scroll down
V
VIKING SAGAS

Een cruise naar Noorwegen is echt top! Ster Reizen heeft zich op deze bestemming een uitstekende ervaring opgebouwd. Deze cruise is werkelijk een van de mooiste uit het aanbod. Naast de 4 top bestemmingen in Noorwegen beschikken we over een prachtig schip, nl. de Nieuw Statendam*****, een van de Pinnacle-Klasse schepen van de Holland America Line.

Extra voordeel bij deze cruise: naast onze eigen Nederlandstalige begeleiding, gebeurt veel van de communicatie aan boord in het Nederlands.


10 - 17 juli 2022 | 8 dagen

Rotterdam | Holland America Line

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


10 juli 2022 | AMSTERDAM | --:-- | 17:00

Afvaart 17u00

Omstreeks 9 uur 's morgens vertrekt de bus naar Amsterdam. De cruiseterminal in Amsterdam is een voorbeeld voor andere cruisehavens. Een prachtige realisatie waarbij aan alles werd gedacht.

11 juli 2022 | DAG OP ZEE

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Met Holland Amercia Line hun entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

12 juli 2022 | OSLO | 08:00 | 16:00

Oslo, de charmante hoofdstad van Noorwegen, is een levendige mix’moderne architectuur en musea van wereldklasse naast 10e eeuwse Viking-geschiedenis, vermengd met inheemse Sami-cultuur. Het kosmopolitische centrum, met zijn gewilde kwaliteit van leven, speelt in op elke interesse, van geschiedenisfanaten tot literaire types tot studenten van modern Scandinavisch design en beginnende arctische avonturiers.

Kies het Oslo dat u wilt bezoeken. Laat het veelbesproken Opera House met zijn buitenaardse hoeken op u inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Maak een reis naar het Bygdøy schiereiland om de Scandinavische cultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum. Geniet van de verfijnde restaurants en luxe boetiekjes langs de kust van Aker Brygge of duik in de eclectische wijk Grünerløkka voor vintage winkels, microbrouwerijen en hoekcafés.

In Oslo vindt u rust en ontspanning op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum. De stad ligt ingeklemd tussen het 100-kilometer lange Oslo fjord en wordt omgeven door glooiende heuvels, uitgestrekte parken en weelderige bossen, waardoor het pure plezier van de natuur voor het oprapen ligt.

Met zijn prachtige vergezichten, fascinerende musea, knusse cafés, bruisende kustlijn en levendige culturele leven beloont Oslo alle soorten Noordse ontdekkingsreizigers.

CRUISING OSLOFJORD

Geologisch gezien is het geen fjord. De Oslofjord is eigenlijk een enorm wateroppervlak van ongeveer 100 kilometer (62 mijl), ten zuiden van de Noorse hoofdstad. Bijna de helft van de bevolking woont op een uur rijden van dit fjord, dus er is genoeg te zien langs de kustlijn, van eilanden en riffen tot grote steden.

Het pittoreske kuststadje Drøbak markeert de ingang naar de Oslofjord, waar de waterweg steeds smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. U kunt hier veel meeuwen, scholeksters, sternen en ganzen spotten, net zoals de ontelbare vissersbootjes.

De regio van de Oslofjord is de warmste regio van Noorwegen en tijdens de zomerdagen haasten de lokale bewoners zich naar hun bootjes om te profiteren van de zon. Veel Noren hebben een eigen karakteristiek houten huisje langs de kust of op een van de eilanden. Het aangename klimaat trok al kolonisten aan in de steentijd en bronstijd: enkele van ’s werelds best bewaarde Vikingschepen zijn teruggevonden op deze stranden. Strategisch gezien was de fjord een belangrijke waterweg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

U zult hier dan ook veel historische monumenten en oude militaire installaties vinden.

13 juli 2022 | KRISTIANSAND | 08:00 | 17:00

Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijke kustregio bekend als de Noorse rivièra, heeft de bijnaam 'Zomerstad' gekregen.” De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum, wat Kristiansand de buitenspeeltuin van Noorwegen maakt.

Zelfs als u slechts een paar uur de tijd heeft, is het door de rasterindeling gemakkelijk de historische plaatsen van Kristiansand te voet te verkennen, zoals Posebyen (de oude stad), die dateert van 1631, en voormalige forten en installaties. Binnen de stadsgrenzen liggen een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand. De kustlijn is bezaaid met eilanden, rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes en verder weg bevinden zich de hoogtepunten van de regio waaronder Kristiansand Zoo & Amusement Park, de bijzondere stad Lillesand en Setesdal Mineral Park, met glinsterende demonstraties van kristallen en edelstenen.


14 juli 2022| STAVANGER | 08:00 | 15:00

Voordat deze havenstad aan de westkust van Noorwegen zijn status verdiende als het epicentrum van “zwart goud” en de winning van olie uit de Noordzee, was het een stad die bekend stond om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Gedreven door haar rijkdom als een van de belangrijkste energiehoofdsteden ter wereld vindt u er nu de beste fusion-restaurants en een bruisend nachtleven dat een onophoudelijke toestroom van expats aantrekt.

Te midden van deze financiële bloei heeft Stavanger echter vast kunnen houden aan zijn geest en erfgoed: Archeologische musea en gereconstrueerde nederzettingen betuigen gepast respect aan het Viking-verleden van de stad. De geplaveide binnenstad is een goed bewaarde kern met witte houten huisjes bij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen. Natuurlijke schoonheid in overvloed, ook met het nabijgelegen Lysefjord en zijn indrukwekkende Preikestolen (Preekstoel), die een gestage stroom bezoekers trekt tijdens de zomer.

15 juli 2022| FLAM | 07:00 | 19:00

Net buiten het Aurlandsfjord, een zij-arm van de grotere Sognefjorden in het zuiden van Noorwegen, ligt Flåm en omgeving: een uitstekende plek om te pauzeren, uw ogen de kost te geven en wat tijd door te brengen. Er zijn hier geen stoplichten, maar in het dorp heerst een rustig, landelijk ritme. Verken de fjorden met steile wanden en wandel door weidse valleien en over weiden met grazende schapen.

Bekijk de kerken en bouwkunst waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, en bezoek traditionele boerderijen waar geitost of bruine geitenkaas wordt gemaakt. Er zijn veel verschillende manieren waarop u van de majestueuze landschappen kunt genieten, waarvan sommige delen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en de meeste gemakkelijk toegankelijk zijn. U heeft het voor het kiezen: Ga op zoek naar wilde dieren tijdens een rondvaart door de nauwe doorgangen van het fjord of pak de kajak of fiets voor een excursie langs kolkende watervallen.

De Flåm-trein volgt een kronkelend spoor langs steile hellingen die tot 863 meter boven de zeespiegel liggen. Of bekijk het gebied op een tempo dat Flåm betaamt, met een eenvoudige picknick aan de kust.

16 juli 2022| OP ZEE


17 juli 2022| AMSTERDAM | 07:00 | --:--
Binnenkajuit

Cat. L: € 1.329

Buitenkajuit

Cat. F: € 1.779

Klik op deze afbeelding en bekijk een video-rondleiding in een balkon kajuit.

*Balkonkajuit

Cat. VH: € 1.779

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.

(*) Balkonkajuit cat. VH heeft een gedeeltelijk belemmerd uitzicht vanwege de reddingssloepen ter hoogte van de reling. Voor een kajuit met volledig vrij uitzicht dien je rekening te houden met een meerprijs van 330 euro pp.


Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfer Wieze - Amsterdam - Wieze

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Taksen - havengelden - wervelende shows

Have It All pakket

  • Gratis Signature drankenpakket

  • Gratis wi-fi

  • Gratis Signature dinerpakket (Pinnacle Grill)

  • Gratis excursie twv $100


OSLO - GRATIS VIA HOLLAND AMERICA LINE of 79 USD (afhankelijk van boekingsdatum)

Ontdek het prachtige Oslo tijdens een korte stadstour waarbij je gids wijst op gedenkwaardige hoogtepunten zoals het Koninklijk Paleis, het stadhuis, het Nationaal Theater en het moderne centrum van winkels en kantoorgebouwen van de stad.

Maak vervolgens een wandeling van 45 tot 60 minuten door Vigeland Park om 's werelds grootste verzameling sculpturen te bekijken die zijn uitgevoerd door één enkele kunstenaar - Gustav Vigeland (1869-1943).

Je volgende bestemming is de Holmekollen-skischans, die onlangs is gereconstrueerd voor de wereldkampioenschappen skiën in 2011. Maak hier gebruik van een korte fotostop voordat je terugkeert naar de mooie woonwijken van de stad.

Verlaat de bus voor het stadhuis, ingehuldigd in 1950, toen Oslo zijn 1000ste verjaardag vierde. Bezoek het gebouw om te zien hoe het is gedecoreerd door de belangrijkste Noorse kunstenaars uit de periode van 1900 tot 1950, met motieven uit de Noorse geschiedenis, cultuur en het beroepsleven.

Reis te voet door Karl's Johans Street - de hoofdstraat van Oslo. Je gids zal je wijzen op het Nationale Theater en het parlementsgebouw, evenals op het kasteel van Akershus dat dicht bij de pier ligt. Het middeleeuwse kasteel en de koninklijke residentie dateren uit 1299 en kregen de status van een fort en werden in 1592 bewapend met kanonnen.

Op het terrein van het kasteel ziet u het Noorse Verzetsmuseum. Deze interessante faciliteit is gehuisvest in een beschermd gebouw, dat passend grenst aan het monument voor de Noorse patriotten die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn geëxecuteerd. Gasten die het museum willen bezoeken, kunnen dat na de rondleiding op eigen gelegenheid doen.

Een korte wandeling terug naar de pier brengt u terug naar het schip.

KRISTIANSAND - 23 EURO PP

Begeleide wandeling door het mooie stadje. Onze Nederlandstalige gids vertelt ons hoe de Noren leefden in het verleden maar ook in het heden. We krijgen de mooiste plekjes te zien tijdens deze 2 uur durende wandeling. Nadien is er nog tijd voor shopping of voor een terrasje.

STAVANGER - 69 EURO PP

We maken een 3 uur durende tocht door de Lysefjord.

Vaar door de Stavanger-archipel voor een overzicht van hoe de Noren in dit gebied leven, met tal van kleine idyllische eilanden en veel vakantiehuizen aan zee.

In de prachtige Lysefjord ontdekt u een van de spectaculaire natuurlijke wonderen van Noorwegen: Preekstoelrots. Dit voorgebergte steekt meer dan 1500 voet boven de zee uit en je vaart er direct onder door. In deze prachtige fjord is het water om je heen zo diep als de bergen hoog zijn.

FLAM - 69 EURO PP

Stap aan boord van de Flåm-spoorlijn voor een ritje op dit meesterwerk van techniek. De sporen klimmen van zeeniveau tot 2800 voet, kruisen heen en weer over rivieren en gaan door 20 tunnels.

Verlaat de trein om foto's te maken van de indrukwekkende Kjosfossen-waterval.

Degenen die te voet wensen terug te keren stappen uit bij Vatnahalsen. Vandaar vangen we aan met een prachtige wandeling van ongeveer twee en een half uur.

Doe je niet mee aan de wandeling dat spoor je nog even door naar het volgende station in Myrdal waar je gewoon kan blijven zitten waarna de trein na enkele minuutjes terugkeert naar het schip.

Leuke weetjes

De Flåm-spoorlijn is 20 km lang

Heeft 20 tunnels

Het duurde 20 jaar om te bouwen

Kosten 20 miljoen NOK (wanneer voltooid in 1940)

De bouw van de Nåli-tunnel (ca. 1.300 meter) tussen Kårdal en Pinnalia duurde 11 jaar

Ter info: wanneer je deze excursie via Holland America reserveert, dan betaal je hiervoor 189 USD. Als extra wordt je dan wel een wafel aangeboden. Voor die prijs bieden wij 3 excursies aan!
Scheepslengte 297 m

Aantal passagiers 2666

Bemanningsleden 1036

Aantal dekken 12

Bouwjaar 2021

Zusterschepen Koningsdam
Nieuw Statendam

ROTTERDAM

De Nieuw Statendam, een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants - van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Geniet van livemuziek en entertainment in de Rolling Stone Rock Room, BB King's Blues Club en meer. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak