtstreeks vanaf de boten verkopen.

Ålesund werd verwoest door een verwoestende brand op 23 januari 1904. De wederopbouw was ontworpen door 50 Noorse architecten, sterk geïnspireerd door een internationale invloed van Art Nouveau en nationale romantiek. Tussen 1904-1907 werden meer dan 400 huizen herbouwd.

In die jaren heeft de stad een unieke plaats ingenomen in de Noorse architectuurgeschiedenis. Zijn internationale betekenis wordt bevestigd door deelname aan een Europees netwerk van Art Nouveau met oa Glasgow, Wenen, Riga en Barcelona.

Na terugkomst op de pier kun je aan boord van de stadstrein voor een ritje waar onder andere een stop zal worden gemaakt op een uitkijkpunt op de berg Aksla om te genieten van adembenemende uitzichten.

GEIRANGER | € 69 pp

Geiranger is een van de bekendste vakantieoorden van Noorwegen. Je coach klimt de kronkelende bergweg op en biedt een steeds veranderende caleidoscoop van bergboerderijen, watervallen, meren en beekjes.

Vanaf het Djupvatn-meer (diep meer) vervolg je de haarspeldweg naar de top van de berg Dalsnibba, met een spectaculair uitzicht op de Geirangerfjord (een UNESCO-werelderfgoed) ver beneden en de prachtige bergtoppen rondom.

Vanaf de top, meer dan 1500 meter boven zeeniveau, rijd je dezelfde weg terug en stop je bij het Flydal-uitkijkpunt, zodat je een foto van je schip in de fjord kunt maken.

Terug op zeeniveau, ga verder naar de noordkant van de fjord om de Eagle Road op te rijden tot aan het beroemde uitkijkpunt bij de Eagle Bend. De elf haarspeldbochten van de Eagle Road zijn uitgehouwen in de berghelling en inspireren een gezond respect voor de technische vaardigheden van de Noren. Vanaf de top kun je de beroemde watervallen De Syv Søstre (de Zeven Zusters) zien voordat je via dezelfde route terugkeert naar Geiranger.

Opmerkingen:

Mount Dalsnibba is een steile bergweg met verschillende haarspeldbochten en kan op korte termijn sluiten vanwege slechte weersomstandigheden.

BERGEN | € 39 pp

Bergen, de tweede stad van Noorwegen, klampt zich vast aan de berghellingen die uit de zee rijzen. Een moderne stad waar je de geschiedenis proeft, en van waar je in alle richtingen de meest schitterende en lieflijkste fjorden in Noorwegen kunt ontdekken.

Voor Noorse begrippen, is Bergen een wereldstad. En toch geeft Bergen het gevoel van een provinciestad met haar gemoedelijke sfeer. De Bergenaren zijn een trots volk, die deze trots op hun stad en haar rijke geschiedenis en tradities graag uitdragen. Velen zullen dan ook met alle plezier bezoekers naar hun favoriete lokale restaurant, kroeg of attractie wijzen.

Ongeveer 10% van de Bergenaren zijn student, wat een leuke, studentikoze sfeer aan de stad geeft. Naast alle musea, galerieën, culturele evenementen en eetgelegenheden die de stad rijk is, maakt dit ook dat Bergen een leuke, levendige stad is, waar de zee en de natuur altijd dichtbij is.

Bergen is ruim 900 jaar geleden gesticht, met haar wortels in de nadagen van Noorse Viking tijdperk. In de middeleeuwen was Bergen een van de belangrijkste steden ik het Hanzeverbond, en voor enkele honderden jaren was Bergen het centrum van de handel tussen Scandinavië en de rest van Europa.

De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd, en vandaag de dag kan men hier nog steeds een belangrijk deel van de restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea vinden die de stad rijk is.

De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt, en een van de belangrijkste evenementen die op de Noorse culturele agenda staan, het "Bergen International Festival", welk jaarlijks wordt gehouden, hebben allemaal bijgedragen aan de naam en sfeer van Bergen.

Welkom aan boord

Scheepslengte 297 m

Aantal passagiers 2666

Bemanningsleden 1036

Aantal dekken 12

Bouwjaar 2021

Zusterschepen Koningsdam
Nieuw Statendam

ROTTERDAM

De Nieuw Statendam, een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants - van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Geniet van livemuziek en entertainment in de Rolling Stone Rock Room, BB King's Blues Club en meer. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.

CULINAIR GENIETEN


BROCHURE VAN HET SCHIP

Rotterdam Brochure.pdfVragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak