scroll down
V
VIKING SAGAS

Een cruise naar Noorwegen is echt top! Ster Reizen heeft zich op deze bestemming een uitstekende ervaring opgebouwd. Deze cruise is werkelijk een van de mooiste uit het aanbod. Naast de 4 top bestemmingen in Noorwegen beschikken we over een prachtig schip, nl. de Nieuw Statendam*****, een van de Pinnacle-Klasse schepen van de Holland America Line.

Extra voordeel bij deze cruise: naast onze eigen Nederlandstalige begeleiding, gebeurt veel van de communicatie aan boord in het Nederlands.


11 - 18 juli 2021 | 8 dagen

Nieuw Statendam | Holland America Line

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


11 juli 2021 | AMSTERDAM | --:-- | 17:00

Afvaart 17u00

Omstreeks 9 uur 's morgens vertrekt de bus naar Amsterdam. De cruiseterminal in Amsterdam is een voorbeeld voor andere cruisehavens. Een prachtige realisatie waarbij aan alles werd gedacht.

12 juli 2021 | DAG OP ZEE

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Met Holland Amercia Line hun entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

13 juli 2021 | OSLO | 08:00 | 16:00

Oslo, de charmante hoofdstad van Noorwegen, is een levendige mix’moderne architectuur en musea van wereldklasse naast 10e eeuwse Viking-geschiedenis, vermengd met inheemse Sami-cultuur. Het kosmopolitische centrum, met zijn gewilde kwaliteit van leven, speelt in op elke interesse, van geschiedenisfanaten tot literaire types tot studenten van modern Scandinavisch design en beginnende arctische avonturiers.

Kies het Oslo dat u wilt bezoeken. Laat het veelbesproken Opera House met zijn buitenaardse hoeken op u inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Maak een reis naar het Bygdøy schiereiland om de Scandinavische cultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum. Geniet van de verfijnde restaurants en luxe boetiekjes langs de kust van Aker Brygge of duik in de eclectische wijk Grünerløkka voor vintage winkels, microbrouwerijen en hoekcafés.

In Oslo vindt u rust en ontspanning op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum. De stad ligt ingeklemd tussen het 100-kilometer lange Oslo fjord en wordt omgeven door glooiende heuvels, uitgestrekte parken en weelderige bossen, waardoor het pure plezier van de natuur voor het oprapen ligt.

Met zijn prachtige vergezichten, fascinerende musea, knusse cafés, bruisende kustlijn en levendige culturele leven beloont Oslo alle soorten Noordse ontdekkingsreizigers.

CRUISING OSLOFJORD

Geologisch gezien is het geen fjord. De Oslofjord is eigenlijk een enorm wateroppervlak van ongeveer 100 kilometer (62 mijl), ten zuiden van de Noorse hoofdstad. Bijna de helft van de bevolking woont op een uur rijden van dit fjord, dus er is genoeg te zien langs de kustlijn, van eilanden en riffen tot grote steden.

Het pittoreske kuststadje Drøbak markeert de ingang naar de Oslofjord, waar de waterweg steeds smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. U kunt hier veel meeuwen, scholeksters, sternen en ganzen spotten, net zoals de ontelbare vissersbootjes.

De regio van de Oslofjord is de warmste regio van Noorwegen en tijdens de zomerdagen haasten de lokale bewoners zich naar hun bootjes om te profiteren van de zon. Veel Noren hebben een eigen karakteristiek houten huisje langs de kust of op een van de eilanden. Het aangename klimaat trok al kolonisten aan in de steentijd en bronstijd: enkele van ’s werelds best bewaarde Vikingschepen zijn teruggevonden op deze stranden. Strategisch gezien was de fjord een belangrijke waterweg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

U zult hier dan ook veel historische monumenten en oude militaire installaties vinden.

14 juli 2021 | KRISTIANSAND | 08:00 | 17:00

Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijke kustregio bekend als de Noorse rivièra, heeft de bijnaam 'Zomerstad' gekregen.” De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum, wat Kristiansand de buitenspeeltuin van Noorwegen maakt.

Zelfs als u slechts een paar uur de tijd heeft, is het door de rasterindeling gemakkelijk de historische plaatsen van Kristiansand te voet te verkennen, zoals Posebyen (de oude stad), die dateert van 1631, en voormalige forten en installaties. Binnen de stadsgrenzen liggen een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand. De kustlijn is bezaaid met eilanden, rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes en verder weg bevinden zich de hoogtepunten van de regio waaronder Kristiansand Zoo & Amusement Park, de bijzondere stad Lillesand en Setesdal Mineral Park, met glinsterende demonstraties van kristallen en edelstenen.


15 juli 2021| STAVANGER | 08:00 | 15:00

Voordat deze havenstad aan de westkust van Noorwegen zijn status verdiende als het epicentrum van “zwart goud” en de winning van olie uit de Noordzee, was het een stad die bekend stond om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Gedreven door haar rijkdom als een van de belangrijkste energiehoofdsteden ter wereld vindt u er nu de beste fusion-restaurants en een bruisend nachtleven dat een onophoudelijke toestroom van expats aantrekt.

Te midden van deze financiële bloei heeft Stavanger echter vast kunnen houden aan zijn geest en erfgoed: Archeologische musea en gereconstrueerde nederzettingen betuigen gepast respect aan het Viking-verleden van de stad. De geplaveide binnenstad is een goed bewaarde kern met witte houten huisjes bij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen. Natuurlijke schoonheid in overvloed, ook met het nabijgelegen Lysefjord en zijn indrukwekkende Preikestolen (Preekstoel), die een gestage stroom bezoekers trekt tijdens de zomer.

16 juli 2021| FLAM | 07:00 | 19:00

Net buiten het Aurlandsfjord, een zij-arm van de grotere Sognefjorden in het zuiden van Noorwegen, ligt Flåm en omgeving: een uitstekende plek om te pauzeren, uw ogen de kost te geven en wat tijd door te brengen. Er zijn hier geen stoplichten, maar in het dorp heerst een rustig, landelijk ritme. Verken de fjorden met steile wanden en wandel door weidse valleien en over weiden met grazende schapen.

Bekijk de kerken en bouwkunst waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, en bezoek traditionele boerderijen waar geitost of bruine geitenkaas wordt gemaakt. Er zijn veel verschillende manieren waarop u van de majestueuze landschappen kunt genieten, waarvan sommige delen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en de meeste gemakkelijk toegankelijk zijn. U heeft het voor het kiezen: Ga op zoek naar wilde dieren tijdens een rondvaart door de nauwe doorgangen van het fjord of pak de kajak of fiets voor een excursie langs kolkende watervallen.

De Flåm-trein volgt een kronkelend spoor langs steile hellingen die tot 863 meter boven de zeespiegel liggen. Of bekijk het gebied op een tempo dat Flåm betaamt, met een eenvoudige picknick aan de kust.

17 juli 2021| OP ZEE


18 juli 2021| AMSTERDAM | 07:00 | --:--
Binnenkajuit

Cat. L: € 1.580

Buitenkajuit

Cat. F: € 1.830

Balkonkajuit

Cat. VH: € 1.930

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.


Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfer Wieze - Amsterdam - Wieze

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Taksen - havengelden - wervelende shows

Boekingen voor 5 april 2021 ontvingen de SEAYOUSOON promotie:

  • Gratis Signature drankenpakket

  • Gratis hut upgrade

  • Gratis Signature dinerpakket (Pinnacle Grill - Canneletto)

  • Gratis gereduceerde tarieven voor kinderen


OSLO


KRISTIANSAND

PROGRAMMA

12:45 samenkomst aan boord

13:00 start van excursie. Alle verplaatsingen gebeuren met een bus en onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: €45 pp

Deze excursie vangt aan om 13:00 en duurt 4 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan €139 pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25

In Molde is het prachtige panorama van maar liefst 222 besneeuwde bergtoppen moeilijk te missen. Het spectaculaire uitzicht vanaf het uitkijkpunt Varden neemt de Romsdalsfjord en zijn vele kleine eilanden in beslag.

Uw bestemming vandaag is de grote Atlantische Oceaanweg - een verbluffend stukje techniek dat onvergetelijke bezienswaardigheden biedt om zelfs de meest afgematte reiziger te prikkelen. Het zigzagt over bruggen en wegen, van scheren tot eilanden tot louter stukjes land aan de rand van nergens. Dit is waar de oceaan begint, en nergens ter wereld is het misschien duidelijker dan hier op de Ocean Road.

Het Hustadvika-gebied heeft een berucht stuk zee bezaaid met onderzeese scheren en eilandjes - een scheepswrak dat wacht op wat er gaat mee gebeuren. Je stopt in Bud, een charmant vissersdorpje met uitzicht op de open oceaan. Maak wat foto's en kijk naar de Bjørnsund-eilanden. Dit was ooit een drukke, bloeiende vissersgemeenschap. Tegenwoordig worden de gebouwen daar gebruikt als tuinhuisjes.

Volg de Frænfjord via Elnes en steek de heuvels over naar Molde.

STAVANGER

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van excursie. Alle verplaatsingen gebeuren met een bus en onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: €55 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 4 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan €119 pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25

Geiranger is een van de bekendste vakantieoorden van Noorwegen. Je coach klimt de kronkelende bergweg op en biedt een steeds veranderende caleidoscoop van bergboerderijen, watervallen, meren en beekjes.

Vanaf het Djupvatn-meer (diep meer) vervolg je de haarspeldweg naar de top van de berg Dalsnibba, met een spectaculair uitzicht op de Geirangerfjord (een UNESCO-werelderfgoed) ver beneden en de prachtige bergtoppen rondom.

Vanaf de top, meer dan 1500 meter boven zeeniveau, rijd je dezelfde weg terug en stop je bij het Flydal-uitkijkpunt, zodat je een foto van je schip in de fjord kunt maken.

Terug op zeeniveau, ga verder naar de noordkant van de fjord om de Eagle Road op te rijden tot aan het beroemde uitkijkpunt bij de Eagle Bend. De elf haarspeldbochten van de Eagle Road zijn uitgehouwen in de berghelling en inspireren een gezond respect voor de technische vaardigheden van de Noren. Vanaf de top kun je de beroemde watervallen De Syv Søstre (de Zeven Zusters) zien voordat je via dezelfde route terugkeert naar Geiranger.

Opmerkingen:

Mount Dalsnibba is een steile bergweg met verschillende haarspeldbochten en kan op korte termijn sluiten vanwege slechte weersomstandigheden.

FLAM

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van de stadswandeling onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids. De tour eindigt aan de ingang van de Floybana waar het treintje of de funicular kan genomen worden (inbegr. in de excursie) naar het 'Panorama Floyfjellet'.

Hou je van een mooie wandeling, dan kan je te voet terug keren. Een prachtige wandeling door de natuur.

Na de Floybana is er nog voldoende vrije tijd om in Bergen nog wat rond te slenteren. Je kan onder de middag even terug naar het schip voor een lunch en daarna terug keren naar de stad.

PRIJS:

volwassenen: €29 pp - kinderen tussen 4 - 15: €23 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 2 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan €79 pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25

Bergen, de tweede stad van Noorwegen, klampt zich vast aan de berghellingen die uit de zee rijzen. Een moderne stad waar je de geschiedenis proeft, en van waar je in alle richtingen de meest schitterende en lieflijkste fjorden in Noorwegen kunt ontdekken.

Voor Noorse begrippen, is Bergen een wereldstad. En toch geeft Bergen het gevoel van een provinciestad met haar gemoedelijke sfeer. De Bergenaren zijn een trots volk, die deze trots op hun stad en haar rijke geschiedenis en tradities graag uitdragen. Velen zullen dan ook met alle plezier bezoekers naar hun favoriete lokale restaurant, kroeg of attractie wijzen.

Ongeveer 10% van de Bergenaren zijn student, wat een leuke, studentikoze sfeer aan de stad geeft. Naast alle musea, galerieën, culturele evenementen en eetgelegenheden die de stad rijk is, maakt dit ook dat Bergen een leuke, levendige stad is, waar de zee en de natuur altijd dichtbij is.

Bergen is ruim 900 jaar geleden gesticht, met haar wortels in de nadagen van Noorse Viking tijdperk. In de middeleeuwen was Bergen een van de belangrijkste steden ik het Hanzeverbond, en voor enkele honderden jaren was Bergen het centrum van de handel tussen Scandinavië en de rest van Europa.

De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd, en vandaag de dag kan men hier nog steeds een belangrijk deel van de restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea vinden die de stad rijk is.

De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt, en een van de belangrijkste evenementen die op de Noorse culturele agenda staan, het "Bergen International Festival", welk jaarlijks wordt gehouden, hebben allemaal bijgedragen aan de naam en sfeer van Bergen.

Scheepslengte 297 m

Aantal passagiers 2666

Bemanningsleden 1036

Aantal dekken 12

Bouwjaar 2020

Zusterschepen Koningsdam Ryndam

NIEUW STATENDAM

De Nieuw Statendam, een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants - van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Geniet van livemuziek en entertainment in de Rolling Stone Rock Room, BB King's Blues Club en meer. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak