scroll down
VVERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN, SAOEDI-ARABIË, QATAR

De Verenigde Arabische Emiraten is niet het eerste land waar je aan denkt bij een stedentrip. Toch zit het land qua stedentrips en korte vakanties de laatste jaren steeds meer in de lift. Voornamelijk de stad Dubai in het gelijknamige emiraat is de laatste jaren een steeds populairder wordende vakantiebestemming geworden. Dit op de voet gevolg door het emiraat Abu Dhabi. In deze twee steden zijn de afgelopen jaren ongelofelijke investeringen gedaan om het toerisme op gang te krijgen.

Zo zijn er immense winkelcentra aangelegd en zijn er prachtige hotels uit de droge woestijngrond verrezen. Wie voor het eerst in Dubai komt zal overweldigd worden door de luxe die er in de stad te vinden is. In de stad is tevens het hoogste gebouw ter wereld te vinden de Burj Khalifa. Dit gebouw is 828 meter hoog en vanaf het bezoekersdek heb je een prachtig uitzicht over de stad en de andere Arabische Emiraten. Toch is dit niet het beeldbepalende gebouw van de stad want dat is het Burj Al Arab Hotel dat net voor de kust van Dubai ligt. Dit prachtige op een zeilboot lijkende hotel is volgens eigen zeggen het enige zeven sterren hotel ter wereld.


4 - 13 maart 2022 | 10 dagen

VIRTUOSA | MSC

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


4 maart 2022 | BRUSSEL | --:-- - 18:05

Vluchten met Turkish Airlines

TK-1940 Brussel 18:05 - Istanbul New Airport 23:35

TK 762 Istanbul New Airport 01:35 - Dubai Airport 07:05, terminal 3

Economy class (L)

5 maart 2022 | DUBAI | 07:05 - 23:00

Na het uitchecken op de luchthaven van Dubai brengt een bus ons naar een hotel waar we kunnen genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Vervolgens rijdt de bus langs enkele heel bekende landmarks zoals de Burj al Arab waar we een fotostop voorzien. Er wordt een bezoek gebracht aan het museum en met de abras steken we de Kreek over richting de oude stad waarbij onze Nederlandstalige gids ons zal rondleiden door de kruiden- en de goudsouk. Deze tocht eindigt rond de middag zodat de bus ons naar het schip kan brengen voor de check-in en de lunch in het buffet restaurant.

6 maart 2022 | ABU DHABI | 07:00 - 21:00

In de voormiddag genieten we van onze vrije tijd aan boord of eventueel aan wal. Kort na de middag maken we een tour door Abu Dhabi. Onze Nederlandstalige gids zal onze kennis van deze stad op punt stellen. Naast een bezoek aan de prachtige Sjeik Zayed Moskee en Heritage Village waar we een prachtig zicht hebben om de skyline van Abu Dhabi stad brengen we eveneens een bezoek aan het Presidential Palace, wat gegarandeerd indruk zal maken.

7 maart 2022 | SIR BANI YAS | 07:00 - 17:00

Sir Bani Yas is een eiland waar we tot rust kunnen komen. De tenders varen af en aan. We kunnen er genieten van het strand en het water. Er kunnen fietsen gehuurd worden, je kan er een safari maken enz... Een dag ontspanning die je zelf zal kunnen inplannen. De mogelijkheden worden later meer in detail medegedeeld.

8 maart 2022 | op zee


9 maart 2022 | DAMMAN | 07:00 - 18:00

In voorbereiding

10 maart 2022 | QATAR | 07:00 - 17:00

In voorbereiding

11 maart 2022 | DUBAI | 09:00

Deze dag voorzien we een volle dag excursie. Dubai heeft veel te bieden. Onder de middag is een lunch voorzien in het Kaleidoscoop restaurant dat zich in het Atlantis The Palm hotel bevindt op de Palm. Een nooit gezien aanbod van alle mogelijke gerecht uit alle windstreken. Deze dag is een bezoek voorzien op de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. We maken eveneens een stop in de Dubai Marina, Madinat Jumeirah en andere interssante plekken. We zijn terug aan het schip rond 17:00. Na het diner aan boord heeft men nog de mogelijkheid om downtown Dubai te gaan. De Maal of Dubai, de grootste Mall ter wereld is open tot 23:00 en tussendoor kan je genieten van de Dubai Fountains.... ja, inderdaad, ook de grootste ter wereld zoals ook het aquarium dat zich in de Mall bevindt.

12 maart 2022 | DUBAI

Om 9:00 verlaten we het schip en brengen we de rest van de dag door op de World Expo. Onze gids is het programma nog aan het voorbereiden. Van zodra dit beschikbaar is wordt dit toegevoegd.

13 maart 2022 | BRUSSEL

Vluchten met Turkish Airlines

TK 761 Dubai Airport 02:50, terminal 3 - Istanbul New Airport 06:45

TK-1937 Istanbul New Airport 09:05 - Brussel 10:35

Economy class (L)Binnenkajuit

Bella : € 1.195
Fantastica: €1.255

Buitenkajuit

Bella: €1.335
Fantastica: €1.405

Balkonkajuit

Bella: €1.445
Fantastica: €1.515

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit. Prijzen voor singlekajuit of 3e en 4e persoon in dubbelkajuit zijn op aanvraag.

Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Vluchten heen en terug

Transfer luchthaven - schip - luchthaven

Uitmuntende begeleiding van start tot finish door Ster Reizen

Mits beperkte toeslag kan je drankenpakket toevoegen

  • Easy pakket 32 euro pp per nacht

  • Premium pakket 42 euro pp per nacht

  • Premium plus pakket 55 euro pp per nacht

  • Niet-alcoholisch pakket 19 euro pp per nacht

  • Niet-alcoholisch pakket kind 14 euro pp per nacht


DUBAI dag 2 | € pp


ABU DHABI | € pp

PROGRAMMA

12 samenkomst aan boord

13:start van excursie. Alle verplaatsingen gebeuren te voet en onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

PRIJS:

volwassenen: € pp


Minimum aantal deelnemers: 25


SIR BANI YAS | € pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van excursie. Alle

DAMMAN | € pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord


DOHA | € pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord


DUBAI dag 8 | € pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord


DUBAI dag 9 - EXPO | € pp

PROGRAMMA

08:45 samenkomst aan boord

09:00 start van de stadswandeling onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids. De tour eindigt aan de ingang van de Floybana waar het treintje of de funicular kan genomen worden (inbegr. in de excursie) naar het 'Panorama Floyfjellet'.

Hou je van een mooie wandeling, dan kan je te voet terug keren. Een prachtige wandeling door de natuur.

Na de Floybana is er nog voldoende vrije tijd om in Bergen nog wat rond te slenteren. Je kan onder de middag even terug naar het schip voor een lunch en daarna terug keren naar de stad.

PRIJS:

volwassenen: €29 pp - kinderen tussen 4 - 15: €23 pp

Deze excursie vangt aan om 09:00 en duurt 2 u

TER INFO: deze excursie wordt op het schip aangeboden aan €79 pp voor volwassenen

Minimum aantal deelnemers: 25

Bergen, de tweede stad van Noorwegen, klampt zich vast aan de berghellingen die uit de zee rijzen. Een moderne stad waar je de geschiedenis proeft, en van waar je in alle richtingen de meest schitterende en lieflijkste fjorden in Noorwegen kunt ontdekken.

Voor Noorse begrippen, is Bergen een wereldstad. En toch geeft Bergen het gevoel van een provinciestad met haar gemoedelijke sfeer. De Bergenaren zijn een trots volk, die deze trots op hun stad en haar rijke geschiedenis en tradities graag uitdragen. Velen zullen dan ook met alle plezier bezoekers naar hun favoriete lokale restaurant, kroeg of attractie wijzen.

Ongeveer 10% van de Bergenaren zijn student, wat een leuke, studentikoze sfeer aan de stad geeft. Naast alle musea, galerieën, culturele evenementen en eetgelegenheden die de stad rijk is, maakt dit ook dat Bergen een leuke, levendige stad is, waar de zee en de natuur altijd dichtbij is.

Bergen is ruim 900 jaar geleden gesticht, met haar wortels in de nadagen van Noorse Viking tijdperk. In de middeleeuwen was Bergen een van de belangrijkste steden ik het Hanzeverbond, en voor enkele honderden jaren was Bergen het centrum van de handel tussen Scandinavië en de rest van Europa.

De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd, en vandaag de dag kan men hier nog steeds een belangrijk deel van de restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea vinden die de stad rijk is.

De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt, en een van de belangrijkste evenementen die op de Noorse culturele agenda staan, het "Bergen International Festival", welk jaarlijks wordt gehouden, hebben allemaal bijgedragen aan de naam en sfeer van Bergen.

Scheepslengte 331 m

Aantal passagiers 4842
maximaal 6334

Bemanningsleden 1704

Aantal dekken 19

Bouwjaar 2020

Zusterschepen Grandiosa

VIRTUOSA

MSC Virtuosa's naam komt van het woord virtuoos, iemand is die zeer bedreven is in elk vakgebied. De naam, MSC Virtuosa, werd gegeven om hulde te brengen aan de vaardigheid en expertise van de architecten en scheepswerfpartners van MSC Cruises in Les Chantiers de l'Atlantique, die deze innovatieve klasse van schepen ontwierpen en bouwden. Dit nieuwe cruiseschip is een van de twee grootste in de vloot van MSC Cruises, samen met haar zusterschip MSC Grandiosa, met een indrukwekkende reeks van functies voor de gasten om hen de ultieme cruisevakantie-ervaring te leveren.

MSC Virtuosa is een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee en een voorbeeld van energiezuinigheid voor moderne cruises. 98% minder uitstoot van zwaveloxide (SOx) en 90% minder uitstoot van stikstofoxide (NOx) dankzij de meest geavanceerde technologieën.
Geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem met normen voor zuivering die hoger zijn dan voor de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan wal.Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak