scroll down
V


NORSE LEGENDS

Een cruise naar Noorwegen is echt top! Ster Reizen heeft zich op deze bestemming een uitstekende ervaring opgebouwd. Deze cruise is werkelijk een van de mooiste uit het aanbod. Naast de 4 topbestemmingen in Noorwegen beschikken we over een prachtig schip, nl. de MS ROTTERDAM*****, het recentste schip van de Holland America Line.

Extra voordeel bij deze cruise: naast onze eigen Nederlandstalige begeleiding, gebeurt veel van de communicatie aan boord in het Nederlands.


17 - 24 juli 2022 | 8 dagen

Rotterdam | Holland America Line

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


17 juli 2022 | AMSTERDAM | --:-- - 17:00

Afvaart 17u00

Omstreeks 9 uur 's morgens vertrekt de bus naar Amsterdam. De cruiseterminal in Amsterdam is een voorbeeld voor andere cruisehavens. Een prachtige realisatie waarbij aan alles werd gedacht.

18 juli 2022 | DAG OP ZEE

Amsterdam -> Eidfjord

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Met Holland Amercia Line hun entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

19 juli 2022| BERGEN | 08:00 - 17:00

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Ga het schip af en betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat door UNESCO sinds 1979 als werelderfgoed wordt beschouwd en waar kleine boten in de haven liggen en houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant staan. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar smaragdgroene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Het is ook prima te bewandelen, met historische gebouwen en uitstekende markten waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

Omgeven door bergen en een dichtbegroeid bos en gelegen halverwege Geiranger in het noorden en Stavanger in het zuiden, biedt Bergen ook veel buiten de stad om te doen. Of u zich nu aanmeldt voor een excursie met gids of zelfstandig eropuit gaat, u zult zeker van Bergen gaan houden.


20 juli 2022| GEIRANGER | 08:00 - 17:00

Geirangerfjord is een van de mooiste plekjes in Scandinavië en misschien wel van de hele wereld. Deze behoren tot de langste en diepste fjorden ter wereld, met steile muren van steen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water. Watervallen klateren vanuit de hoogte, vrij stromende rivieren kronkelen door het bos en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het zal u niet verbazen dat deze door de gletsjer gevormde meesterwerken langs de westkust van Noorwegen in 2005 tot een UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen, samen met de nabij gelegen Nør yfjord.

Het kleine dorpje Geiranger ligt aan de kop van de Geirangerfjord. Dit is puur ongerepte natuur. Adem de schone frisse Noorse lucht en geniet van het spectaculaire landschap. De cruiseschepen gaan voor anker aan het eind van het Geirangerfjord en passagiers kunnen wandelen, kajakken, fietsen en skiën om het natuurschoon persoonlijk te aanschouwen.


21 juli 2022 | ALESUND | 07:00 - 17:00

Het is dan ook geen toeval dat Ålesund en haar omgeving tot de meest toeristische regio's in Noorwegen behoren. Voor velen is het bekende Art Nouveaustadje een ideaal startpunt om vandaan het UNESCO-wereldnatuurerfgoed de Geirangerfjord te bezoeken. Of het vogeleiland Runde en de dramatische besneeuwde bergtoppen rond de Hjørundfjord en de Sunnmørsalpene.

Het stadje Ålesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan, en staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl, nadat het in 1904 is herbouwd na een verwoestende brand. Vandaag de dag is Ålesund het culturele centrum van de regio, en er worden dan ook meerdere festivals georganiseerd. Onder andere het Norwegian Food Festival, het festival van de nieuwe Noorse literatuur, het Ålesund Theaterfestival, en verschillende muziek en kunstfestivals zoals het Jugendfest en het Trandal Country Festival worden in Ålesund georganiseerd.

22 juli 2022 | EIDFJORD | 12:00 - 19:00

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers.

Hardangervidda, in de buurt van Eidfjord, is de grootste hoogvlakte van Europa en tevens het grootste Nationaal Park in Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Bezoekers komen hier om te wandelen, hiken, fietsen en langlaufen. In het park vindt u ook het grootste aantal wilde rendieren in Europa.

Talrijke ravijnen, zoals de beroemde Måbødalen Vallei, voeren in zuidelijke richting vanaf de Hardangervidda-hoogvlakte naar de fjorden langs de kust. Ongeveer 16 kilometer (10 mijl) ten zuiden van Eidfjord ziet u de dramatische 182 meter hoge (597 voet hoge) Vøringfossen waterval. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderij Kjeåsen op een richel ligt, ongeveer 600 meter (1.968 voet) boven de Simadalsfjord.

23 juli 2022| OP ZEE


24 juli 2022| AMSTERDAM | 07:00

Aankomst: 07u00


De volgorde van de route werd op 13-04-2022 aangepast


Geiranger

Binnenkajuit

Cat. L: € 1.279

Buitenkajuit

Cat. F: €1.879

*Balkonkajuit

Cat. VH: €1.879

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.

(*) Balkonkajuit cat. VH heeft een gedeeltelijk belemmerd uitzicht vanwege de reddingssloepen ter hoogte van de reling. Voor een kajuit met volledig vrij uitzicht dien je rekening te houden met een meerprijs van 330 euro pp.

Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfer Wieze - Amsterdam - Wieze

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Have It All pakket

  • Gratis Signature drankenpakket (incl. rode en witte wijnen, schuimwijnen en bieren zoals Duvel, Leffe Tripel, Lindemans Kriek, La Trappe blond, dubbel en Triple, Chimay Red, Hoegaerden....

  • Gratis wi-fi

  • Gratis Signature dinerpakket (Pinnacle Grill)

  • Gratis excursie twv $100

EIDFJORD | € 59 pp

Voringsfossen

ALESUND | € 29 pp

PROGRAMMA

12 samenkomst aan boord

13:start van excursie. Alle verplaatsingen gebeuren te voet en onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: € 29 pp

Deze excursie vangt aan om 13:00 en duurt 4 u


Minimum aantal deelnemers: 25

In Alesund

GEIRANGER | € 55 pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van excursie. Alle verplaatsingen gebeuren met een bus en onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: €55 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 4 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan €119 pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25

Geiranger is een van de bekendste vakantieoorden van Noorwegen. Je coach klimt de kronkelende bergweg op en biedt een steeds veranderende caleidoscoop van bergboerderijen, watervallen, meren en beekjes.

Vanaf het Djupvatn-meer (diep meer) vervolg je de haarspeldweg naar de top van de berg Dalsnibba, met een spectaculair uitzicht op de Geirangerfjord (een UNESCO-werelderfgoed) ver beneden en de prachtige bergtoppen rondom.

Vanaf de top, meer dan 1500 meter boven zeeniveau, rijd je dezelfde weg terug en stop je bij het Flydal-uitkijkpunt, zodat je een foto van je schip in de fjord kunt maken.

Terug op zeeniveau, ga verder naar de noordkant van de fjord om de Eagle Road op te rijden tot aan het beroemde uitkijkpunt bij de Eagle Bend. De elf haarspeldbochten van de Eagle Road zijn uitgehouwen in de berghelling en inspireren een gezond respect voor de technische vaardigheden van de Noren. Vanaf de top kun je de beroemde watervallen De Syv Søstre (de Zeven Zusters) zien voordat je via dezelfde route terugkeert naar Geiranger.

Opmerkingen:

Mount Dalsnibba is een steile bergweg met verschillende haarspeldbochten en kan op korte termijn sluiten vanwege slechte weersomstandigheden.

BERGEN | € 29 pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van de stadswandeling onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids. De tour eindigt aan de ingang van de Floybana waar het treintje of de funicular kan genomen worden (inbegr. in de excursie) naar het 'Panorama Floyfjellet'.

Hou je van een mooie wandeling, dan kan je te voet terug keren. Een prachtige wandeling door de natuur.

Na de Floybana is er nog voldoende vrije tijd om in Bergen nog wat rond te slenteren. Je kan onder de middag even terug naar het schip voor een lunch en daarna terug keren naar de stad.

PRIJS:

volwassenen: €29 pp - kinderen tussen 4 - 15: €23 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 2 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan €79 pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25

Bergen, de tweede stad van Noorwegen, klampt zich vast aan de berghellingen die uit de zee rijzen. Een moderne stad waar je de geschiedenis proeft, en van waar je in alle richtingen de meest schitterende en lieflijkste fjorden in Noorwegen kunt ontdekken.

Voor Noorse begrippen, is Bergen een wereldstad. En toch geeft Bergen het gevoel van een provinciestad met haar gemoedelijke sfeer. De Bergenaren zijn een trots volk, die deze trots op hun stad en haar rijke geschiedenis en tradities graag uitdragen. Velen zullen dan ook met alle plezier bezoekers naar hun favoriete lokale restaurant, kroeg of attractie wijzen.

Ongeveer 10% van de Bergenaren zijn student, wat een leuke, studentikoze sfeer aan de stad geeft. Naast alle musea, galerieën, culturele evenementen en eetgelegenheden die de stad rijk is, maakt dit ook dat Bergen een leuke, levendige stad is, waar de zee en de natuur altijd dichtbij is.

Bergen is ruim 900 jaar geleden gesticht, met haar wortels in de nadagen van Noorse Viking tijdperk. In de middeleeuwen was Bergen een van de belangrijkste steden ik het Hanzeverbond, en voor enkele honderden jaren was Bergen het centrum van de handel tussen Scandinavië en de rest van Europa.

De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd, en vandaag de dag kan men hier nog steeds een belangrijk deel van de restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea vinden die de stad rijk is.

De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt, en een van de belangrijkste evenementen die op de Noorse culturele agenda staan, het "Bergen International Festival", welk jaarlijks wordt gehouden, hebben allemaal bijgedragen aan de naam en sfeer van Bergen.

Scheepslengte 297 m

Aantal passagiers 2666

Bemanningsleden 1036

Aantal dekken 12

Bouwjaar 2021

Zusterschepen Koningsdam
Nieuw Statendam

ROTTERDAM

De Nieuw Statendam, een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants - van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Geniet van livemuziek en entertainment in de Rolling Stone Rock Room, BB King's Blues Club en meer. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.

CULINAIR GENIETEN


BROCHURE VAN HET SCHIP

Rotterdam Brochure.pdfVragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak