scroll downEen cruise in het Middellandse Zeegebied staat meestal garant voor aangename weersomstandigheden. Bepalend voor de keuze van deze cruise: Venetië als vertrek en aankomsthaven (Venetië buitenvaren blijft onvergetelijk), het ruime aanbod Griekse eilanden, Athene als cultureel hoogtepunt van de cruise en uiteraard de rederij Celebrity Cruises met het pas gerenoveerde schip Constellation.

Extra voordeel tijdens deze cruise: naast onze eigen Nederlandstalige begeleiding, engageren we eveneens lokale Nederlandstalige gidsen op bepaalde door ons georganiseerde excursies.

Deze prachtige cruise was oorspronkelijk gepland met vertrek op 6 september 2021. Op 12 januari 2021 laat de rederij weten dat - rekening houdend met de geldende reisbeperkingen tijdens deze zomer - het programma van mei tot en met oktober voor Europa wordt opgeschort.

Vandaar dat Ster Reizen deze cruise heeft toegevoegd aan de planning van 2022.05-15 september 2022 | 11 dagen

Constellation | Celebrity Cruises

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


05 september 2022 | RAVENNA | --:-- | 17:00

Na de landing van onze ochtendvlucht worden we met een bus naar het schip gebracht waar we onze bagage reeds kunnen afleveren. De inscheping vangt pas rond de middag aan. We hebben nog de tijd om in de buurt van de cruisehaven de stad in te trekken.

06 september 2022 | DAG OP ZEE

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Het Celebrity entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

07 september 2022 | KATAKOLON (Olympia) | 07:00 | 15:00

Katakolon heeft ruimte voor een klein aantal cruiseschepen. Bij drukte kan het zijn dat het schip eerst voor anker moet in de baai. De cruiseterminal heeft een kleine winkel met taxfree artikelen.

Vanuit de cruiseterminal loop je door het hoofdstraatje van Katakolon. De hoofdattractie van Katakolon is het nabijgelegen Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen.

Olympia is een redelijk uitgestrekt terrein waar je zeker een uur of anderhalf voor moet uittrekken wil je alles kunnen zien. Een echte stad was Olympia niet, de enige vaste bewoners waren priesters en verder tempelpersoneel, zoals koks, hout- en metaalbewerkers, gidsen om bezoekers rond te leiden. Bezoekers van de spelen, die in de zomer plaats vonden, bivakkeerden in de open lucht; voor officiële gasten was er een speciaal logement. Het meest indrukwekkend is het stadion waar hardgelopen werd. Onder een prachtige boog door kom je het stadion binnen met aan weerszijden gras wallen waar mensen zaten.

08 september 2022| PIRAEUS (Athene) | 06:00 | 18:00

Piraeus heeft een grote ferry en cruisehaven. De stad is het centrum vanwaar Griekse ferry’s overal naar toe varen, van kleine eilandjes tot grotere bestemmingen. De cruiseterminal is de laatste jaren flink groter geworden.

In de hoofdstad van Griekenland is erg veel te zien. Uiteraard is de Akropolis op de heuvel van afstand al te zien. Het Akropolismuseum is een aanrader want daar zijn veel brokstukken van de tempel zelf uitgestald. De Plaka is een toeristische wijk met veel souvenirwinkeltjes, jammer genoeg niet meer authentiek. Ga zeker ook even langs het Syntagmaplein waar het Grieks Parlement staat en geniet van de wisseling van de wacht (elk uur). Het Nationaal Archeologisch Museum behoort tot de topmusea van de wereld.

09 september 2022| KUSADASI (Ephesus) | 07:00 | 19:00

Kusadasi heeft een uitgebreid centrum/bazaar met veel toeristische winkels. Een stukje verderop ligt de winkelstraat waar de lokale inwoners hun inkopen doen.

De belangrijkste reden als cruisemaatschappij om Kusadasi te bezoeken is de nabijheid van de oude stad Efeze. De omgeving rond Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. De opgravingen zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. Een taxi nemen of een excursie boeken zijn de beste opties. Zorg wel dat je een gids bij je hebt in Efeze, die kan de juiste historische informatie verschaffen om het meest uit het bezoek te halen.

10 september 2022| MYKONOS | 07:00 | 19:00

Het eiland Mykonos is een typisch Grieks eiland, niet heel veel groen, en vele witte huizen. Houd rekening met de wind die er altijd waait.

De belangrijkste stad en haven, aan de westkust, is Mykonos-stad, zoals vaak op de Griekse eilanden, gewoon Chora genoemd. Mykonos heeft een grote aantrekkingskracht vanwege het hippe nachtleven. Mykonos stad heeft witte steegjes, witte huizen en een paar prachtige windmolens aan de rand van het stadje. Probeer ook de pelikaan te spotten. Hij loopt vaak op het strand en in de steegjes daar achter. Je kunt hem met gemak fotograferen.

11 september 2022 | SANTORINI | 07:00 | 22:00

In Thira is volgens velen ook een van de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien. Thira is vooral ook bekend van de witte huisjes met helderblauwe daken, die men vaak aantreft op ansichtkaarten en Griekenland reisgidsen en boeken. Thira bestaat enkel uit souvenirwinkels. Loop gerust een stuk naar het volgende dorp zodat je een prachtig zicht hebt op de baai.

Met de bus kan je naar Oia. Dit stadje heeft meer mooie straatjes om doorheen te wandelen en er zijn genoeg kleine cafeetjes en restaurantjes. Vergeet je fotocamera niet!

12 september 2022| CHANIA | 07:00 | 16:00

Chania is de tweede stad van Kreta. De ruim honderdduizend inwoners tellende stad wordt algemeen beschouwd als de mooiste grote stad op het eiland. Hoewel dit soort beweringen gebaseerd zijn op subjectieve waarnemingen en meningen, kunnen wij er ons zeker iets bij voorstellen. De omstandigheden kloppen gewoonweg bij Chania. Zo is de kern van Chania grotendeels autovrij. In de historische binnenstad kun je sommige straten nooit met de auto bereiken. Er zijn ook een aantal straten waar alleen in de ochtend wat verkeer toegestaan is om de winkels en restaurants te bevoorraden. De rest van de tijd is het mooiste stukje van Chania het domein van voetgangers en een enkele fietser.

Het hoogtepunt van Chania wordt gevormd door de Venetiaanse haven. Rondom laat-middeleeuwse haven ligt de langste autovrije boulevard van het eiland Kreta. Je vind hier een aaneenschakeling van terrasjes, wat winkels en een enkele accommodatie. Dit gebied is zo populair onder toeristen, dat de prijzen voor eten en drinken wel hoger liggen dan elders op Kreta.

13 september 2022| ZAKYNTHOS | 09:00 | 18:00

De hoofdstad van Zakynthos, Zakynthos-stad, is interessant om te bezoeken en heeft Venetiaanse invloeden. Bezienswaardigheden hier zijn het Byzantijns museum, het Solomos museum, de kerk Agios Dionysos evenals het Venetiaanse Kastro in de wijk Bohali. Deze wijk steekt hoog boven de stad uit. Vanaf de terrassen van bars en restaurants heb je hiervandaan een prachtig uitzicht op deze hoofdstad en het schiereiland Vassilikos.

Laganas is de meest toeristische bestemming van het eiland. Hier vind je namelijk talloze bars, restaurants, Griekse tavernes en winkels. Deze grote badplaats is mede daarom populair voor vakanties. Andere bekende bestemmingen voor een vakantie naar Zakynthos zijn Argassi en Agios Sostis. Tsilivi, Keri en Alykes zijn vooral bestemmingen voor families en echtparen

14 september 2022| OP ZEE


15 september 2022| RAVENNA | 05:00 | --:--

Het ooit zo machtige Venetië geldt tegenwoordig als één van de meest romantische steden van Europa of zelfs van de hele wereld. Dat dankt de stad aan haar unieke uitstraling die verkregen is door de ruim honderdvijftig kanalen en honderden bruggetjes. De vele autovrije straatjes en steegjes tussen de vele oude panden door maken van Venetië één grote ontdekkingsreis, waarbij je prachtige plekjes, winkels en barretjes tegenkomt. Venetië staat natuurlijk ook vooral bekend vanwege de kenmerkende gondels die toeristen door de vele kanalen voeren.

Venetië is eigenlijk een groot openluchtmuseum geworden. Dat heeft de Verenigde Naties ook al snel erkend en de stad inclusief de lagune in 1987 in haar geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Het architectonisch hoogstandje dat Venetië is wordt bedreigd door haar eigen succes. Een te grote stroom toeristen zorgt ervoor dat natuurstenen bruggen beschadigen en snel slijten. Daarnaast zakt de stad langzaam weg, waardoor hoogwater steeds vaker een probleem vormt. De afgelopen jaren is de verzakking minimaal geweest, maar het stijgen van de zeespiegel zorgt ervoor dat pleinen en straten steeds vaker onder water komen te staan.Binnenkajuit

€ 1.816 - €50 tijdelijke korting

Buitenkajuit

Cat. 07: € 2.190 - €75 tijdelijke korting

Balkonkajuit

Cat. 2B: € 2.851 - €150 tijdelijke korting

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.

Vluchten dienen nog toegevoegd te worden


Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfers h/t luchthaven Venetië - schip

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Taksen - havengelden - wervelende shows

'Always' included : dranken, Wi-Fi en fooien


We wensen tijdens deze cruise het aantal begeleide excursies te beperken tot de echte top locaties. Het komt de totaalprijs van de reis ten goede en het biedt eveneens het voordeel dat je op verschillende aanlegplaatsen je eigen ding kan doen. Santorini, Mykonos, Chania en Corfu zijn hiervoor de uitgelezen plaatsen.


KATAKOLON | € pp

Olympia is misschien de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen, maar kun je hier tegenwoordig veel bezichtigen. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. Olympia ligt in de streek Eleia op de Griekse Peloponnesos op 10 kilometer ten oosten van de stad Pirgos in een vallei.

PROGRAMMA

Bus + Nederlandstalige gids

ATHENE | €59 pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van de excursie onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: €59 pp - kinderen tussen 4 - 15: €35 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 4 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan € pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25


KUSADASI | € pp

De best bewaarde stad uit de Griekse en Romeinse tijden. Als u Efeze bezoekt kunt u het echte gevoel krijgen hoe het leven 2000 jaar geleden eruit zag in de gloriedagen van de Griekse en Romeinse tijd. Op het gebied van ruïnes is het zelfs beter dan Rome.

De stad is erg groot en er is zoveel te zien dat het een "must see" is voor geschiedenis liefhebbers. Efeze was een bloeiende rijke Romeinse stad met een drukke haven en een winstgevende pelgrimshandel, die kwamen voor de tempel van Artemis. Enkele bekende ruines in de stad zijn het antieke amfitheater met 25.000 zitplaatsen, de havenstraat met kolommen, fonteinen en monumenten, de marmeren weg die van het theater naar de bibliotheek van Celsus leidt en natuurlijk de bibliotheek van Celsus zelf die zelfs in meerdere films voorkomt. Daar naast is er nog veel meer te zien in deze best bewaarde stad in Turkije.

PROGRAMMA

Bus + Nederlandstalige gids.


MYKONOS | gratis begeleiding

PROGRAMMA

Onder begeleiding van Ster Reizen maken we de verplaatsing naar het centrum van Mykonos. Ter plaatse is iedereen vrij om door het typische stadje te flaneren, te winkelen een terrasje te doen...

SANTORINI | gratis begeleiding

PROGRAMMA

Iedereen kan op eigen houtje met de tenders naar Santorini. Je kan te voet naar boven maar voor enkele Euro's kan je met de lift naar boven. Ster Reizen zorgt voor een begeleiding naar Oia. Deze is volledig gratis. De prijs voor de bus (enkele Euros) wordt ter plaatse betaald.

CHANIA | gratis begeleiding

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord


ZAKYNTHOS | gratis begeleiding

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00


RAVENNA - VENETIË | € pp

PROGRAMMA


Scheepslengte 294 m

Aantal passagiers 2184

Bemanningsleden 999

Aantal dekken 11

Bouwjaar 2002

Zusterschepen Infinity Millennium Summit

constellation

De Alles aan boord van de Constellation is gericht op verzorging en luxe. Het schip is een spectaculair gezicht met aan de buitenkant glazen liften. De restaurants zijn minstens zo spectaculair met uitzicht op de oceaan.

De Constellation is een schip uit de Millennium-klasse van Celebrity, maar beschikt nu ook over de nieuwe voorzieningen van de Solstice-klasse, zoals speciale wellness-accommodaties en een restaurant met pure, gezonde gerechten. Een nieuwe, frisse inrichting geeft dit schip een modern gezicht. Heel bijzonder is de Conservatory: een grote kas vol bloemen, planten, minituinen en fonteinen.

Eetgelegenheden

Geniet in Café al Bacio & Gelateria van een overheerlijke latte. Maar ook een lekkere cocktail in de met een laagje ijs bedekte Martini Bar & Crush mag er zijn. Behalve in het hoofdrestaurant, het buffetrestaurant en andere eetgelegenheden zoals een steakhouse en een crêperie, kunt u in het specialiteitenrestaurant tegen bijbetaling dineren in de sfeer van de oceaanstomers uit het begin van de vorige eeuw.

Faciliteiten aan boord

De Constellation is voorbereid op alle weersomstandigheden. Een van de zwembaden heeft namelijk een uitschuifbaar dak. Wat voor weer het ook is, u kunt aan boord ook altijd winkelen bij grote namen als Versace en Hugo Boss, allerlei baden en behandelingen nemen in het wellnesscentrum en u laten verbazen door het hightech amusement.
Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak