COLOMBIA

Verborgen parels


Woestijnen, stranden, groene valleien en historische steden;
ontdek de verborgen parels van Colombia waarvan u het bestaan niet wist


Scroll down

˅


VERBORGEN PARELS VAN COLOMBIA

DIVERSITEIT TEN TOP

Woestijnen, stranden, groene valleien en historische steden; ontdek de verborgen parels van Colombia waarvan u het bestaan niet wist. Na verkenning van het koloniale Bogota staat de Tatacoa woestijn op het programma. Een bijzonder landschap met sprookjesachtige rotsformaties, metershoge cactussen, fossielen, slangen, schorpioenen en roofvogels. Cultuur vindt u in het archeologisch park San Agustin, UNESCO Werelderfgoed met sculpturen van goden en mythische dieren. Bezoek de kleurrijke markt van de Guambiano en de Silvia indianen. Ontdek de Cocora vallei waar de imposante Waxpalm groeit tot een hoogte van wel vijftig meter. Ervaar hoe koffie gemaakt wordt bij een authentieke finca, duik in de azuurblauwe zee bij Tayrona National Park en ontdek historisch Cartagena. Diversiteit ten top! Where the world can’t find you…


TIPS & TOPS VERBORGEN PARELS VAN COLOMBIA:

  • Verwonder u over het unieke maanlandschap in rode en grijze tinten van de Tatacoa woestijn, bekend om zijn grote hoeveelheid fossielen.

  • Neem de tijd voor een verkenning van Popayan, de witte, koloniale stad.

  • Dwaal over de beroemde kleurrijke markt in het dorpje Silvia. In hun prachtig blauwe poncho's en karakteristieke hoofddeksels komen de Guambiano indianen vanuit omliggende Andes gemeenschappen naar deze plaats om hun producten te verkopen. Fruit, groenten en vlees, maar ook traditionele medicijnen.

  • Prachtig is zeker de avontuurlijke bergroute tussen San Agustin en Popayan.

  • Reis in een authentieke ‘Willy’, een oude jeep, van Salento naar de Cocora Vallei.

  • Geniet van de beste koffie ter wereld in de Zona Cafetera, ook wel de Triángulo del Café genoemd.

  • Maak kennis met het spectaculaire achterland van Sierra Nevada de Santa Marta, met toppen van 5.775 meter het hoogste kustgebergte ter wereld!Dagoverzicht

1-2 Aankomst in Bogota, stadstour per fiets

3 Vlucht naar Neiva, transfer naar Villavieja

4 Verkening Tatacoa woestijn, door naar San Agustin

5 Archeologisch Park San Agustin

6-7 Vertrek naar Popayan, stadstour

8 Bezoek indianenmarkt in Silvia, door naar de Zona Cafetera

9 Koffietour Finca San Alberto

10 Vlucht naar Santa Maria, naar Tayrona regio

11 Dagtour Tayrona NP, Cañaveral & Arrecifes

12 Tayrona regio, tour junglerivier Rio Don Diego

13-14 Transfer naar Cartagena, stadstour per fiets

15 Dagtour naar tropisch Islas Rosarios

16 Internationale retourvlucht


Hoogtepunten van deze reis:

Bogotà

PRACHTIG KOLONIAAL CENTRUM

De hoofdstad van Colombia, Bogotá, ligt op een hoogte van 2500m omgeven door de Cordillera Oriental. De miljoenenstad is een bruisende, soms chaotische metropool met één van de grootste en best bewaarde koloniale centra van Zuid-Amerika, La Candelaria. Het is een verrassend mooie en gezellige wijk, met theaters, galerijen, culturele cafés, bibliotheken en universiteiten. Kenmerkend zijn de typische kasseistraatjes, de kleurrijke koloniale woningen met hun bewerkte portalen en balkons, de vele witte kerkjes en kloosters en de plaza’s met de belangrijkste historische gebouwen.

Bogotá is een verrassende parel in Zuid-Amerika met grote tegenstellingen. Enerzijds het vroegere koloniale centrum met de gezellige straatjes, restaurantjes en winkeltjes. Anderzijds de bruisende metropool met hypermoderne gebouwen en luxueuze winkels. Laat u verrassen door deze mooie, levendige stad!


TAYRONA EN DE SIERRA NEVADA DE SANTA MARTA

REGENWOUD IN COLOMBIA

Tayrona nationaal park is zonder twijfel hét Caraïbische natuurparadijs van Colombia en één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Het beschermt een ongerept regenwoud dat zich langs de Caraïbische kust uitstrekt en dat tal van wandelmogelijkheden en ontspanning biedt. Verschillende natuurpaden lopen door het woud en verbinden de exotische baaien. Geniet van goudgele stranden met palmbomen. Op de paden in het woud kunt u het rijke dierenleven van het park observeren en enkele baaien bieden uitstekende snorkelmogelijkheden.

ARCHEOLOGISCHE SITE EL PUEBLITO

In dit gebied ontstond de Tayrona cultuur waar nog enkele archeologische sites van te bezoeken zijn, de belangrijkste El Pueblito.
Het park ligt aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld. Dit deels met regen- en nevelwoud begroeide gebergte is het thuisland van de Kogi indianen, de directe afstammelingen van de Tayrona. U vindt hier de meest tot de verbeelding sprekende archeologische site van Colombia, Ciudad Perdida, de verloren stad. De stevige trek naar de site staat, naast onder meer de Inca Trail, bekend als een van dé klassieke trektochten in Zuid-Amerika.


Tatacoa en Villavieja

RODE WOESTIJN

De rode Tatacoa woestijn ligt tussen de nevelwouden van de Cordillera Central en de jungle van het Amazone gebied. De woestijn is slechts 300 km2 en herbergt een unieke flora en fauna die u nergens anders in Colombia terugvindt. U ziet hier verschillende torenhoge cactussoorten, mooie zandformaties, schorpioenen, wezels en fossielen. De woestijn wordt omgeven door hoge bergen die voor de nodige irrigatie zorgen, dit brengt met zich mee dat het gebied een rijke biodiversiteit kent.


Zona Cafetera

BELANGRIJKSTE KOFFIESTREEK COLOMBIA

De Zona Cafetera is de belangrijkste koffiestreek van Colombia. Het koffiegebied ligt op een gemiddelde hoogte van 1500m in het centrale gebergte, dat in het oosten begrensd wordt door het besneeuwde massief van Los Nevados. Het groene heuvellandschap met de vele koffieboerderijen en fruitplantages heeft prachtige valleien zoals de Cocora vallei, bekend om de beroemde waspalmen. In de pittoreske 19e eeuwse dorpjes en stadjes in de typische, kleurrijke paisa stijl, draait alles rond koffie en ervaart u het rustige ritme van het échte plattelandsleven en de hartelijke gastvrijheid van de Colombianen. Vanuit authentieke koffieboerderijen kunt u deze streek met zijn prachtige natuur en schitterende landschappen te voet verkennen; de ideale manier om u volledig onder te dompelen in het hart van Colombia.


Cayena Beach Villa

ONTMOETING TUSSEN DE CARIBISCHE OCEAAN EN DE JUNGLE

Cayena Beach Villa ligt net buiten Tayrona National Park aan de Caribische Zee, met op de achtergrond de bergketen van de Sierra Nevada de Santa Marta. Het hotel combineert lokaal karakter en tropisch decor met een vleugje luxe en de goed ontworpen open ruimtes omvatten een zwembad, een yogastudio en schaduwrijke hangmatten op het strand. Het hotel bevindt zich op slechts 15 minuten rijden van de ingang van Tayrona National Park en op een uur rijden van dorpje Minca. Het is ideaal gelegen om de Caribische kust van Colombia te verkennen, maar het biedt ook veel mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Where the world can't find you...


RONDREIS DOOR COLOMBIA

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!


Deze inspiratiereis werd ontworpen door Astrid De Smedt in samenwerking met onze lokale partners

E-mail: astrid@sterreizen.be
Telefoon: 053/71.05.40
WhatsApp: 0473/75.04.08
Chat: www.sterreizen.be