29 september - 9 oktober 2021 | 11 dagen

Nieuw Statendam | Holland America Line

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen (waar beschikbaar)


29 september 2021 | CIVITAVECCHIA - ROME | --:-- | 17:00

Na de landing van onze vlucht worden we met een bus naar het schip gebracht waar we onze bagage reeds kunnen afleveren. De inscheping vangt vanaf de middag aan.

30 september 2021 | DAG OP ZEE

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Het entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

01 oktober 2021| KOTOR - MONTENEGRO | 09:00 | 16:00

Als u de baai van Kotor binnenvaart, zult u versteld staan van de dramatische schoonheid van deze Montenegrijnse kuststad. Dromerige kustdorpen zijn gebouwd op een achtergrond van bergen die eindigen in de Adriatische Zee, terwijl het stenen labyrint van de oude stad rijk is aan middeleeuwse architectuur en historische monumenten, tevens vindt u er de smalste straat ter wereld.

Dit gebied ging pas na de Tweede Wereldoorlog tot Montenegro behoren; de regio heeft derhalve en heel andere geschiedenis dan de rest van het land. Kotor ontsnapte aan de Ottomaanse heerschappij en ontwikkelde zich als een belangrijke Venetiaanse handelspost, alvorens te worden veroverd door het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, Frankrijk en Rusland. De stad is een eerbetoon aan deze dynamische geschiedenis met Venetiaanse poorten, Napoleon's theater en de Oostenrijkse gevangenissen die u allemaal kunt bezoeken. De stad is niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen.

De haven voor cruiseschepen ligt tegenover de zeepoort, de hoofdingang naar het oude centrum. Dankzij een gunstig gelegen taxistandplaats bij de havenpoorten kunt u gemakkelijk een taxi nemen om de regio verder te ontdekken.

02 oktober 2021| KERKIRA - CORFU | 08:00 | 18:00

Korfoe is de parel van de Ionische Zee en trok in de 19e eeuw koninklijke families uit heel Europa aan, en sindsdien beroemdheden vanuit de hele wereld. Het eiland weerspiegelt een drievoudig erfgoed. Aan de ene kant is het zeker Grieks, maar de cultuur en het eten zijn ook beïnvloed door het nabijgelegen Italië, door Venetië in het bijzonder, met Italiaanse forten die over het eiland verspreid liggen. De Britse invloed komt misschien onverwachts, maar doordat zij vele jaren over het gebied heersten konden zij rond de Middellandse Zee verrassingen achterlaten zoals cricket en gemberbier.

De bruisende stad Korfoe blijft elegant, doordrenkt met cultuur en geschiedenis. Delen van de rest van het eiland zijn over-ontwikkeld, maar er zijn nog steeds uitgestrekte gebieden die aantonen waarom de Griekse eilanden nog steeds als de mooiste van de wereld worden gezien, met witte zandstranden tegen een achtergrond van groene bergen waarin traditionele oude dorpen verborgen liggen. Het is duidelijk te zien hoe Corfu generaties schrijvers heeft geïnspireerd: van Shakespeare over Edward Lear tot Gerald Durrell. Een waar juweel.

03 oktober 2021 | KATAKOLON (Olympia) | 08:00 | 16:00

De haven van Katákolo is de toegangspoort tot de Peloponnesos, een van de meest intrigerende en minst bekende gebieden van Griekenland. Behalve de in de regio beroemde locatie van het oude Olympia, een van de meest geliefde overblijfselen van de klassieke wereld, krijgt de Peloponnesos weinig van de eer die aan de Griekse eilanden en Athene wordt gegeven. En zoals u zult ontdekken, is dat zeer onterecht.

U krijgt hier een typisch Grieks welkom zoals dat nergens anders te ervaren is. De regio laat zien wat het betekent om Grieks te zijn: tradities die duizenden jaren oud zijn, de eenvoudige maar heerlijke en gezonde keuken, hoog oprijzende bergen, kristalblauwe zee en, vooral, de echte gastvrijheid van de mensen. In het Grieks betekent xenos "vreemdeling", maar het woord betekent ook "gast", en een respectvolle gast wordt behandeld als een geliefde vriend.

Behalve het niet te missen Olympia, biedt de Peloponnesos minder bekende maar majestueuze en oude locaties, natuurwonderen en een inkijk in het traditionele landelijke leven dat in dit land nog steeds bestaat. Neem de tijd om het te verkennen en bekijk zoveel mogelijk. Uw inspanningen zullen meer dan beloond worden.

4 oktober 2021| PIRAEUS - ATHENE | 08:00 | 18:00

Geen moderne metropool is meer doordrenkt van mythes dan Athene, Griekenland. Van de ruige haven van Piraeus, toegangspoort tot Griekenlands legendarische eilanden, tot het Parthenon, eeuwig symbool van de Westerse beschaving: Athene is al eeuwenlang een trekpleister voor avonturiers en classici. Die erfenis is nog steeds springlevend voor moderne bezoekers die Athene verkennen: oude stadions en tempels bestaan naast appartementenblokken, moderne voorstellingen worden opgevoerd in de marmeren amfitheaters waar het Griekse drama werd geboren en millennia-oude monumenten liggen verspreid in het archeologische park dat de Akropolis omgeeft.

Eén van 's werelds oudste zeemachten, Athene, is gezegend met een zacht klimaat en een prachtige kustlijn. Athene's buitenwijken aan de kust zijn bezaaid met zanderige stranden, luxe jachtclubs en glamoureuze strandbars. Hoewel de Atheense levenswijze bekendstaat om zijn nachtdiners en dansen tot zonsopgang, schijnt de stad overdag fel in de bruisende markten, levendige cafés en fascinerende musea die Griekenlands verleden en toekomst oplichten. Sta stil bij de grootsheid van al die cultuur en de oude toeristische bezienswaardigheden terwijl u zich laat imponeren door de zon die in Egeïsche Zee zakt of boven de Acropolis opkomt.

05 oktober 2021| KUSADASI | 07:00 | 19:00

Kusadasi in Turkije is de toegangspoort naar een van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. De heilige Paulus predikte in het grote theater en de gevel van de Celsus-bibliotheek staat er nog altijd als een getuigenis van de functie van de stad als centrum van onderwijs en cultuur.

Niet ver van Efeze stond ooit de tempel van Artemis (ook bekend als de tempel van Diana), een van de zeven wereldwonderen, die pelgrims van rond het Middellandse Zeegebied aantrekt. Hoewel deze niet meer overeind staat, kunt u tussen de funderingen en resten van de hoge zuilen wandelen.

Ook andere historische locaties zijn hier in de buurt: het huis van Maria waar volgens de overlevering de moeder van Jezus aan het einde van haar leven woonde en de basiliek van Sint Jan, gebouwd in de 6e eeuw, markeert de plek van zijn graf. (Net als Maria bracht hij zijn laatste jaren in Efeze door.) Vlakbij weerspiegelt het fort van Selcuk de perioden van Byzantijns en Ottomaans gezag over de regio.

Er zijn maar weinig havens aan de Middellandse Zee zo magisch als Kusadasi, met de bijzonderheden die uiteenlopen van eeuwenoude wonderen tot heilige plekken, en als u hier bent, bent u in gezelschap van enkele grootheden uit de oudheid.

06 oktober 2021 | SANTORINI | 08:00 | 18:00

Santorini, de kers op de taart van de Griekse Cycladen, staat het meest bekend als het eiland met in het midden de enorme vulkanische caldera. Alle schepen uitgezonderd de grootste kunnen in deze prachtige, schilderachtige baai aanleggen. Cruisebezoekers die een middag of een dag blijven, kunnen zich onderdompelen in de kunst, het eten en de legendarische wijnen van dit eiland dat volgens sommigen de locatie van de verloren beschaving Atlantis is. Op Santorini kunt u doen wat Dionysus, de Griekse god van de wijn, zou doen en de heerlijke wijnen van het eiland proeven of Indiana Jones spelen en de archeologische schatten van het oude Thera verkennen. De geneugten van Santorini zullen u doen verlangen naar meer en dan komt u zeker terug.

07 oktober 2021| OP ZEE


08 oktober 2021| NAPELS | 09:00 | 19:00

Napels in Italië bezit een magnifiek natuurlijk decor, waarbij de stad oprijst vanuit de brede bocht van zijn baai met de dreigende vulkaan Vesuvius en de diepblauwe zee als achtergrond. Het is de op twee na grootste stad in Italië na Rome en Milaan, en misschien wel de meest kleurrijke en verleidelijke van hen allemaal: Pracht en ellende leven in Napels in de 21e eeuw vlak naast elkaar, en deze mix is bedwelmend.

Napels heeft voor elk wat wils met zijn museums en bezienswaardigheden van wereldklasse, voortreffelijke restaurants, exclusieve winkels, een bloeiende hedendaagse kunstscene en bruisend straatleven. Maar als u eenmaal genoeg hebt van het dreunende verkeer en de drukke mensenmassa's tijdens uw sightseeing in Napels, dan zijn er talloze mogelijkheden om buiten de stad op verkenning te gaan. De beroemde Romeinse ruïnes van Pompeï en Herculaneum, beide getroffen door de verwoestende uitbraak van de Vesuvius in 79 AD, liggen net ten zuiden van de stad. De verrukkelijke stad Sorrento en het magnifieke landschap van de Amalfikust zijn gemakkelijk te bereiken, en de dolce vita glamour van Capri, en vergeet vooral het heilzame bronwater van Ischia niet, zijn een korte rit met een draagvleugelboot van het vasteland verwijderd. Napels en zijn omgeving bieden een perfecte mix van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden.

09 oktober 2021| CIVITAVECCHIA - ROME | 07:00 | --:--

Wanneer u aan boord gaat van een cruise naar Rome met Holland America Line ervaart u het bruisende modernisme samen met de rijke geschiedenis. U kunt in de voetstappen van de keizers op één middag wandelingen maken, koffie drinken in Renaissance-pleinen en hedendaagse kunst zien. Uw tijd om Rome te verkennen begint in de nabijgelegen haven Civitavecchia, een stad aan de kust met wortels die teruggaan tot de Etruskische tijd. Neem kennis van het Forte Michelangelo (zowel Bramante als Michelangelo leverden een bijdrage aan het ontwerp), en de lungomare, een levendig traject langs de zee met strandclubs, bars en restaurants.

Als u eenmaal in de eeuwige stad bent kunt u uw dagen vullen met musea, kerken, archeologische plekken, traditionele trattorias, ambachtswinkels en, natuurlijk, gelato. Het Colosseum en het Vaticaans museum zijn de superster-attracties van Rome, maar u kunt ook genoeg rustigere juweeltjes verkennen. Voor degenen die van lekker eten houden, zijn er de markten in Campo de' Fiori of het wat verder gelegen Testaccio. De hippe buurt Monti, naast het Colosseum, heeft een bruisend pleinleven en boetiekjes, terwijl de Villa Borghese een groene oase biedt met zicht op de St. Pieter-basiliek en het Galleria Borghese gevuld met meesterwerken. Hoewel Rome niet in één dag gebouwd mag zijn, kunt u tijdens onze cruises naar Rome in 24 uur zeker de topbezienswaardigheden zien en fantastische dingen doen.Binnenkajuit

Cat I: € 1.749

Buitenkajuit

Cat. C: € 1.999

Balkonkajuit

Cat VH : € 2.149

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.

Vluchten worden pas later toegevoegd - prijzen nog niet gekend.


Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfers h/t luchthaven - Civitavecchia

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Taksen - havengelden - wervelende shows

De fooien aan € 12 pp per nacht worden aan boord verrekend.

Graag voeg ik er nog aan toe dat speciale bieren zoals Duvel, La Trappe trapist en nog enkele andere gekende bieren in het Signature drankenpakket (mits toeslag) vervat zitten. Dus nogmaals een bewijs dat er aan boord van dit schip geen tekort aan kwaliteit zal zijn.

Op culinair vlak heeft dit schip een uitstekende reputatie. Het restaurant Sel de Mer is echt top.


Boek Met Vertrouwen


Boek nu je cruise met vertrouwen. Momenteel hanteert Holland America Line een tijdelijk versoepelde annuleringsregeling voor geboekte en nieuwe boekingen. Beperkingen gelden, zie volledige voorwaarden.


Cruises Met Vertrek Op Of Voor 31 Oktober 2021

Mogelijkheid om te annuleren tot 30 dagen voor vertrek van de cruise

Voor boekingen die gemaakt zijn voor 31 maart 2021, met vertrek van de cruise op of voor 31 oktober 2021, kunnen tot 30 dagen voor vertrek geannuleerd worden. Automatisch ontvang je een tegoed in de vorm van een Future Cruise Credit (FCC) van de geldende annuleringskosten op het persoonlijke Mariner account. Er wordt een bevestiging via e-mail verstuurd zodra de Future Cruise Credit is toegewezen. Gebruik de Future Cruise Credit om je volgende cruisevakantie te boeken.


We wensen tijdens deze cruise het aantal begeleide excursies te beperken tot de echte top locaties. Het komt de totaalprijs van de reis ten goede en het biedt eveneens het voordeel dat je op verschillende aanlegplaatsen je eigen ding kan doen. Kotor, Corfu, Kusadasi en Santorini zijn hiervoor de uitgelezen plaatsen. Aangezien we hier kort op de bal dienen te spelen zijn bepaalde excursies nog niet uitgewerkt.


KOTOR | gratis begeleiding

PROGRAMMA

in voorbereiding


CORFU | gratis begeleiding

PROGRAMMA

Onder begeleiding van Ster Reizen maken we de verplaatsing naar het centrum van Corfu. Ter plaatse is iedereen vrij om door het typische stadje te flaneren, te winkelen een terrasje te doen...

KATAKOLON | € pp

Olympia is misschien de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen, maar kun je hier tegenwoordig veel bezichtigen. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. Olympia ligt in de streek Eleia op de Griekse Peloponnesos op 10 kilometer ten oosten van de stad Pirgos in een vallei.

PROGRAMMA

Bus + Nederlandstalige gids

ATHENE | €59 pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van de excursie onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: €59 pp - kinderen tussen 4 - 15: €35 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 4 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan € pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25


KUSADASI | € pp

De best bewaarde stad uit de Griekse en Romeinse tijden. Als u Efeze bezoekt kunt u het echte gevoel krijgen hoe het leven 2000 jaar geleden eruit zag in de gloriedagen van de Griekse en Romeinse tijd. Op het gebied van ruïnes is het zelfs beter dan Rome.

De stad is erg groot en er is zoveel te zien dat het een "must see" is voor geschiedenis liefhebbers. Efeze was een bloeiende rijke Romeinse stad met een drukke haven en een winstgevende pelgrimshandel, die kwamen voor de tempel van Artemis. Enkele bekende ruines in de stad zijn het antieke amfitheater met 25.000 zitplaatsen, de havenstraat met kolommen, fonteinen en monumenten, de marmeren weg die van het theater naar de bibliotheek van Celsus leidt en natuurlijk de bibliotheek van Celsus zelf die zelfs in meerdere films voorkomt. Daar naast is er nog veel meer te zien in deze best bewaarde stad in Turkije.

PROGRAMMA

Bus + Nederlandstalige gids.


SANTORINI | gratis begeleiding

PROGRAMMA

Iedereen kan op eigen houtje met de tenders naar Santorini. Je kan te voet naar boven maar voor enkele Euro's kan je met de lift naar boven. Ster Reizen zorgt voor een begeleiding naar Oia. Deze is volledig gratis. De prijs voor de bus (enkele Euros) wordt ter plaatse betaald.

NAPELS | € 59 pp

PROGRAMMA

Onder begeleiding van Ster Reizen varen we met een boot naar Capri waar we door een Nederlandstalige gids worden rondgeleid.

ROME | € pp

PROGRAMMA

In voorbereiding

Scheepslengte 297 m

Aantal passagiers 2666

Bemanningsleden 1036

Aantal dekken 13

Bouwjaar 2018

Zusterschepen Rotterdam, Nieuw Amsterdam

Nieuw Statendam


In december 2018 werd het ms Nieuw Statendam als tweede schip in de ‘Pinnacle klasse’ toegevoegd aan de vloot van Holland America Line. Net als haar zusterschip het ms Koningsdam zal ook dit schip in het teken staan van moderne elegantie.

Het atrium is het hart van het schip en maar liefst drie dekken hoog. Het plafond verandert door de HD-projecties per dagdeel van kleur, waardoor de sfeer elke keer anders aanvoelt.

Zoals u van Holland America Line gewend bent, zult u ook aan boord van het ms Statendam genieten van maaltijden van topniveau. Het Main Restaurant is licht, ruim opgezet en staat garant voor sfeervolle avonden. Voor een kleine toeslag reserveert u een avondje in het Pinnacle Grill restaurant voor een sublieme steak, of begeeft u zich in Aziatische sferen in het Tamarind. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sel de Mer restaurant. Het inmiddels beroemde Grand Dutch Cafe zal aan boord van dit nieuwe schip ook zeker niet ontbreken!

In de Queen’s lounge, opgezet als elegant theater, geniet u ’s avonds van wervelende live muziek. Liefhebbers kunnen meteen een dansje wagen op de grootste dansvloer van het schip! Het World Stage Theatre is met recht bijzonder te noemen, hier heeft u de mogelijkheid films en documentaires te bekijken op een led-scherm dat u maar liefst 270 graden omringt.


Onderstaande video geeft in snel tempo een mooi overzicht van dit schip. Na het bekijken ervan hoef ik niet veel meer toe te voegen. Dit is een schip dat jullie zeker zullen weten te waarderen. Het levert gegarandeerd een onvergetelijke cruise-ervaring.Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

+32 475 64 05 50

Plan een afspraak

ZOOM-meeting? bel me 0475 640550