LAATSTE KAJUITEN !

Een cruise naar de Baltische Staten is echt top! Ster Reizen heeft zich op deze bestemming een uitstekende ervaring opgebouwd. Deze cruise is werkelijk een van de mooiste uit het aanbod.

Naast Tallinn, Helsinki, Stockholm, Kopenhagen en Skagen verblijven we twee dagen in St. Petersburg, de toplocatie van deze cruise. Komt nog bij dat de cruise vertrekt in Amsterdam, wat de verplaatsing naar het schip heel kort en aangenaam maakt.

De Jewel of the Seas**** is een klassiek cruiseschip en behoort nog steeds tot een van onze favoriete schepen.


27 juli - 8 augustus 2021 | 13 dagen

Jewel of the Seas | Royal Caribbean

Excursies met lokale Nederlandstalinge gidsen


27 juli 2021 | AMSTERDAM | --:-- | 17:00

Omstreeks 9 uur 's morgens vertrekt de bus naar Amsterdam. De cruiseterminal in Amsterdam is een voorbeeld voor andere cruisehavens. Een prachtige realisatie waarbij aan alles werd gedacht.

28 juli 2021 | DAG OP ZEE

Een dag op zee is een dag vol mogelijkheden. Het programma is op een dag als deze veel uitgebreider. Ofwel geniet je van de rust die door de zee wordt uitgestraald, mag het iets actiever zijn? Met Holland Amercia Line hun entertainment programma zal je je zeker niet vervelen!

29 juli 2021 | SKAGEN | 07:00 | 16:00

Skagen (15.000 inwoners) is de meest noordelijke stad van Denemarken, in het puntje van Jutland. Skagen en Gammel-Skagen (Oud-Skagen) leefden eeuwenlang van de visvangst. Aan beide zijden van de landtong werden de scheepjes het strand opgetrokken en de vangst werd ter plekke verhandeld.

In de 19e eeuw was Skagen een geliefd oord voor kunstenaars en impressionisten die zich lieten inspireren door de wisselende reflectie van het licht op zand, duinen en het water. Als je de oude, geelgeschilderde vissershuisjes in het late zonlicht ziet kun je je er iets bij voorstellen. Schilderijen van deze Skagense school (waaronder P.S. Kroyer) zijn te bewonderen in het Skagens Museum.

30 juli 2021 | DAG OP ZEE


31 juli 2021| TALLINN | 11:00 | 18:00

Tallinn, hoofdstad van Estland en vroeger één van de Hanzesteden. Ondertussen is Tallinn een moderne en charmante stad met vele mooie, middeleeuwse gebouwen.

Een wandeling door het oude centrum lijkt een tocht door een trendy openluchtmuseum! Tallinn heeft een sfeervolle binnenstad en om de stad staat een goed intact gebleven stadsmuur met 26 wachttorens voorzien van rode ‘puntmutsen’.

Het stadhuis is het herkenningspunt van de stad. Op en rondom het stadhuisplein ‘Raekoja Plats’ gebeurt het allemaal, hier zitten ‘s zomers de terrassen vol en vindt u de leukste winkels en restaurants.

De middeleeuwse binnenstad is erkend als Werelderfgoed. De oude Hanze-huizen, het prachtige raadhuisplein met het stadhuis en de zeshonderd jaar oude apotheek, ze ademen alleen die typische sfeer van Tallinn uit.

Groot is de stad niet, maar mooi des te meer. Een deel van de stad is gebouwd op de Domberg of Toompea. Hier hebben achtereenvolgens de Denen en de Duitsers een burcht gesticht. De belangrijkste bezienswaardigheid op de heuvel is ‘Lange Herman’. Dit is met zijn 48 meter de grootste van de drie overgebleven torens van de oude burcht uit de 14de eeuw.

Grote delen van het oorspronkelijke slot zijn afgebroken om plaats te maken voor het roze kasteel van Catharina de Grote, slot ‘Kadriorg of Catharinadal’. Tegenover dit kasteel staat de opvallende orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uienkoepels. Door het precies tegenover het kasteel te plaatsen wilde de tsaar tonen wie er de échte macht had.

De meeste restaurants liggen rond Raekoja Platza, het Raaduisplein. Vele zaken serveren de échte Estse kost, zoals varkenvlees, ossentong, bloedworst met aardappelen en roggebrood. naast heerlijk Ests eten kun je ook kiezen voor Russische, Duitse en Indiase keuken. Naast eetgelegenheden is er ruime keuze aan wijnbars, cafés en gezellige terrasjes.

Waar wacht u nog op? Laat u verrassen door Tallinn!

1 - 2 augustus 2021| ST. PETERSBURG | 07:00 | 18:00

Het prachtige en statige Sint-Petersburg spreekt bij velen tot de verbeelding.

Dit 'Venetië van het noorden' lijkt verdacht veel op Amsterdam, waar Tsaar Peter de Grote dan ook inspiratie opdeed voor zijn stad. De unieke architectuur kreeg vorm onder Elizabeth en Katharina II. Als 'venster naar Europa' en hoofdstad van het Russische Rijk van 1712 tot 1917, werd Sint-Petersburg de bakermat voor kunst en literatuur. Geniet van de cultuur en historie in deze slechts 300 jaar oude stad.

St. Petersburg heeft veel grachten, lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen.

Daarnaast is de fraaie stad in het bezit van veel musea, waarvan het belangrijkste de Hermitage is. Deze unieke cultuurtempel bestaat uit zes gebouwen en één ervan is het beroemde Winterpaleis. Hier vindt u onder andere een grote collectie West-Europese kunst.

Ontmoet verleden en heden op dé winkelstraat van St. Petersburg: de 5 km lange Nevskij Prospect. De Nevskij Prospect is dé winkelstraat bij uitstek. Hier vindt u boetieks en winkelpassages in overvloed, afgewisseld met de bekende winkelketens, designwinkels en enkele shops waar u de oude tradities nog tegenkomt.

Kortom: St. Petersburg is een stad waar u uw ogen de kost kunt geven.

3 augustus 2021| HELSINKI | 07:00 | 15:00

Stad van de midzomernacht, de verkwikkende sauna, veel natuur en cultuur.

De stad bracht diverse grote componisten voort en herbergt maar liefst 3 symfonieorkesten!

Het marktplein, de uit de rotsen gehouwen Temppeliaukio-kerk, de Domkerk en de omliggende eilandjes in de Finse Golf moet u beslist niet missen.

Helsinki telt meer dan 50 musea. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki is het Senaatsplein. Dit gedeelte van de stad is in 1816 in classicistische stijl herbouwd.

U kan er ook prima winkelen. De leukste en drukste winkelstraten zijn Mannerheimintie, Aleksanterinkatu en Kaisaniemenkatu. Op de boulevard Esplandi vindt u voornamelijk de luxe winkels. De grote ketens vindt u in de buurt van deze belangrijkste winkelstraten.

Een hapje eten of ergens wat drinken doet u in het centrum van de stad. Hier vindt u de meeste cafés en restaurants. De restaurants hebben een zeer gevarieerd aanbod, zo kunt u gerechten uit Azië, Mexico, India en Zuid-Europa eten.

’s Zomers is het heerlijk vertoeven op een van de terrassen aan de Pohjoisesplandia en in het Esplandapark. In het park kunt u, met een beetje geluk, vanaf een terrasje gratis een openluchtconcert volgen.

Er valt in Helsinki altijd wat nieuws te zien, te doen, te ontdekken. Nooit hetzelfde liedje!

4 augustus 2021| STOCKHOLM | 07:00 | 16:00

Sprankelende stad van groen en water, gebouwd op 14 eilanden.

Het karakter van de stad wordt in sterke mate bepaald door de combinatie van historische charme, voornamelijk in Gamla Stan (=het oude gedeelte van de stad) en de trendy levensstijl van de inwoners.

De stad is mooi en rustig. In de winter zijn de dagen kort en da nachten lang, maar in de zomer is dit juist omgekeerd en wordt het ’s nachts nauwelijks donker. ’s Zomers is Stockholm één groot relaxparadijs, iedereen gaat naar buiten, terrassen en strandtenten zitten vol, er wordt overal gezwommen in het schone en heldere water.

Voor de kust van Stockholm liggen talloze eilandjes ook wel ‘Archipelago’ genoemd. In de stad zelf zijn talloze musea te bezoeken en ook het Koninklijke paleis met de traditionele aflossing van de wacht. Uitnodigend zijn de terrasjes op de Kungsträdgarden, waar straatartiesten voor de nodige sfeer zorgen.

Maak een boottocht door de stad of bezoek een van de vele bezienswaardigheden. Omdat Stockholm is gebouwd op 14 eilanden is het een aanrader om een boottocht te maken door de stad. De Oude stad met zijn terrasjes, winkels en kleine straatjes zijn een must om te bezoeken. Om kunst te zien hoeft u niet meteen een museum te bezoeken, in veel metrostations hangen namelijk schilderijen en staan beelden.

‘Shop till you drop’ kan hier zéker met zo’n 4000 winkels! Zweden staat bekend om zijn design en in Stockholm zult u hier véél van terug vinden. In het oude stadsdeel Gamla Stand vindt u veel winkels, vooral in en rondom de straten van Stortgetplein barst het van leuke winkels!

5 augustus 2021 | DAG OP ZEE


6 augustus 2021| KOPENHAGEN | 10:00 | 18:00

Kopenhagen is een van de coolste en zeker de groenste hoofdstad van Europa.

Dankzij haar ligging aan het water en de fantastische fietspaden is het heerlijk fietsen, ook voor toeristen.

Je kan er de verschillende wijken van de stad ontdekken.

De indrukwekkende skyline langs het water, gezellige straatjes en leuke cafés in het centrum. Drink een drankje in een gezellig café in Nyhavn, ga shoppen in de lange winkelstraat Strøget of geniet van een gastronomisch diner bij Noma.

De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige Koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties. Spring op de fiets of maak een heerlijke wandeling door de stad!

De wijk Vesterbro heeft een dubbel gezicht, met haar duistere zaakjes en verlaten gebouwen, maar is tegelijk ook de meest trendy en creatieve plek van Kopenhagen. De wijk komt vooral ’s avonds tot leven. Dankzij de tv serie ‘The Killing’ kennen we dat deel van Kopenhagen ook in ons land.

Het politieke hart van de stad kan je ontdekken in het spoor ‘Borgen’, die andere populaire Deense tv serie, over het leven in en rond het parlement.

En dan is er nog Tivoli, lange tijd hét symbool voor Kopenhagen. Het tweede oudste pretpark ter wereld heeft een opfrisbeurt gehad en staat er weer in volle glorie. Kopenhagers én toeristen gaan er graag rondstruinen.

7 augustus 2021 | DAG OP ZEE


8 augustus 2021| AMSTERDAM | 06:00 | --:--
Binnenkajuit

Cat. 4V: € 1.855

single: € 3.095

Buitenkajuit

Cat. 2N: € 2.095

Single: € 3.595

Balkonkajuit

Cat. 4D: €2.495

Single: € 4.395

Vermelde prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting van de kajuit.


Ster Reizen maakt het verschil

Prijzen inclusief:

Cruise op basis van vol pension

Transfer Wieze - Amsterdam - Wieze

Uitmuntende service ter plaatse door Ster Reizen

Taksen - havengelden - wervelende shows

Fooien aan boord van het schip

Boekingen voor 30 juni ontvangen:

 • drankenpakket aan voordeelprijs

Meer info over de beschikbare pakketten - klik door op drankenpakketten


SKAGEN | € 49 pp

Begin je tocht met een mooie rit door de stad Skagen en geniet van de pittoreske omgeving met smalle, kronkelige steegjes omlijst door de karakteristieke geelgekalkte huizen met rode pannendaken en witte sierranden. Geniet van een korte wandeling langs het schilderspaar Anna & Michael Ancher's charmant huis - Anchers Hus, het historische Brøndums Hotel - bezocht door vele kunstenaars door de jaren heen en het Skagens Museum en leer over de kunstenaarskolonie in Skagen, die bloeide van 1870-1935. De kunstwerken van de Skagen-schilders zijn te zien in vele nationale en internationale huizen en musea.

Vervolgens rijden we met de autocar vanuit Skagen naar het noorden - naar Grenen, de top van Denemarken. Neem deel aan de "Sandormen" (een tractor getrokken bus), die je naar het uiterste puntje van Denemarken brengt - en eigenlijk van het Europese continent. Hier ziet u de zeeën van Skagerrak en Kattegat elkaar ontmoeten. Doorgaan naar de begraven kerk. De kerk, genoemd naar Saint Lawrence, de patroonheilige van de zeevarende en Skagen, werd waarschijnlijk gebouwd in de tweede helft van 1300 en was in die tijd de grootste kerk in de regio. Tijdens de 16e eeuw begon de zandverstuivingsperiode en het zand bereikte de kerk aan het eind van de 18e eeuw. Uiteindelijk moest de congregatie zich een weg banen naar de kerk. De strijd tegen de zandverstuiving ging door tot 1795, toen de kerk bij koninklijk besluit werd gesloten. Tegenwoordig is alleen de toren van de oude kerk zichtbaar. Vandaar keren we terug naar het startpunt.

Deze excursie vangt aan om 9 uur en eindigt om 12u30. We verplaatsen ons met een autocar.

TALLINN | € 25 pp

Ontdek een van Europa’s gezelligste oude steden. Een wondermooi bewaarde historische stad. Tijdens de twee uur durende wandeling zal de Nederlandstalige gids een kort maar toch interessant overzicht verstrekken van de geschiedenis, cultuur en architectuur.

We starten de geleide toer in de benedenstad, een plaats rijk aan kleurrijke handelshuizen en kasseistraatjes. De voornaamste hoogtepunten van de benedenstad omvatten:

 • het 15e eeuwse Gotisch Stadhuis

 • Stadsraad Apotheek (een van de oudste actieve apotheken in Europa)

 • Kerk van de Heilig Geest

 • De ‘Great Guild Hall’

 • St. Catherine’s Arts and Crafts Center in het Dominicaans klooster

 • Kerk van Sint Nicolaas

De weg brengt ons vervolgens naar de bovenstad, bekend als Toompea, die eeuwenlang de residentie van de heersers is geweest. De hoogtepunten in Toompea omvatten:

 • het Toompea kasteel uit de 13e eeuw, tegenwoordig de zetel van het parlement van Estland.

 • Alexander Nevski-kathedraal, gebouwd in de tijd toen Estland nog deel uitmaakte van het Russische Rijk.

 • St. Mary’s kathedraal, kwam voor het eerst voor in historische verslagen ongeveer 800 jaar geleden.

 • Het observatie platform. Daar vindt u een geweldig uitzicht op de benedenstad: rode pannendaken, een netwerk van smalle straatjes evenals een nieuwe zakenwijk achter de oude binnenstad.

Hierna dalen we terug af naar de benedenstad. Geniet van het unieke uitzicht op de talrijke torens en stadsmuren.

De tour eindigt naast de ‘Great Coastal Gate’ en de ‘Fat Margaret’s Tower’, de ingang van de oude binnenstad gelegen langs de kustzijde.

Na de rondleiding is er nog tijd over voor terrasje!

ST. PETERSBURG | € 195 pp | DAG 1 - CENTRUM| pakket voor 2 dagen

Op 1 augustus worden we om 09.00 uur opgehaald van het schip. We begeven ons met de touringcar op stadstour door het centrum van St. Petersburg. De gids toont ons een aantal highlights: Kazankathedraal, Nevski Prospekt, paleisplein Hermitage, en veel meer. Bij sommige stops gaan we naar binnen.

De tocht eindigt bij de Peter en Paulvesting. Hierop bevindt zich de Peter en Paulkathedraal, waar de tsaren van de familie Romanov zijn begraven. Mooie sfeervolle kathedraal. Bezoek aan de kathedraal. Schitterend interieur, met gouden kroonluchters en veel (blad)goud. Mooie sfeervolle kathedraal.

Om 12.30 uur lunch in een authentiek Russisch restaurant.

13.30 uur : bezoek aan de Hermitage. Dit museum spreekt voor zich: er bevinden zich 2,7 miljoen objecten in het museum. De gidstocht voert langs de schitterende interieurs. De kunstgeschiedenis van de Italianen, met Leonardo da Vinci. Daarna onder andere de Hollandse en Vlaamse meesters, met als hoogtepunt de 19 schilderijen van Rembrandt van Rijn.

Per touringcar rijden we terug naar het schip.

17.30 uur terug op het schip.

In deze prijs zit naast de excursie met de touringcar, de Nederlandstalige gids en alle toegangsgelden eveneens de kostprijs voor het groepsvisum - enkel voor de excursies - vervat.

ST. PETERSBURG | DAG 2 - PETERHOF

Op 2 augustus worden we om 09.30 uur opgehaald aan het schip. Met de touringcar brengen we een bezoek aan de Peterhof, aan de Finse golf. Peterhof staat voor prachtig aangelegde tuinen en schitterende fonteinen. Alles goud en water. We gaan niet naar binnen het paleis in. Opening vd fonteinen.

Omstreeks 12.30 uur gebruiken we de lunch in een restaurant onderweg. We kunnen er Russisch eten en drinken tegen een schappelijke prijs.

14.00 uur bezoek aan de Isaak Kathedraal. De Kathedraal met de zuilen is werkelijk de moeite waard om te bezoeken. Prachtige interieurs.

16.30 uur. Zijn we terug op het schip.

HELSINKI | € 45 pp

We rijden door een nieuwe wijk met mooie (en dure) flatgebouwen gedeeltelijk gebouwd op het water.

Langs de ambassadewijk en haven met zicht op de grote veerboten die net uit Stockholm zijn aangekomen.

Stop aan het Marktplein (souvenirs enz.) gevolgd door een wandeling door de Markthal en het Marktplein naar het neoclassicistisch Senaatsplein (oude centrum van Helsinki). Dom, Regeringspaleis, Universiteit, Monument van Alexander II.

Weer Instappen bij de Dom op het Senaatsplein. We rijden verder langs de Esplanade (neorenaissance) met de designwinkels en verder naar de Mannerheimstraat, genoemd naar de wereldbekende Finse marshall (Winter oorlog tegen de Russen - niet verloren!), waar voor hem een standbeeld werd opgericht.

Verder zien we het Finlandia-Gebouw van de eveneens wereldberoemde Finse modernistisch architect Alvar Aalto. Parlement, Rijksmuseum, nieuwe Concertgebouw enz...

Vervolgens begeven we ons aar het Olympische Stadion voor een stop. Herinnert u zich nog Paavo Nurmi en Lasse Virén (winnaar in München en Montreal)?

Sibeliusmonument (Finlands bekendste componist) Het monument is heel abstract en is opgericht in een mooie park. Er is eveneens een stop voorzien voor een lekkere tas koffie met koekjes!

STOCKHOLM | € 25 pp

Sprankelende stad van groen en water, gebouwd op 14 eilanden.

Het karakter van de stad wordt in sterke mate bepaald door de combinatie van historische charme, voornamelijk in Gamla Stan (=het oude gedeelte van de stad) en de trendy levensstijl van de inwoners.

De stad is mooi en rustig. In de winter zijn de dagen kort en de nachten lang, maar in de zomer is dit juist omgekeerd en wordt het ’s nachts nauwelijks donker. ’s Zomers is Stockholm één groot relaxparadijs, iedereen gaat naar buiten, terrassen en strandtenten zitten vol, er wordt overal gezwommen in het schone en heldere water.

Voor de kust van Stockholm liggen talloze eilandjes ook wel ‘Archipelago’ genoemd. In de stad zelf zijn talloze musea te bezoeken en ook het Koninklijke paleis met de traditionele aflossing van de wacht.

Onze gids zal met ons een wandeling maken door de oude stad. We brengen uiteraard een bezoek aan het wereldberoemde stadhuis. Deze excursie vangt aan om 11u00 en eindigt om 14u00.

KOPENHAGEN | € 49 pp

Onze gids Ilse, afkomstig uit de streek van Brankel en reeds jaren inwoonster van Kopenhagen, stel voor dat we beginnen met een bezoek aan de Kleine Zeemeermin. Die is vlakbij het schip en daar maken we onze eerste fotostop.

Daarna volgt nog:

 • Gefion fontein, grootste monument in Kopenhagen

 • Kastellet (fort 16de eeuw)

 • Rosenborg Slot (koninklijk paleis)

 • Amalienborg: koninklijk paleis, stop en wandeling

 • De opera

 • Vor Frue Kirke en de Ronde Toren

 • Carlsberg Glyptothek: mooiste museum

 • Tivoli

 • Stadhuis

 • Børsen (de oude beurs)

 • Christiansborg (Borgen, naar de gelijknamige tv reeks, oude koninklijk paleis,) eventueel met stop naargelang de tijd.

 • De Zwarte Diamant (bibliotheek)

 • Nyhavn: pittoresk haventje

 • Kongens Nytorv

Dit is wat er op het programma staat, al dan niet met een stop afhankelijk van de tijd. We kunnen eventueel een koffie nemen in het Teaterhuset vlakbij Nyhavn.Scheepslengte 293 m

Aantal passagiers 2100

Bemanningsleden 858

Aantal dekken 12

Bouwjaar 2004

Zusterschepen Radiance Serenade Brilliance

JEWEL OF THE SEAS

De Jewel of the Seas is een middelgroot schip uit 2004 en is het vierde schip uit de Radiance-klasse. Vanwege haar grootte en klasse is zij perfect voor passagiers die de voorkeur geven aan een traditionele cruise. Het schip biedt voor ieder wat wils en heeft een ontspannen en rustige sfeer.

De Jewel of the Seas is bekleed met veel glas, moderne sculpturen en lambriseringen. Het schip wordt door deze inrichting vaak geassocieerd met de iets luxere schepen, waardoor uw vakantie ingetogener en verfijnder is dan op de grotere schepen van Royal Caribbean.Vragen? Neem contact met me op

Luc De Smedt

luc@sterreizen.be

Online chat (rechts van mijn foto)

+32 53 71 05 40

Plan een afspraak