New York

GroepsreisScroll down

˅


New York, in mijn ogen de mooiste, tofste en meest diverse stad van de wereld. Graag neem ik je mee om mijn passie voor deze prachtige stad over te brengen. Een groepsreis vol variatie en met genoeg ruimte om New York op je eigen tempo te verkennen. Een combinatie van leuke gidsbeurten in de voormiddag en je eigen ding doen in de namiddag. New York, the city that never sleeps!

VLUCHTEN

HEENVLUCHT 05/04/2023

Brussel 11u00 - New York (JFK) 13u20

Inclusief handbagage + ruimbagage

TERUGVLUCHT 10/04/2023
(terug 11/04/23)

New York (JFK) 18u45 - Brussel 08u35 (+1 dag)

Inclusief handbagage + ruimbagage

EERSTE DAG: PLANNING 05/04/2023

Transfer naar het hotel

Nadat we onze bagage van de band hebben gehaald en we door de controles heen zijn, kunnen we aan onze reis beginnen. Dat doen we door op een comfortabele manier de reis naar Manhattan te maken. De chauffeur zal ons op de luchthaven opwachten.

Hotel centrum New York

Het hotel? Dat houden we nog even als verrassing maar wij garanderen jullie echter wel een modern hotel dat in Manhattan gelegen is.

The Summit

Het nieuwste en meest indrukwekkende observation deck van New York. Hier ga je niet gewoon naar de top van het gebouw om daar te genieten van een geweldig uitzicht. Neen, hier nemen ze je mee naar verschillende verdiepingen waar ze telkens voor een andere ervaring zorgen.

Ontspan en verken op eigen tempo

Na het bezoek aan The Summit is iedereen vrij om de stad nog even op eigen tempo te verkennen. TIP: ga niet voor 20 uur slapen, zodat je de dag nadien onmiddellijk op het goede tempo leeft.

HOE ZIEN DE VOLGENDE DAGEN ERUIT?

Wandeltours

In de voormiddag zorgen we steeds voor een groepsactiviteit die we afsluiten met een gezamenlijke lunch. We hebben ervoor gekozen om op stap te gaan met de wandelingen van Sarah Funky. Zij is een bekende local en vlogster van New York. Haar tours hebben awards gewonnen en garanderen een zeer leuke, attractieve en authentieke ervaring. Deze rondleidingen gaan door van 09u00 tot 12u00, met uitzondering van de food tour.

Tour 1: Een wandeltour door Midtown Manhattan.
Tour 2: Een food tour door Brooklyn. Deze tour gaat wat later van start (11 uur) en eindigt om 14 uur. Dit uiteraard met de bedoeling om al dat lekkers te kunnen nuttigen tijdens lunchtijd.
Tour 3: Een wandeltour door Lower Manhattan.

De wandelingen gaan door in kleinere groepjes zodat iedereen ten volle kan genieten van de ervaring.

Fietstour door Central Park met Nederlandstalige gids

De groene long van New York! Een prachtig aangelegd stadspark. Met z'n 341 hectare en ontelbare bezienswaardigheden, te groot om in één trip naar New York volledig te ontdekken. Toch? Met de fiets kunnen we toch een poging wagen. Een Nederlandstalige gids zal ons hierin begeleiden.


Central Park? Een icoon of overroepen? Bekijk in het filmpje eens wat Sarah daarover denkt.

Lunch

Met uitzondering van de food tour, beëindigen we elke tour met een lunch. We hebben uiteraard gekozen voor echte New Yorkse specialiteiten. Een hot dog, lobster roll, pastrami sandwich, hamburger,... Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.


Het laatste avondmaal

De laatste avond sluiten we in schoonheid af met een gezamenlijk diner. We hebben ook hier gekozen voor een echte New Yorkse specialiteit. Of was het nu een Italiaanse?


LAATSTE DAG: PLANNING 10/04/2023

Vrije voormiddag

De laatste voormiddag vullen jullie naar eigen keuze in. Geniet nog van de laatste momenten in deze fantastische stad.

Transfer

We verzamelen op een afgesproken tijdstip aan het hotel waar de chauffeur ons oppikt.

EN OOK DIT NOG...

Metro kaart

De Metro is een zeer efficiënt vervoersmiddel in New York. Jullie krijgen van ons een kaart waarmee je ongelimiteerd gebruik kan maken van de metro.

Een toegangsticket naar keuze

Na de lunch zijn jullie telkens vrij om de stad op een eigen tempo te verkennen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we jullie aan jullie lot overlaten. We zijn steeds bereikbaar voor tips en advies maar er is meer...

Jullie krijgen per persoon een toegangsticket voor één van de volgende musea:

 • MoMa

 • American Museum of Natural History

 • 9/11 Museum

 • Guggenheim Museum


GEEN KLEINE LETTERTJES

De groep

We gaan met een groep van maximum 20 personen. De prijs is per persoon (voor singles: geen toeslag). We hebben 4 single en 8 dubbele kamers tot onze beschikking. Op is uiteraard wel op.

Fooien

In Amerika is het de gewoonte om bijna voor alles fooi te geven. Op restaurant is dat 20% van de rekening als je tevreden bent over de service. Ben je niet tevreden? Dan geef je nog steeds 15%. Ook aan een taxi chauffeur, de kamermeisjes, een gids,... worden fooien gegeven. Ga je iets drinken? Dan geef je 1 dollar per drankje.

Resort Fee

Het is begonnen in Las Vegas en overgewaaid naar New York, de resortfee. Bijna elk hotel rekent het aan en dit met de uitleg om gebruik te maken van diensten zoals WiFi. De Amerikanen zijn er zelf ook niet blij om maar voorlopig is er nog geen verbetering in zicht. Reken toch op ongeveer 20 euro per dag, per kamer die je bij het uitchecken moet betalen.

Ontbijt

Verwacht van het ontbijt in de New Yorkse hotels geen uitgebreid buffet zoals wij het vaak gewend zijn. Het ontbijt is inbegrepen maar vrij basic.

TOTAALPRIJS: € 2.598 pp

Prijs inclusief

 • 5 nachten in hotel obv kamer met ontbijt

 • Vluchten

 • Ruimbagage (23 kg per stuk)

 • Handbagage

 • 4 x lunch met drankje en fooien inbegrepen

 • 1 x diner met drank en fooien inbegrepen

 • 3 Engelstalig gegidste wandelingen

 • Nederlandstalig gegidste fietstocht door Central Park

 • Toegangsticket voor The Summit

 • Toegangsticket voor museum naar keuze

 • Een metrokaart

 • Professionele begeleiding van Ster Reizen gedurende de hele reis

Prijs exclusief

 • Extra fooien

 • Resorttoeslag: ongeveer 20 euro per dag, per kamer

Deze offerte werd ontworpen door Thomas Van Hoorde

E-mail: thomas@sterreizen.be
Telefoon: 053/71.05.40
Chat: www.sterreizen.be